READING

2 παραστάσεις – εργαστήρια από την ομάδα ΟΝΕ...

2 παραστάσεις – εργαστήρια από την ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ

Η θεατρική ομάδα ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ παρουσιάζει φέτος δύο παραστάσεις – εργαστήρια για παιδιά στο Θέατρο Σταθμός.

Οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί ώστε να ενισχύουν τη βιωματική μάθηση μέσα από τη διάδραση  και τη συμμετοχή των παιδιών σε ασκήσεις & παιχνίδια.

Μπες στα παπούτσια μου

Για παιδιά 5-10 ετών

Από 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00

Ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα για την ενσυναίσθηση, τη διαφορετικότητα και το σχολικό εκφοβισμό.

Η ιστορία παρουσιάζει φανταστικούς χαρακτήρες από γνωστά παραμύθια δοσμένους με χιούμορ και φαντασία. Ακολουθεί εργαστήριο που ενσωματώνεται στην θεατρική διαδικασία. Μέσα από την ενεργό συμμετοχή και τη διάθεση του παιχνιδιού «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου», τα παιδιά καλούνται να εξωτερικεύσουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα να ερευνήσουν τα συναισθήματα των άλλων, κατανοώντας έννοιες όπως διαφορετικότητα, ενσυναίσθηση και σχολικός εκφοβισμός

Η παράσταση-εργαστήριο έχει τρεις ενότητες :

Α’ ενότητα: Αποτελείται από την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Μπες στα παπούτσια μου» όπου μέσα από κωμικές καταστάσεις, τα παιδιά θα αντιληφθούν τη θέση θύμα – θύτη.

Β’ ενότητα: Οι ηθοποιοί μαζί με τα παιδιά θα φτιάξουν «Τα Δέντρα των συναισθημάτων». Με ασκήσεις γνωριμίας και εμπιστοσύνης θα αποκτήσουν περισσότερη ενσυναίσθηση, κατανόηση και σεβασμό.

Γ’ ενότητα: Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν με βάση την παράσταση που παρακολούθησαν. Προτείνουν κανόνες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και τα παιδιά εξωτερικεύουν τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό τους εαυτό μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας- κείμενο: Γιώργος Μενδρινός / Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης / Σύμβουλος ψυχικής υγείας-ειδική παιδαγωγός: Στέλλα Μουδάτσου / Σκηνικά- κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης / Στίχοι- Μουσικη: Στέλλα Μουδάτσου / Ενορχήστρωση: Roman Gomez / Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός / Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης / Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

9 Oκτωβρίου 2022 – 8 Ιανουαρίου 2023 στο Θέατρο Σταθμός (210 52 30 267), Kυριακή στις 15:00

Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Ομαδικό 8 ευρώ 

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Ανακαλύψτε περισσότερες παραστάσεις για παιδιά στο Κάθε μέρα γονείς.


Μια Τελεία… είναι μόνο η αρχή!

Για παιδιά 3-8 ετών

Από 15 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 15:00

Η δράση είναι εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο Η Τελεία του Πίτερ Ρέινολντς και στόχος της είναι να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησης τους. Μια απολαυστική ιστορία με χιούμορ και ευαισθησία που αφυπνίζει τη σημασία της ενσυναίσθησης (να δίνουν αλλά και να δέχονται βοήθεια) και πόσο σημαντικό είναι να μοιράζονται τα προβλήματά τους με τους άλλους. Προτρέπει τα παιδιά να καλλιεργούν νέες δεξιότητες, ακόμα όταν χρειάζονται πολύ εξάσκηση.

Το εργαστήρι συμπεριλαμβάνει και ομαδικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη χαρά της συνεργασίας και ευνοούν τη δημιουργική φαντασία των παιδιών.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Ο Πέρρυ, ο ήρωας της ιστορίας μας, δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και συχνά τα παρατάει με την πρώτη δυσκολία. Δεν μιλάει για τα προβλήματά σε κανέναν, παρά μόνο στην κούκλα του, τον Πούκ. Μια μέρα αρχίζει να του απαντάει η κούκλα(!) και όλα θα αλλάξουν στην ζωή του. Μια έκθεση ζωγραφικής στο σχολείο, η δασκάλα του, αλλά και τα ίδια τα παιδιά- θεατές, που θα γίνουν επισκέπτες της έκθεσης, θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει την χαρά της δημιουργικής διαδικασίας της ζωγραφικής. Τώρα ο Πέρρυ θα βοηθήσει την νέα του φίλη και μαζί θα ανακαλύψουν την χαρά που προσφέρει η συνεργασία.

Η παράσταση-εργαστήριο αποτελείται από τρεις ενότητες:

Α’ ενότητα: Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Μια Τελεία…».

Β’ ενότητα: Τα παιδιά συμμετέχουν σε επιλεγμένες ασκήσεις- παιχνίδια εμπιστοσύνης και γνωριμίας με θέματα «επικοινωνώ», «αλληλεπιδρώ», «βοηθιέμαι» και «βοηθάω». Με αφορμή το ελεύθερο σχέδιο στη ζωγραφική, την ενθάρρυνση, αναπτύσσω την φαντασία και την δημιουργική σκέψη.

Γ’ ενότητα: Τα παιδιά δημιουργούν μια ιστορία όλοι μαζί, μέσα από τις ζωγραφιές τους και καλούνται να την αναπαραστήσουν παίζοντας ρόλους με εκφραστικές κινήσεις και ομαδικό τραγούδι. Η καλλιτεχνική δημιουργία αυξάνει την αυτοεκτίμηση. Η σωστή ενθάρρυνση, ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία τονώνει την αυτοπεποίθηση του παιδιού.


Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και έλαβε έγκριση αιγίδας και επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού́ και Αθλητισμού́


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Βασίλης Παπαλαζάρου / Σκηνοθεσία: Γιώργος Μενεδιάτης / Σύμβουλος εργαστηρίου: Στέλλα Μουδάτσου (παιδοψυχολόγος) / Επιμέλεια – Σχεδιασμός εργαστηρίου: Χριστίνα Μουδάτσου (ηθοποιός – δραματοθεραπεύτρια) / Σκηνικά – Κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης / Στίχοι – Μουσική: Στέλλα Μουδάτσου / Ενορχήστρωση μουσικής: Πάνος Δοκομόπουλος / Φωτογραφία: Λευτέρης Καλογιός / Γραφιστική επιμέλεια: Δάφνη Γιαννακού / Καλλιτεχνική επιμέλεια – Οργάνωση παραστάσεων: Εύα Στυλάντερ / Ηθοποιοί: Βασίλης Παπαλαζάρου, Σταυρούλα-Μελλισάνθη Μακρά Μακρά / Παραγωγή: ΑΜΚΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

15 Oκτωβρίου 2022 – 7 Ιανουαρίου 2023 στο Θέατρο Σταθμός (210 52 30 267), Σάββατο στις 15:00

Εισιτήριο: Γενική είσοδος 10 ευρώ, Ομαδικό 8 ευρώ 

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Ακολούθησέ μας και στο instagram για περισσότερες ιδέες και προτάσεις.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!