READING

3 Χρήσιμες Συμβουλές για να διαλέξεις άθλημα για τ...

3 Χρήσιμες Συμβουλές για να διαλέξεις άθλημα για το παιδί σου!

Πώς θα διαλέξω άθλημα για το παιδί μου; Η άθληση, είναι σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή ενός παιδιού, ειδικά στις μέρες μας όπου η ψυχαγωγία των παιδιών έχει συνδεθεί με την οθόνη των κινητών συσκευών και της τηλεόρασης. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιληφθείς ποιο είναι το κατάλληλο άθλημα για το παιδί σου κι έπειτα να προχωρήσεις στην εγγραφή του σε κάποιο αθλητικό σύλλογο ή σε μία ιδιωτική σχολή. Διάβασε τις συμβουλές που ακολουθούν και διάλεξε το σωστό άθλημα για το παιδί σου!

  1. Ρώτησε τα παιδιά

Είναι ίσως η πιο απλή συμβουλή αλλά και η πιο ξεκάθαρη. Τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία εκφράζουν τι τους αρέσει και τι όχι. Σε περίπτωση που η απάντηση που θα πάρεις από το παιδί, είναι γενική και αόριστη, η λύση είναι μία, η δοκιμή. Η δοκιμή, είναι η καλύτερη λύση καθώς το παιδί συμμετέχει ενεργά σε διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες και στο τέλος διαλέγει μόνο του το άθλημα που του αρέσει.

Όπως και να έχει το θέμα της επιλογής δε πρέπει να αγχώνει τους γονείς. Οι γονείς πρέπει πάντα να έχουν στο νου τους ότι σκοπός της άθλησης στα παιδιά είναι η ψυχαγωγία, η συνύπαρξη σε μία ομάδα με άλλα παιδιά και η ανάπτυξη πνευματικών και σωματικών δεξιοτήτων.

  1. Προτίμησε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, προσφέρουν πολλές επιλογές και δέχονται ακόμη και παιδιά που βρίσκονται στην βρεφική ηλικία. Σκοπός τους είναι μέσα από παιχνίδια μουσικά, κινητικά, δημιουργικά, να προκαλέσουν ερεθίσματα στα παιδιά, να αναπτύξουν τις ψυχοκινητικές τους δραστηριότητες και να τους προσφέρουν χαρά.

Μέσα από τα παιχνίδια, τα παιδιά τρέχουν, πηδούν, ισορροπούν, πετούν μπάλες και μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα και τις κινήσεις τους.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, είναι το ιδανικό μέρος για να αντιληφθεί ένα παιδί μέσα από το παιχνίδι την κλίση και στην συνέχεια να μεταβεί ομαλά σε κάποιο οργανωμένο αθλητικό σύλλογο.

  1. Άκουσε τις ανάγκες του παιδιού ακόμη κι αν θέλει να σταματήσει το άθλημα.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, τα παιδιά μετά από μία μικρή περίοδο συμμετοχής σ’ ένα άθλημα, να επιθυμούν να σταματήσουν. Οι γονείς, φοβούμενοι ότι το παιδί δεν περνάει καλά με το άθλημα που του επέλεξαν, ψάχνουν να βρουν ένα άλλο για να δοκιμάσει τις δυνατότητές του.

 Είναι καλό πριν προχωρήσεις σε βεβιασμένες κινήσεις, να συζητήσεις μαζί με το παιδί, τους λόγους που θέλει να σταματήσει. Πολλές φορές τα παιδιά απογοητεύονται ή αγχώνονται επειδή θέλουν να έχουν καλή επίδοση στο άθλημά τους, με αποτέλεσμα να τους δημιουργείται η ανάγκη να φύγουν.

Με τη συζήτηση όμως κι αφού περάσει λίγος χρόνος, καταλαβαίνουν ότι δεν θέλουν πραγματικά να εγκαταλείψουν την αθλητική τους δραστηριότητα. Το άθλημα για το παιδί, είναι ο χρόνος που αφιερώνει σε μία αγαπημένο δραστηριότητα. Εάν δεις ότι το παιδί επιμένει, τότε άκουσε τις ανάγκες του και μη ξεχνάς ότι σκοπός του αθλήματος είναι να περνάει καλά τον ελεύθερο του χρόνο.

Η διαδικασία για να επιλέξεις άθλημα για το παιδί, γίνεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Η προσαρμογή στο σχολείο, μετά την καλοκαιρινή περίοδο είναι πρόκληση, όμως ο ενθουσιασμός μίας νέας αθλητικής δραστηριότητας, μπορεί να κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Επίλεξε το άθλημα για το παιδί σου, αξιολογώντας τα ενδιαφέροντά του. Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και μην ξεχάσεις να συζητήσεις με τα παιδιά για τα μέτρα ατομικής προστασίας, γιατί πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλειά τους!


Πηγή: Χρυσός Οδηγός

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι xo.jpg

Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!