Calendar

Σεπ
21
Πα
Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά το ερευνητικό έργο του ΙΜΕ! @ Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"
Σεπ 21 @ 18:00 – 21:00

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού μας καλεί στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», για μια ελεύθερη περιήγηση στην έκθεση «ΙΔΕΑ» και ανοικτές προβολές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη «Βραδιά του Ερευνητή», μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη με αθρόα συμμετοχή της ερευνητικής/ακαδημαϊκής κοινότητας. Θα προηγηθεί της κεντρικής βραδιάς για την καλύτερη γνωριμία του κοινού με τους στόχους και το ερευνητικό έργο του ΙΜΕ μέσα από την ελεύθερη περιήγηση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Παράλληλα, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ανοιχτές προβολές σχετικά με την έρευνα για την πολιτιστική μας κληρονομιά (στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για την έκθεση

ΙΔΕΑ – Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία

Από τη Διόπτρα του Ήρωνα και τον Υδραυλικό Τηλέγραφο, μέχρι τον Παρθενώνα και το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο…

Όλες οι σημαντικές ανακαλύψεις και τα σπουδαία επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων στα πεδία της Επιστήμης και των Τεχνών σε μία συναρπαστική έκθεση που παρουσιάζει για πρώτη φορά την επίδραση και τη συνεισφορά του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου στα θεμέλια της γνώσης και της εξέλιξης του δυτικού πολιτισμού. Η έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Πλούσιο εποπτικό υλικό και κινούμενες εικόνες (3D animation), αφηγήσεις αρχαίων προσώπων, ολογράμματα, ήχοι, μικρογραφίες και φυσικά μοντέλα τεχνολογικών ευρημάτων και ανακατασκευών πετυχαίνουν μια πολυδιάστατη ανασύσταση του αρχαίου κόσμου. Παρουσιάζονται κορυφαία επιτεύγματα στα πεδία της οικοδομικής, της μεταλλουργίας, της κεραμικής, της μηχανολογίας, της αρχιτεκτονικής, των τηλεπικοινωνιών, αλλά και των τεχνών όπως του θεάτρου, της μουσικής κ.α.

Η Διόπτρα του Ήρωνα, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το Άγαλμα του Εφήβου του Μαραθώνα, η Ύδραυλις, ο Υδραυλικός Τηλέγραφος, ο Κοχλίας του Αρχιμήδη και το Οδόμετρο του Ήρωνος είναι μερικά μόνο από τα εκθέματα που θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει ο επισκέπτης συνοδευόμενα από βίντεο και διαδραστικές εφαρμογές.

Η έκθεση απευθύνεται κυρίως σε ομάδες νεανικού και σχολικού κοινού, οικογένειες και μη εξειδικευμένους επισκέπτες, αποτελώντας ένα πολιτιστικό γεγονός για όλους. Με εύληπτο και ψυχαγωγικό τρόπο, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν για τεχνολογικά επιτεύγματα 3.000-2.000 χρόνων και για επιστημονικούς τομείς, που έδωσαν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα και ανάγκες των ανθρώπων, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

(Αίθουσα προβολών «Ελληνικού Κόσμου»)

18.00-19.00
«Διαδικασία χάραξης των επιγραφών» Αναπαράσταση της διαδικασίας με την οποία δημιουργείται μια επιγραφή. (παραγωγή: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών).

19.00-20.00
«Υπολογιστής 2000 Ετών» με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, του σπουδαιότερου τεχνολογικού αντικειμένου που  σώθηκε από τον Αρχαίο Κόσμο. (παραγωγή: Mike Beckam, 2013, με την υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, των ARTE, NHK, ΕΡΤ, της Nikon Coropration και του ΟΠΑΠ)

20.00-21.00
«Μεικτές Τεχνικές και 3D για αναπαράσταση κόσμων που δεν υπάρχουν πια: Τα Λιμάνια της Πορφύρας» με θέμα τα ταξίδια των Ελλήνων από τη Μινωική ακόμη εποχή, στο Λίβανο.  (παραγωγή: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού)

Λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων για τις προβολές είναι απαραίτητη η προ-κράτηση (Τ. 212 254 0000).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 μέχρι τις 21:00

