READING

Στο Μουσείο, ξανά! Νέα έκθεση στο Ίδρυμα Β&Ε ...

Στο Μουσείο, ξανά! Νέα έκθεση στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή.

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι το κοινό, με την νέα έκθεση Η παιδική φαντασία αντίδοτο στην απομόνωση, έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του.

Το Κάθε μέρα γονείς είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης

Η παιδική φαντασία αντίδοτο στην απομόνωση

Ζωγραφικές διαδρομές στην παιδική φαντασία σε περίοδο δυσοίωνων συγκυριών

Την περίοδο της καραντίνας, λόγω του covid-19, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή μας πρότεινε διάφορες ψηφιακές δραστηριότητες. Τα παιδιά ήταν φυσικά στο επίκεντρο κι έτυχαν ιδιαίτερης προσοχής και φροντίδας. 252 παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιδρύματος να ζωγραφίσουν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, εντελώς ελεύθερα, θέματα που ενέπιπταν στην προσοχή τους. Το ζητούμενο ήταν τα παιδιά να θέσουν σε εγρήγορση τη φαντασία τους, υπερβαίνοντας τη νωχελική αδράνεια του κατ’ οίκον περιορισμού.

Όλες οι προτάσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, προσβάσιμες στην κοινή θέαση. Όμως, το εύρος της παιδικής φαντασίας, ο τρόπος της εικαστικής απόδοσης, τα μέσα με τα οποία εκφράστηκαν, η αισθητική τέρψη οδήγησαν τους ανθρώπους του Ιδρύματος στη σκέψη να οργανώσουν μια έκθεση. Φυσικά, με νόρμες και κριτήρια που επιβάλλονται οργανωτικά σε εκδηλώσεις μουσειακών αξιώσεων και με τις ανάλογες εκθεσιακές υποδομές.

Πλέον, και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, μπορούμε να απολαύσουμε τα έργα των ταλαντούχων καλλιτεχνών στον όροφο των περιοδικών εκθέσεων του μουσείου. Η επίσκεψη σε αυτό το αφιέρωμα θα είναι μια διαδρομή στην παιδική φαντασία και μια εμπειρία κοινωνικής αποστασιοποίησης, έτσι όπως εκφράστηκε μέσα από την παιδική φαντασιακή πρόσληψη και δημιουργικότητα.

Αυτό που θα συγκρατήσουμε είναι το ένστικτο των παιδιών και η εύστοχη ματιά τους σε γεγονότα που όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, βιώσαμε μέσα στη δίνη της πανδημικής αγωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Διάρκεια έκθεσης: 1 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 18:00 | Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 – 20:00 | Δευτέρα, Τρίτη κλειστά (Ιούνιος & Ιούλιος), Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 18:00 | Πέμπτη & Παρασκευή 10:00 – 20:00 | Δευτέρα κλειστά (Αύγουστος & Σεπτέμβριος)

Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, 106 74 Αθήνα, Τ: 210 7252896

Στο μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοιχτού κυκλώματος, ενώ το κτίριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων εντός των χώρων του μουσείου, την αποφυγή συνωστισμού και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών. Επιπλέον, ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων προκαθορισμένου χρόνου επίσκεψης μέσω του ιστότοπου goulandris.gr. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ακυρώνονται ανέπαφα κατά την είσοδο στο μουσείο.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!