READING

Οι θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε ...

Οι θεατρικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε τη σεζόν 2019-2020!

Η αγάπη μας για το θέατρο είναι γνωστή. Ρωτήσαμε λοιπόν μερικούς από τους πιο αγαπημένους μας θιάσους, συνεργάτες και φίλους, τι μας επιφυλάσσει η καινούρια θεατρική χρονιά. Και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι!

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ανανεώνει τη συνεργασία με τους βασικούς συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας του Έμπορου της Βενετίας και μεταφέρει μικρούς και μεγάλους από την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, στην Ελλάδα του 17ου αιώνα.  Ο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας, θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβρη. Το έργο μας ταξιδεύει στη λαϊκή παράδοση και σε εκείνες τις εποχές των ιπποτών και των ηρώων, τότε που όλα ήταν μεγάλα, και οι αγάπες και τα μίση και οι πόλεμοι και οι γιορτές.

Με αφορμή την ιστορία αγάπης δυο νέων, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών μια ολόκληρη εποχή, ένας ολόκληρος κόσμος. Οι συντελεστές της παράστασης μας υπόσχονται πως θα χαμογελάσουμε με την ταπεινότητα των ηρώων, θα γελάσουμε με τις γκάφες τους, θα συγκινηθούμε με την επιμονή τους για όσα αγαπούν, για όσα θέλουν να πετύχουν. Θα ανακατέψουμε το τότε και το σήμερα, τη γλώσσα εκείνη με τη γλώσσα τη δική μας και όλα αυτά θα τα ταιριάξουμε με μουσική τόση όση έχει και η ίδια η ποίηση του Β. Κορνάρου και κάνει αυτή την ιστορία να ακούγεται στ’ αυτιά μας σαν τραγούδι!

Διανομή: Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα.

Θεατρική διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου

Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία – Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης 

Σπύρος Γραμμένος

Το φανταστικό χωριό, η πρώτη παιδική παράσταση του Σπύρου Γραμμένου, που απολαύσαμε πέρυσι στο Γκλόρια Μικρό, ήταν για μένα η έκπληξη της χρονιάς. Ήταν το θέατρο όπως θα έπρεπε να είναι: απλό, ρεαλιστικό, με χιούμορ, ειλικρίνεια, ευαισθησία, πάθος.

Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο. Το έμμετρο παραμύθι του Γραμμένου, είναι η ουτοπία, το όνειρο ενός καλλιτέχνη, ενός πραγματικού παραμυθά με παιδική ψυχή, που δεν σταματά να ονειρεύεται, ενώ δημιουργεί ιστορίες με τη μουσική και τις λέξεις του, για μεγάλους αλλά και για μικρούς. Αναζητήστε και το βιβλίο Το Φανταστικό Χωριό, το οποίο κυκλοφορεί με CD που περιέχει τα τραγούδια που ακούγονται στην παράσταση (Εκδόσεις ΚΨΜ).

Διαβάστε εδώ, την κριτική που ανεβάσαμε πέρυσι για την παράσταση. Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε και το θέατρο που φέτος θα φιλοξενήσει Το Φανταστικό Χωριό. Την παράσταση σκηνοθετεί η Ζωή Ξανθοπούλου. Μαζί με τον Σπύρο Γραμμένο, εμφανίζεται ο μουσικός Χάρης Παρασκευάς.

Θεατρική Ομάδα “Μικρός Νότος”

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ανανεώνει τη συνεργασία της με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τη θεατρική σεζόν 2019 – 2020, παρουσιάζοντας την νέα της παραγωγή Ο Ραφτάκος των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου, βασισμένη στο βιβλίο που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Η θεατρική διασκευή είναι της Τίνας Γιωτοπούλου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

Ο Ραφτάκος των λέξεων είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, τρυφερό,  συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ. Μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Οι συντελεστές υπόσχονται να μας χαρίσουν, με ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα, μια παράσταση τόσο ζεστή και πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

Η παράσταση θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρεται  στις σχολικές αίθουσες, σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Μαγικές Σβούρες

Οι μαγικές σβούρες και οι θεατρικές επιχειρήσεις Μαροσούλη παρουσιάζουν στο Θέατρο ΑΘΗΝά, το πιο μαγικό ελληνικό έργο, Όρνιθες – Η Πολιτεία των Πουλιών.

Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλουν να βρουν τον άνθρωπο που έγινε πουλί, τον Έποπα τον Τσαλαπετεινό, για να μάθουν σε ποιο μέρος του κόσμου μπορεί κανείς να ζήσει ειρηνικά. Εκείνος δεν γνωρίζει και τότε ο Πεισθέταιρος προτείνει να ιδρύσουν την Πολιτεία των Πουλιών. Πριν ακόμα καλά καλά χτιστεί η Πολιτεία, καταφθάνουν διάφοροι εκμεταλλευτές και καλοθελητές που προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη από την ίδρυσή της. Θα καταφέρουν στο τέλος Πουλιά και Άνθρωποι μαζί να χτίσουν την ιδανική Πολιτεία;

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης φτιάχνει για τα παιδιά μια παράσταση που δεν πατά στη γη. Ένα ταξίδι στην ουτοπία του καθενός μας, μέσα από την πιο σπαρταριστή κωμωδία, του σπουδαιότερου κωμικού σε ολόκληρη την ιστορία του Θεάτρου. Ο Βασίλης Γισδάκης, ο τελευταίος τραγουδιστής του Μάνου Χατζιδάκι, θα ερμηνεύσει ζωντανά στη σκηνή τα τραγούδια της παράστασης, τα οποία έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Θράκη ως την Κρήτη κι από τον Πόντο ως τα Επτάνησα. Και με την προσθήκη ενός παραδοσιακού τραγουδιού από τη Ρωσία, τραγουδιού που τους στίχους του μετέφρασε και απέδωσε στα ελληνικά ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος με τίτλο Οι Γερανοί θα αποδώσουμε «φόρο τιμής» στα πετούμενα αυτού του κόσμου!

Το έργο διασκευάζει και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Αδάμης. Παίζουν οι ηθοποιοί Μικές Γλύκας, Ντέπυ Μοράρη, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Τάσος Ράπτης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος,  Μαριλίζα Χρονέα.   

Συντεχνία του Γέλιου

Είμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή! Φανατικοί θαυμαστές της ομάδας, φέτος σπάσαμε τα ρεκόρ μας και είδαμε και τις δύο παραστάσεις που παρουσίαζαν στο Σύγχρονο Θέατρο, τον θρυλικό Μορμόλη και την κωμωδία Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν τουλάχιστον 3 φορές (ίσως και 4, γιατί πήγαν στο θέατρο και με το σχολείο τους).

Κάθε χρόνο περιμένουμε με αγωνία τι θα μας ετοιμάσουν για την επόμενη σεζόν. Φέτος δεν υπάρχουν εκπλήξεις, καθώς η Συντεχνία του Γέλιου αποφάσισε να επιστρέψει και την ερχόμενη θεατρική σεζόν με τα ίδια έργα, που παρακολούθησαν φέτος περισσότερα από 20000 παιδιά. Θα είμαστε κι εμείς εκεί, ξανά! Γιατί δεν γίνεται να βαρεθείς τον Μορμόλη, την παράσταση ύμνο στην παιδική φαντασία, με πρωταγωνιστή ένα ξύλινο κουτί και δεν μπορείς παρά να λατρέψεις τον μικρό, ανάπηρο Άρη και τις περιπέτειές του.

Διάβασε τις κριτικές που γράψαμε, πατώντας πάνω στους τίτλους (Μορμόλης, Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν). Kι αν τυχόν δεν κατάφερες να τις δεις φέτος, τότε να κλείσεις το εισιτήριό σου εγκαίρως, γιατί είναι σίγουρο πως και φέτος θα είναι σταθερά sold out.

Θίασος Ηλία Καρελλά

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου Κάππα, ο σκηνοθέτης και σκιοπαίχτης Ηλίας Καρελλάς, θα ζωντανέψει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, το αριστούργημα του Edmond Rostand Συρανό ντε Μπερζεράκ, σε διασκευή του Jo Roets και απόδοση – προσαρμογή της Χαράς Γιαννακοπούλου.

Τον ήρωα με την πιο διάσημη μύτη στο παγκόσμιο θέατρο, τον ποιητή – ξιφομάχο Συρανό, που δεν τολμά να ομολογήσει τον έρωτά του στην υπέροχη Ρωξάνη, θα ερμηνεύσει ο Λευτέρης Ελευθερίου. Οι String Demons διασκευάζουν αποκλειστικά για την παράσταση αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής και όχι μόνο, με ροκ και ανατρεπτικό τρόπο. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Χρήστος Καπενής, Φάνης Παυλόπουλος. Μαζί τους οι χορευτές Κατερίνα Γεβετζή και Ναπολέων Μανάτος. Η χορογράφος Αντιγόνη Γύρα ζωντανεύει επί σκηνής εικόνες του έργου με χορευτές από την ομάδα της «Κινητήρας Χοροθέαμα».

Σε μια εποχή που κυριαρχεί η τεχνολογία και η  απρόσωπη επικοινωνία, που οι άνθρωποι φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, που η καθημερινότητά μας κατακλύζεται από αψεγάδιαστα πρότυπα ομορφιάς, που ο σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός είναι πιο έντονος παρά ποτέ, ο Συρανό έρχεται να υμνήσει με τον δικό του τρόπο τον έρωτα. Να μας δείξει πως η ουσιαστική επικοινωνία, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα του άλλου, μα πάνω απ’ όλα η ειλικρινής αγάπη, έχει τη δύναμη να μας μεταμορφώσει και να μας απελευθερώσει.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!