Είσοδος ελεύθερη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ:

Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000

www.hellenic-cosmos.gr

Ελληνικός Κόσμος – Hellenic Cosmos

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Βραδιά του Ερευνητή www.rengreece.com

Επικοινωνία: contact@rengreece.com

Σεπ
22
Σα
Τα όνειρα δεν έχουν φύλο @ Πολυχώρος Μεταίχμιο
Σεπ 22 @ 11:30 – 13:30
Τα όνειρα δεν έχουν φύλο @ Πολυχώρος Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία «ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ» και «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:30 π.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Τα κορίτσια παίζουν μπάσκετ;
Τους αρέσει μόνο να στολίζονται και να βάζουν τα καλά τους ή θέλουν κι αυτά να παίξουν με τις λάσπες;
Τους αρέσουν τα πειράματα και οι αριθμοί ή ασχολούνται μόνο με τη μόδα;
Φοράνε και τα κορίτσια παντελόνια;
Τελικά, ένα κορίτσι μπορεί να γίνει πυροσβέστης, αστροναύτης, πιλότος ή πρωθυπουργός;
Εσείς τι λέτε;
Ελάτε να βρούμε μαζί όλες τις απαντήσεις!

Θα είμαστε κι εμείς εκεί (Κάθε μέρα γονείς) παρέα με την Ζήνα Ζαχαράκη (ΕυΖην Creations), για να παίξουμε,
να μάθουμε για τις ιστορίες μερικών σπουδαίων γυναικών και να δημιουργήσουμε εμπνευσμένοι από τη ζωή τους.

Για κορίτσια και αγόρια από 4 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr

 

H Γη Θεραπαινίς συναντά τους φίλους της… στον δρόμο!
Σεπ 22 @ 12:00 – 13:00

Λίγο πριν τη μεγάλη πολυθεματική εκδήλωση στον πολυχώρο Myrtillo στις 30 Σεπτεμβρίου, για την ενημέρωση του κοινού για τον αυτισμό και τη δημιουργία ενός θεραπευτικού αγροκτήματος η Γη Θεραπαινίς σας καλεί σε ένα χορευτικό street event στην καρδιά της πόλης το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Η μπάντα των Quilombo με τα βραζιλιάνικα κρουστά της σας καλεί να στηρίξετε το έργο του φιλανθρωπικού, μη κερδοσκοπικού σωματείου «Γη Θεραπαινίς». Φορέστε το καλύτερό σας χαμόγελο και πραγματοποιήστε ένα χορευτικό περίπατο από την αρχή της Ερμού στο Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι. Ραντεβού δίπλα στο κόκκινο τρενάκι, στις 11:30. Στις 12:00 μμ η πορεία ξεκινάει!

Η πολυθεματική εκδήλωση-ημερίδα, με θέμα τα θεραπευτικά αγροκτήματα και τον αυτισμό, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους:  http://hellenicplatform.org/. Πραγματοποιείται την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Myrtillo με ομιλίες ειδικών, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και άλλες πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Ποιοι είμαστε:

Η «Γη Θεραπαινίς» είναι ένα σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από γονείς παιδιών με αυτισμό, αλλά και από ανθρώπους που αγαπούν τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές και τα αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Σκοπός του σωματείου είναι η δημιουργία ενός πρότυπου θεραπευτικού αγροκτήματος στην Αττική, όπου ενήλικα άτομα με αυτισμό θα διαβιούν (ξενώνας), θα εκπαιδεύονται και θα εργάζονται στα διάφορα εργαστήριά του. Ένας χώρος ο οποίος θα δημιουργεί τις συνθήκες της πολύπλευρης ένταξής τους στην κοινωνία, αλλά και της αξιοπρεπούς διαβίωσης και φροντίδας τους, εφ’ όρου ζωής.

Η «Γη Θεραπαινίς» επιδιώκει να χαρίσει στα άτομα με αυτισμό ένα «σπίτι» χαράς, δουλειάς, δημιουργίας, αξιοπρέπειας και αγάπης, εξασφαλίζοντάς τα για πάντα. Μετά τον πρώτο μικρό λαχανόκηπο στην Παιανία, τον οποίο φύτεψαν τα παιδιά του σωματείου με την βοήθεια εκπαιδευτών, γονιών και εθελοντών και το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα καλλιέργειας, η «Γη Θεραπαινίς» προχωρά στη δημιουργία του βασικού της αγροκτήματος στη Μαλακάσα. Με βιολογικές καλλιέργειες, παραδοσιακά προϊόντα, μικρά ζώα και όμορφα φυτώρια.

