READING

Τα νέα εργαστήρια του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή...

Τα νέα εργαστήρια του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Ξεκίνησαν τα νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά 3 έως 12 ετών στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή. Κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι με χαρά τους μικρούς του φίλους με τέσσερα διαφορετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών, που ξεκίνησαν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Στον «Κόσμο ενός σουρεαλιστή!» τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών φτιάχνουν τον δικό τους πλανήτη με έμπνευση από τον  Joan Miró, ενώ στον «Μαγικό κόσμο του τσίρκου!» τα παιδιά 5 και 6 ετών ανακαλύπτουν τη μαγεία του τσίρκου μέσα από τα μάτια του Fernand Léger. Το έργο του Θεόδωρου Στάμου εμπνέει τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών στο εργαστήριο «Με πρωταγωνιστή το χρώμα» και στους «Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή», για παιδιά 9 έως 12 ετών, μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται στον τέλειο καμβά.

Ο κόσμος ενός σουρεαλιστή!
Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και έναν συνοδό

Ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του σουρεαλισμού, που αφήνει τη φαντασία μας να καλπάσει ελεύθερη, ξεκινά μέσα από τη γνωριμία μας με την μαγική ακρίδα του Joan Miró!

Μπορείτε να φανταστείτε έναν βυθό μέσα σε μια πόλη ή μια πόλη μέσα σε έναν βυθό; Πώς θα ήταν ο πλανήτης μας αν η τάξη και η αρμονία έδιναν τη σκυτάλη στη φαντασία; Κλείνοντας τα μάτια, μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας, μοναδικό πλανήτη, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τη φαντασία σας;

Τα παιδιά ηλικίας 3 και 4 ετών αφού πρώτα γνωρίσουν το έργο του Joan Miró επιχειρούν να φτιάξουν τον δικό τους πλανήτη από χαρτόνι και άλλα υλικά με την τεχνική του κολλάζ, μαζί με τους συνοδούς τους. Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενεργοποιήσει τη φαντασία των παιδιών και να τα βοηθήσει να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε κατασκευές.

*Σας προτείνουμε τα παιδιά να φορούν πρόχειρα ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα παλιό πουκάμισο το οποίο θα φορέσουν πάνω από τα ρούχα τους την ώρα της κατασκευής. 

Για παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και έναν συνοδό

Κάθε Κυριακή | 10.30-11.30, από 01/10 έως 03/12 

Ο μαγικός κόσμος του τσίρκου!
Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών

Με αφετηρία την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο», τα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον μαγικό κόσμο του Fernand Léger, έναν κόσμο εμπνευσμένο από το τσίρκο, και να δημιουργήσουν τις δικές τους κατασκευές! 

Οι ακροβάτες, οι ταχυδακτυλουργοί, τα χρώματα και οι αντιθέσεις του τσίρκου μάγεψαν τον Léger, ο οποίος προσπάθησε να μεταδώσει την κίνηση και την αίσθηση της ελευθερίας μέσα από στρογγυλές φόρμες, θεωρώντας το στρογγυλό συνώνυμο της ελευθερίας.  

Τα παιδιά περιηγούνται στην περιοδική έκθεση και συλλέγουν στοιχεία, τα οποία στη συνέχεια έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν στο Παιδικό Εργαστήριο με διάφορα υλικά όπως χαρτόνια, μαρκαδόροι και χάντρες για να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση.

*Σας προτείνουμε τα παιδιά να φορούν πρόχειρα ρούχα που δεν σας πειράζει να λερωθούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα παλιό πουκάμισο το οποίο θα φορέσουν πάνω από τα ρούχα τους την ώρα της κατασκευής.

Για παιδιά 5-6 ετών
Κάθε Κυριακή | 12.00-13.15, από 01/10 έως 03/12

Περισσότερες δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών και 6-11 ετών.

Με πρωταγωνιστή το χρώμα
Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 7-9 ετών

Τι χρώμα έχει η θάλασσα όταν ο ήλιος ξαπλώνει στον ορίζοντα;

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή αντλώντας έμπνευση από τη μόνιμη Συλλογή του Μουσείου και συγκεκριμένα από το έργο του Θεόδωρου Στάμου, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών να χαθούν στη μαγεία των χρωμάτων.

Παρατείνοντας το καλοκαίρι, ταξιδεύουμε στο Ατέρμονο Πεδίο της Λευκάδας του Στάμου και ανακαλύπτουμε τις ανεξάντλητες δυνατότητες των χρωμάτων, δίνοντας έμφαση στη δύναμή τους και στον τρόπο που μπορούν να αξιοποιηθούν για να εκφράσουν τον ψυχισμό και τις εμπειρίες ενός καλλιτέχνη.

Μέσα από τον πειραματισμό και την παραγωγή μοναδικών χρωμάτων, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν δυναμικές χρωματικές επιφάνειες που θα αντανακλούν τον δικό τους ψυχικό κόσμο και τις οπτικές εμπειρίες.

Για παιδιά 7-9 ετών
Κάθε Σάββατο | 10.30-12.00, από 30/09 έως  02/12

Χαρακτήρες από μια άλλη εποχή
Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Πώς μπορεί μια αυγοθήκη να μεταμορφωθεί στον τέλειο καμβά;  

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή εμπνέεται από την περιοδική έκθεση «Μνήμες λουσμένες στο όνειρο» που παρουσιάζεται στο Μουσείο έως τις 3 Δεκεμβρίου και καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να ανακαλύψουν το έργο του Γάλλου ζωγράφου Henri de Toulouse-Lautrec.  

Τα παιδιά γνωρίζουν τα πρόσωπα και τις ιστορίες που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη μέσα από ένα ταξίδι στο Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα. Με αφορμή τις ιδιαίτερες προσωπικότητες που αναπαριστά ο Toulouse-Lautrec, τα παιδιά δημιουργούν τους δικούς τους χαρακτήρες χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους. Μια χάρτινη αυγοθήκη μετατρέπεται σε καμβά και φιλοξενεί με χιουμοριστική και παιγνιώδη διάθεση μια μικρή ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται γύρω από ένα πρόσωπο βγαλμένο από άλλη εποχή.

Για παιδιά 9-12 ετών
Κάθε Σάββατο | 12.30-14.00, από 30/09 έως 02/12

Ακολούθησε το Κάθε μέρα Γονείς στο Instagram και στο TikTok.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις του Ιδρύματος:
T 210 7252895
E education@goulandris.gr

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!