READING

Φροντίδα των παιδικών δοντιών – Έξυπνα tips και πρ...

Φροντίδα των παιδικών δοντιών – Έξυπνα tips και προτάσεις

Ξέρετε πότε ξεκινάει η φροντίδα των παιδικών δοντιών; Ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία; Πότε θα πάμε οδοντίατρο;

Η φροντίδα των παιδικών δοντιών ξεκινά την ώρα που θα «σκάσουν» τα πρώτα δοντάκια. Το μωρό σας δεν μπορεί ακόμη να βουρτσίσει τα δόντια του, αγοράζοντας όμως ένα μασητικό θα φροντίσετε τα πρώτα δοντάκια, προσφέροντας ανακούφιση στο μωρό, αντιμετώπιση της φλεγμονής των ούλων και καλύτερη ανάπτυξη των δοντιών του.

Τα μασητικά είναι μια συντροφιά για το μωρό, ένα παιχνίδι που δεν θα θέλει να αποχωριστεί. Μπορεί να είναι πολύχρωμα, να έχουν πάνω τους ζωάκια, να βγάζουν ήχους και να προσφέρουν αισθητηριακά ερεθίσματα, κάτι που τα κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά σε ένα μωρό.

Τα παιδικά μασητικά είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, δίνοντάς την επιλογή να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και τις ανάγκες σας.

Tips!

Διαλέγουμε μασητικό που το παιδί θα μπορεί να κρατάει με ευκολία, δεν περιέχει φθαλικές ενώσεις, BPA κι άλλες επιβλαβείς ουσίες, αποστειρώνεται και πλένεται εύκολα.

Στα μωρά δεν χρησιμοποιήσουμε παιδική οδοντόβουρτσα. Υπάρχουν όμως οι οδοντόβουρτσες οδοντοφυΐας (δάχτυλου), για να βουρτσίζουμε εμείς τα δοντάκια τους με μεγάλη ευκολία.

Για την πιο απαιτητική περίοδο οδοντοφυΐας (4-8 μηνών) προτιμήστε ένα καταπραϋντικό μασητικό ψυγείου.

Τρώμε σωστά για να βοηθήσουμε τα δόντια μας να παραμείνουν υγιή.

Ιδανικά επισκεπτόμαστε τον παιδοδοντίατρο (η ειδίκευση είναι απαραίτητη) αφού συμπληρώσει το μωρό μας τον πρώτο του χρόνο.

Στα μεγαλύτερα παιδιά, που πλέον βουρτσίζουν μόνα τους τα δόντια τους, δεν χρησιμοποιούμε την δική μας οδοντόκρεμα. Αγοράζουμε μια παιδική οδοντόκρεμα η οποία δεν περιέχει καθόλου φθόριο ή περιέχει την περιεκτικότητα που προτείνεται για κάθε ηλικία και θα προστατέψει τα ευαίσθητα δοντάκια από τερηδόνα, ουλίτιδα, επιβλαβή βακτήρια, ενισχύοντας το σμάλτο των δοντιών.

Θέλουμε να έχει ευχάριστη γεύση, απαλές τρίχες και να ταιριάζει στο χέρι του παιδιού μας.

Τα μεγαλύτερα παιδιά (6+ ετών) μπορούν να χρησιμοποιήσουν και μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

Και τέλος!

Η σωστή τεχνική βουρτσίσματος των δοντιών θα έρθει σταδιακά. Όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά, τόσο πιο σημαντικό είναι να βουρτσίζουν τα δόντια τους με την δική μας επίβλεψη. Μη τα μαλώνετε αν δεν τα καταφέρνουν πάντα. Ακόμη και το βούρτσισμα των δοντιών θέλει εμπειρία!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!