Ο Δοντούλης και οι Περιπέτειές του @ Θέατρο Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης
Σεπ 22 @ 12:00 – 13:00
Ο Δοντούλης και οι Περιπέτειές του @ Θέατρο Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης

Η διαδραστική παιδική παράσταση «Ο Δοντούλης και οι Περιπέτειές του», έχοντας μια επιτυχημένη πορεία εδώ και 3 χρόνια, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων θα ανέβει στο θεατρικό σανίδι για 4 μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 12:00.

Ο βοηθός της νεράιδας των δοντιών, ο Δοντούλης, προσκαλεί όλους τους μικρούς φίλους να τον ακολουθήσουν στις περιπέτειές του. Θέλει να τον βοηθήσουν να ανακαλύψει τι συμβαίνει και τα δοντάκια χαλάνε πριν την ώρα τους. Θα ταξιδέψει τα παιδιά σε έναν κόσμο με πολλές εκπλήξεις, γέλιο, χορό, τραγούδι και διάδραση. Τα παιδιά θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της παράστασης, ώστε να βρεθεί η λύση για να μη χάσουν τα όμορφα χαμόγελά τους.

Η FREZYDERM στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος για τη στοματική υγιεινή στα σχολεία, θέλει να μεταφέρει το μήνυμα στα παιδιά ότι «όμορφα δοντάκια είναι τα γερά δοντάκια!». Επιπλέον η φροντίδα των δοντιών είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό έχει δημιουργήσει ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό θεατρικό έργο. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για την υγεία των δοντιών τους. Η ευαισθησία της FREZYDERM απέναντι στα παιδιά είναι μεγάλη και το αίσθημα υπευθυνότητας απέναντί τους πολύ υψηλό. Τη θεατρική παράσταση υπογράφει το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, που εδώ και αρκετά χρόνια δημιουργεί και παρουσιάζει επιτυχημένες παραστάσεις ειδικά για τα παιδιά.

Mικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάσουν μέχρι να πονέσουν τα δοντάκια τους από το γέλιο!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εξασφαλίστε τη θέση σας επικοινωνώντας με την κ. Ματίνα Χατζηγιάννη, στο 210 5246900 εσωτ.*446, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-16:00, αναφέροντας την επιθυμητή ημερομηνία παράστασης και τα άτομα προσέλευσης.

Τηλέφωνο 21 1410 7764
Είσοδος Ελεύθερη

Διάρκεια παράστασης: 45-50 λεπτά
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης
Σκηνικά – Ζωγραφική: Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: Τέτα Βασιλάτου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ίντρα Κέιν, Δημήτρης Πιέτρης, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν

Σχετικά με τη FREZYDERM

Η FREZYDERM είναι μια ελληνική εταιρεία με πολυετή πείρα στο σχεδιασμό και την παραγωγή δερμοκαλλυντικών προϊόντων. Έχοντας μοναδικό γνώμονα την υγεία του δέρματος και την ομορφιά που πηγάζει μέσα από αυτή, το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της FREZYDERM αξιοποιεί όλα τα δεδομένα της σύγχρονης Κοσμητολογίας. Τα προϊόντα FREZYDERM σχεδιάζονται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πρώτες ύλες φαρμακευτικής καθαρότητας! Με αποτελεσματικές συνθέσεις από δραστικά συστατικά, μοναδικές υφές και διακριτικά αρώματα η καθημερινή περιποίηση με τη FREZYDERM γίνεται μια πραγματική απόλαυση! Η FREZYDERM διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα, την καθημερινή περιποίηση και την επαναφορά της υγείας των μαλλιών, τη φροντίδα των ποδιών, την αντιμετώπιση των δερματικών κηλίδων, την περιποίηση της λιπαρής και ακνεϊκής επιδερμίδας καθώς και τις ανάγκες της βρεφικής και παιδικής επιδερμίδας.

