READING

Σας αρέσουν τα έξυπνα παιχνίδια; Τότε πρέπει να πα...

Σας αρέσουν τα έξυπνα παιχνίδια; Τότε πρέπει να παίξετε τα Smart Games που σας προτείνουμε!

Αν ψάχνετε κι εσείς παιχνίδια που ξεχωρίζουν, παιχνίδια που προκαλούν το μυαλό, την παρατηρητικότητα και την λογική σκέψη, τότε σίγουρα θα ξεχωρίσετε τα παιχνίδια της εταιρίας Smart Games. Tα παιδιά μου τα λατρεύουν κι ομολογώ πως είναι από τα λίγα επιτραπέζια που κι εγώ απολαμβάνω.

Θα τα βρείτε όλα στο ηλεκτρονικό κατάστημα Alice on board.

Temple Connection

Στόχος του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσουμε σωστά τους δρόμους και τις γέφυρες στο ταμπλό, ώστε να δημιουργηθούν τα μονοπάτια που θα συνδέσουν τους ναούς μεταξύ τους. Το παιχνίδι έχει 5 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και 80 προκλήσεις. Είναι κατάλληλο για παιδιά 7 ετών και άνω.

Asteroid Escape

Αυτό είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό, οπτικά τουλάχιστον, από τα 3 παιχνίδια που δοκιμάσαμε. Περιλαμβάνει ένα μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο πρέπει να αποφύγει τους αστεροειδείς και να αποδράσει. Κι εδώ υπάρχουν επίπεδα δυσκολίας και 60 διαφορετικές προκλήσεις, για αρχάριους ή έμπειρους παίκτες. Είναι κατάλληλο για παιδιά 7 ετών και άνω.

IQ Focus

Ίσως το πιο δύσκολο από τα 3 παιχνίδια. Περιλαμβάνει κάρτες με 120 προκλήσεις και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Στόχος του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσουμε τα πολύχρωμα κομμάτια στα σωστά σημεία, ώστε να σχηματιστεί στο κέντρο του ταμπλό το σχέδιο που απεικονίζει η κάθε δοκιμασία. Είναι κατάλληλο για παιδιά από 8 ετών και άνω, αλλά κι ένας ενήλικας σίγουρα θα το απολαύσει.


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ξεχωρίζω αυτά τα παιχνίδια. Ο βασικότερος, ίσως, είναι γιατί έχουν πολλές προκλήσεις και διαφορετικά επίπεδα, ώστε να απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες. Έτσι, είναι σίγουρο πως κι εμείς θα τα απολαύσουμε παίζοντας μαζί με το παιδί (επιτέλους!), αλλά και μόνοι μας.

Παρότι σε προκαλούν να περάσεις στο επόμενο επίπεδο, δεν προκαλούν ένταση. Το αντίθετο θα έλεγα, βοηθούν να χαλαρώσεις, να βάλεις το μυαλό σου σε ήπιους και ουσιαστικούς ρυθμούς λειτουργίας. Χρήσιμο κι αυτό, για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους.

Είναι ιδανικά για αγόρια και κορίτσια. Στο Κάθε μέρα γονείς άλλωστε πιστεύουμε πως τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο! Και χαίρομαι κάθε φορά που ανακαλύπτω ένα παιχνίδι που δεν κουβαλά στερεότυπα, αλλά ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν την ουσία και την απόλαυση του παιχνιδιού.

Στα bonus είναι και το μέγεθός τους, καθώς κάποια είναι σε travel size συσκευασία, μεταφέρονται εύκολα και χωράνε στην τσάντα μας. Είναι ιδανικά για να τα έχετε μαζί σας στις δύσκολες στιγμές της αναμονής, αλλά και για τα οικογενειακά σας ταξίδια.

Τα παιχνίδια λογικής τέλος, ενισχύουν την οργανωτική ικανότητα και την οπτική αντίληψη. Βοηθούν τα παιδιά να επιλύουν προβλήματα, να παρατηρούν, να σκέφτονται λογικά και να προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις, για να αποφύγουν τυχόν λάθη. Με άλλα λόγια, ενισχύουν την ικανότητα της ευρηματικής σκέψης.

Αν λοιπόν αγαπάτε την ουσία, αλλά και τις προκλήσεις (γιατί πιστέψτε με, αυτά τα παιχνίδια, δεν θα μπορείτε να τα αφήσετε από τα χέρια σας), τότε είστε σίγουρα, όπως κι εμείς, φίλος/φίλη των Smart Games. Αυτά τα παιχνίδια είναι εξαιρετικά δώρα, με τα οποία θα παίζουν τα παιδιά για αρκετά χρόνια, χωρίς να κοστίζουν και μια “περιουσία”.


Στο Alice on board θα βρείτε επιλεγμένους τίτλους βιβλίων, αλλά και πολλά και ποιοτικά παιχνίδια για όλες τις ηλικίες.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!