Σχετικά με το ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ – ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Το θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα στην περιοχή των Αθηνών, με πολλές παραστάσεις να έχουν φιλοξενηθεί στο σανίδι του.

Σχετικά με το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ

Η εταιρεία παραγωγής ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ θέλοντας να δείξει την αγάπη και την πίστη του στα παιδιά, δημιουργεί πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις καθώς θεωρεί ότι είναι το μέλλον και η ελπίδα του κόσμου και αξίζουν την ιδιαίτερη προσοχή όλων. Τα παιδιά είναι εκείνα που μπορούν να κάνουν όνειρα, να τα πραγματοποιήσουν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους. Σκοπός της δράσης της είναι η ψυχαγωγία των παιδιών μέσα από τις παραστάσεις η μετάδοση σημαντικών μηνυμάτων και αξιών της ζωής όπως η οικογένεια, η αγάπη, η φιλία, η μοναδικότητα, η ομόνοια και ο σεβασμός, καθώς και να τους μάθει ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν αν πιστέψουμε στον εαυτό μας και συνεργαστούμε μεταξύ μας. Ο Γιάννης Σπανόπουλος από την παραγωγή δηλώνει ότι «από την αρχή καταλάβαμε ότι το μυστικό της ζωής είναι να διατηρήσουμε μέσα μας το μικρό παιδί που όλοι κρύβουμε, να το αγκαλιάσουμε, να το αγαπήσουμε και να το αφήσουμε να μας ταξιδέψει στα όνειρα μας».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://ergostasiooneirou.gr/

Ιστορίες της Αγάπης και του Θυμού! @ Μουσείο Συναισθημάτων
Σεπ 22 @ 13:00 – 14:00

Μα γιατί μονάχα στέκει και κοιτάζει πέρα τη λίμνη μακριά, μήπως είναι άρρωστο, μήπως κάτι έχουνε τα αυτιά του, μήπως κάτι ο λαιμός του; Μήπως της αγάπης το χρυσό κλουβί δεν είναι γι αυτό μέρος διαμονής; Στον κόσμο των Παραμυθοϊστοριών θα γνωρίσουμε την ηρωίδα μας, θα την ακολουθήσουμε στο ταξίδι της και θα ανακαλύψουμε τη σχέση της Αγάπης με το Θυμό!

Μέσα από τις ιστορίες που έχει σχεδιάσει το Μουσείο Συναισθημάτων παιδιά, έφηβοι και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την αξία που έχει κάθε συναίσθημα στη ζωή μας αξιοποιώντας τα σύμβολα και τις διαδρομές που ακολουθούν οι ήρωες στις ιστορίες.

Ηλικίες: για παιδιά, εφήβους 10-15 χρονών και ενήλικες μαζί

Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις.
Εισιτήριο εργαστηρίου: 8 ευρώ (στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Πληροφορίες: 2109218329

Σεπ
23
Κυ
Ο Δοντούλης και οι Περιπέτειές του @ Θέατρο Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης
Σεπ 23 @ 12:00 – 13:00
Ο Δοντούλης και οι Περιπέτειές του @ Θέατρο Ριάλτο-Αλέκος Αλεξανδράκης

Η διαδραστική παιδική παράσταση «Ο Δοντούλης και οι Περιπέτειές του», έχοντας μια επιτυχημένη πορεία εδώ και 3 χρόνια, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων θα ανέβει στο θεατρικό σανίδι για 4 μόνο παραστάσεις, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στις 12:00.

Ο βοηθός της νεράιδας των δοντιών, ο Δοντούλης, προσκαλεί όλους τους μικρούς φίλους να τον ακολουθήσουν στις περιπέτειές του. Θέλει να τον βοηθήσουν να ανακαλύψει τι συμβαίνει και τα δοντάκια χαλάνε πριν την ώρα τους. Θα ταξιδέψει τα παιδιά σε έναν κόσμο με πολλές εκπλήξεις, γέλιο, χορό, τραγούδι και διάδραση. Τα παιδιά θα γίνουν οι πρωταγωνιστές της παράστασης, ώστε να βρεθεί η λύση για να μη χάσουν τα όμορφα χαμόγελά τους.

Η FREZYDERM στο πλαίσιο του επιμορφωτικού προγράμματος για τη στοματική υγιεινή στα σχολεία, θέλει να μεταφέρει το μήνυμα στα παιδιά ότι «όμορφα δοντάκια είναι τα γερά δοντάκια!». Επιπλέον η φροντίδα των δοντιών είναι πολύ σημαντική, γι’ αυτό έχει δημιουργήσει ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό θεατρικό έργο. Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για την υγεία των δοντιών τους. Η ευαισθησία της FREZYDERM απέναντι στα παιδιά είναι μεγάλη και το αίσθημα υπευθυνότητας απέναντί τους πολύ υψηλό. Τη θεατρική παράσταση υπογράφει το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ, που εδώ και αρκετά χρόνια δημιουργεί και παρουσιάζει επιτυχημένες παραστάσεις ειδικά για τα παιδιά.

Mικροί και μεγάλοι, θα διασκεδάσουν μέχρι να πονέσουν τα δοντάκια τους από το γέλιο!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εξασφαλίστε τη θέση σας επικοινωνώντας με την κ. Ματίνα Χατζηγιάννη, στο 210 5246900 εσωτ.*446, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-16:00, αναφέροντας την επιθυμητή ημερομηνία παράστασης και τα άτομα προσέλευσης.

Τηλέφωνο 21 1410 7764
Είσοδος Ελεύθερη

Διάρκεια παράστασης: 45-50 λεπτά
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης
Σκηνικά – Ζωγραφική: Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: Τέτα Βασιλάτου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ίντρα Κέιν, Δημήτρης Πιέτρης, Αρμάν Εδουάρδος Μενετιάν

Σχετικά με τη FREZYDERM

Η FREZYDERM είναι μια ελληνική εταιρεία με πολυετή πείρα στο σχεδιασμό και την παραγωγή δερμοκαλλυντικών προϊόντων. Έχοντας μοναδικό γνώμονα την υγεία του δέρματος και την ομορφιά που πηγάζει μέσα από αυτή, το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της FREZYDERM αξιοποιεί όλα τα δεδομένα της σύγχρονης Κοσμητολογίας. Τα προϊόντα FREZYDERM σχεδιάζονται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά πρώτες ύλες φαρμακευτικής καθαρότητας! Με αποτελεσματικές συνθέσεις από δραστικά συστατικά, μοναδικές υφές και διακριτικά αρώματα η καθημερινή περιποίηση με τη FREZYDERM γίνεται μια πραγματική απόλαυση! Η FREZYDERM διαθέτει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων περιποίησης για το πρόσωπο και το σώμα, την καθημερινή περιποίηση και την επαναφορά της υγείας των μαλλιών, τη φροντίδα των ποδιών, την αντιμετώπιση των δερματικών κηλίδων, την περιποίηση της λιπαρής και ακνεϊκής επιδερμίδας καθώς και τις ανάγκες της βρεφικής και παιδικής επιδερμίδας.

Σχετικά με το ΘΕΑΤΡΟ ΡΙΑΛΤΟ – ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

Το θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα στην περιοχή των Αθηνών, με πολλές παραστάσεις να έχουν φιλοξενηθεί στο σανίδι του.

Σχετικά με το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ

Η εταιρεία παραγωγής ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΟΝΕΙΡΟΥ θέλοντας να δείξει την αγάπη και την πίστη του στα παιδιά, δημιουργεί πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις καθώς θεωρεί ότι είναι το μέλλον και η ελπίδα του κόσμου και αξίζουν την ιδιαίτερη προσοχή όλων. Τα παιδιά είναι εκείνα που μπορούν να κάνουν όνειρα, να τα πραγματοποιήσουν και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους. Σκοπός της δράσης της είναι η ψυχαγωγία των παιδιών μέσα από τις παραστάσεις η μετάδοση σημαντικών μηνυμάτων και αξιών της ζωής όπως η οικογένεια, η αγάπη, η φιλία, η μοναδικότητα, η ομόνοια και ο σεβασμός, καθώς και να τους μάθει ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν αν πιστέψουμε στον εαυτό μας και συνεργαστούμε μεταξύ μας. Ο Γιάννης Σπανόπουλος από την παραγωγή δηλώνει ότι «από την αρχή καταλάβαμε ότι το μυστικό της ζωής είναι να διατηρήσουμε μέσα μας το μικρό παιδί που όλοι κρύβουμε, να το αγκαλιάσουμε, να το αγαπήσουμε και να το αφήσουμε να μας ταξιδέψει στα όνειρα μας».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://ergostasiooneirou.gr/

Όταν Γκρινιάζω! @ Μουσείο Συναισθημάτων
Σεπ 23 @ 13:00 – 14:00

Τι συμβαίνει όταν μας επιτίθεται το τερατάκι … της γκρίνιας;!
Με τι μοιάζει:
Τι κάνει;
Τι λέει;
Πώς το λέει;
Μήπως γκρινιάζει γιατί το θυμό του δεν ξέρει πως αλλιώς να εκφράζει;
Μήπως γκρινιάζει γιατί την επιθυμία του δεν ξέρει να εκφράζει;
Μήπως βαριέται και δεν ξέρει τι να κάνει;
Μήπως ανυπομονεί και δεν ξέρει  που να σταθεί;

Ένα εργαστήριο για να γνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τη γκρίνια καλύτερα! Για να μπορούμε να την αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και δημιουργικότητα! Ο σκοπός των εργαστηρίων με θέμα τον εαυτό μου, είναι να ενθαρρύνουν μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τον κόσμο των συναισθημάτων με έναν ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο μέσα από το παιχνίδι, τη ζωγραφική, τα παραμύθια, τα χρώματα, τους ήχους!

Ηλικίες: για παιδιά 7 έως και 12 χρονών και ενήλικες μαζί

Είσοδος εργαστηρίου: για την είσοδο στα εργαστήρια τηρείται σειρά προτεραιότητας χωρίς να γίνονται κρατήσεις.

Εισιτήριο εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Πληροφορίες: 2109218329

Σεπ
26
Τε
«Ξεκινήματα» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος @ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Σεπ 26 @ 17:30 – 19:00

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνει τη 10η εκδήλωση της μηνιαίας σειράς ΔΙΑΛΟΓΟΙ, με θέμα τα Ξεκινήματα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στοv Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 17:30.

Κάθε Σεπτέμβρης φέρνει και νέα ξεκινήματα, καθώς μετά την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού όλα μπαίνουν σε πρόγραμμα και ως είθισται να λέγεται “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”! Τι ενεργοποιείται μέσα μας και έχουμε την ανυπομονησία για την καινούργια αρχή και τι μας προκαλούν τα κυριακάτικα απογεύματα πριν χτυπήσει το κουδούνι της Δευτέρας;

Οι στόχοι και τα σχέδια για ένα νέο ξεκίνημα ποικίλουν ανά άνθρωπο, ηλικία αλλά και αφορμή. Άνθρωποι που τολμούν μια νέα αρχή είτε σε επαγγελματικό είτε σε προσωπικό επίπεδο υπό την καθοδήγηση μαθητών που ετοιμάζονται για την επόμενη τάξη του Δημοτικού ή για τις Πανελλαδικές, αλλά και ειδικοί, μας προσκαλούν να πάρουμε θέση στα θρανία καθώς θα μοιραστούν μαζί μας σκέψεις, ανησυχίες αλλά και τρόπους για την γοητευτική πρόκληση και τη σκληρή δουλειά που απαιτεί κάθε νέο ξεκίνημα.

Μαζί μας για να μοιραστούν τις δικές τους σκέψεις, αγωνίες και τα όνειρα για τις νέες αρχές και το μέλλον θα είναι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ακόμη, η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, lifecoach και συγγραφέας, μας μιλά για τα ανάμεικτα συναισθήματα που προκαλούν οι νέες αρχές, για το πώς συνυπάρχουν η προσμονή για το νέο και ο φόβος για το άγνωστο, αλλά και πώς θέτουμε τις βάσεις προκειμένου να διατηρήσουμε το κίνητρό μας για αλλαγή μόλις ξεθυμάνει ο αρχικός ενθουσιασμός.

Η Φωτεινή Παντζιά μοιράζεται μαζί μας στιγμές και εικόνες από το νέο ταξίδι που ξεκίνησε στη ζωή της, όταν στην επιστροφή της από την Αιθιοπία, την συνόδευε ο 5χρόνος, και επίσημα πια γιος της, Αμπάντου.

Εκπρόσωποι της ομάδας «Σταγόνες» μας μιλάνε για την εμπειρία τους από το τολμηρό νέο εγχείρημά τους να αφήσουν πίσω τη γνώριμη πόλη και να κάνουν μια νέα αρχή στην τότε άγνωστη για αυτούς ύπαιθρο. Ορμώμενοι από την αγάπη για τη φύση και τον προβληματισμό τους για τον αστικό τρόπο ζωής, οι «Σταγόνες» έχτισαν σπίτια από πηλό, άμμο, άχυρο και νερό σε ένα χωριό στην Εύβοια και ξεκίνησαν από την αρχή με νέα δεδομένα, προσδοκίες και όνειρα για ένα αλλιώτικο αύριο.

Tη συζήτηση συντονίζει η δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου.

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΙ
«Ξεκινήματα»

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018
Φάρος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης: 17.30

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική εγγραφή και με σειρά προτεραιότητας. Για να εγγραφείτε πατήστε εδώ.

Μετάβαση από το δημοτικό στο Γυμνάσιο, αλλαγές και προκλήσεις
Σεπ 26 @ 18:00 – 20:00
Μετάβαση από το δημοτικό στο Γυμνάσιο, αλλαγές και προκλήσεις

Η χρονική περίοδος αλλαγής εκπαιδευτικής βαθμίδας θέτει συγκεκριμένες προκλήσεις στη ζωή των παιδιών-εφήβων σε διάφορους τομείς της ακαδημαϊκής και κοινωνικής ζωής τους. Παράλληλα όμως, μεταβάλει και την οικογενειακή ισορροπία. Δεν είναι μόνο μια αλλαγή σχολικού πλαισίου, αλλά και μια μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από το γνώριμο στο νέο. Τα παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές αλλαγές συναισθηματικές, κοινωνικές, πρακτικές. Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με μια κατάλληλη προετοιμασία αλλά και συνεχή στήριξη.

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η κατανόηση όλων των πτυχών της μετάβασης αυτής και η βοήθεια στη διασαφήνιση του γονικού ρόλου.

Για συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής ΕΔΩ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλείσθε να ενημερώσετε για την παρουσία σας.

Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Το σεμινάριο πραγματοποιείται δωρεάν για γονείς από το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για το Παιδί.

Πάμε Δημοτικό: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς @ Πολυχώρος Μεταίχμιο
Σεπ 26 @ 19:00 – 21:00

Σχολή Σύγχρονων Γονέων για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους

Το Κάθε μέρα γονείς είναι για μια ακόμη χρονιά χορηγός επικοινωνίας της δράσης

Ένας κύκλος εργαστηρίων που βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στο διαδραστικό εργαστήριο με τίτλο

Πάμε Δημοτικό. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς από τα πρώτα χρόνια του παιδιού τους στο σχολείο

την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), με εισηγήτρια τη συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων και συγγραφέα Χριστίνα Ρασιδάκη.

Μια ενδυναμωτική συνάντηση για όσους γονείς αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση και σωστή καθοδήγηση,
ώστε το παιδί τους να έχει ένα θετικό ξεκίνημα στο Δημοτικό.

  • Πώς προετοιμάζουμε σωστά το παιδί: Τι λέμε και τι δεν λέμε
  • Πώς απαντάμε στα ερωτήματα και στις ανησυχίες των παιδιών;
  • Παιδικός εγκέφαλος: Πώς χτίζουμε ένα γερό μυαλό
  • Φίλοι και συμμαθητές: Πώς αντιμετωπίζουμε σωστά τις φιλίες,  τις εντάσεις και τις ρήξεις
  • Πειράγματα, κοροϊδίες, εκφοβισμός: Τι πρέπει κάθε γονιός να γνωρίζει
  • Μαθήματα και διάβασμα: Οι καιροί έχουν αλλάξει

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από το εργαστήριο.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου. Επόμενη συνάντηση στις 24 Οκτωβρίου 2018 με θέμα «Πάμε Γυμνάσιο: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς από την πρώτη χρονιά του παιδιού τους στο Γυμνάσιο».

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!