READING

Σχολή σύγχρονων γονέων, για γονείς με ανησυχίες...

Σχολή σύγχρονων γονέων, για γονείς με ανησυχίες

Συνεχίζεται και φέτος η Σχολή σύγχρονων γονέων, για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους, με εισηγήτρια τη Χριστίνα Ρασιδάκη, ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλο γονέων και συγγραφέα, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Το Κάθε μέρα γονείς είναι χορηγός επικοινωνίας.

Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν;

Ο κύκλος των διαδραστικών εργαστηρίων της σχολής γονέων, βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή. Ταυτόχρονα παρέχει σταθερότητα και μεταδίδει διαχρονικές αξίες που θα στηρίξουν τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Πρόγραμμα

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, 7-9 μ.μ.
Αναπτύσσοντας έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με τα παιδιά μας  
Μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα αποκαλυπτική ομιλία για να χτίσετε μια όμορφη σχέση με το παιδί σας από τα πρώτα του βήματα. Μια ενδυναμωτική, διαδραστική συνάντηση για γονείς με παιδιά έως 4 ετών που αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση και σωστή καθοδήγηση.

 • Αυτό που έχουν ανάγκη τα μωρά και τα νήπια
 • Πώς αναπτύσσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης
 • Ο βρεφικός και νηπιακός εγκέφαλος
 • Τι να περιμένουμε και τι όχι από ένα νήπιο
 • Φέρνοντας το παιδί μας σε επαφή με άλλους
 • Σωστή μετάβαση στο βρεφονηπιακό σταθμό
 • Ενισχύοντας τη σχέση με το ταίρι μας


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, 7-9 μ.μ.
Βοηθώντας τα παιδιά να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους  
Τα παιδιά τα πλημμυρίζει το συναίσθημα, αντιδρούν παρορμητικά και με λίγη σκέψη. Πολλές φορές φέρονται άσχημα, παρότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό. Τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά τους; Ποια στάση κρατάμε; Ποια αντιμετώπιση είναι η σωστή και πώς βοηθάμε τα παιδιά να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους;
Αυτή η συνάντηση αποκαλύπτει στους γονείς τι κρύβεται πίσω από τα ξεσπάσματα και τη μη αποδεκτή συμπεριφορά των παιδιών και πώς μπορούν να τα καθοδηγήσουν ώστε να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να αναπτύξουν μια καλή σχέση με τους άλλους.


Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 7-9 μ.μ.
Μεγαλώνοντας ανεξάρτητα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα  
Μια ενδυναμωτική, διαδραστική συζήτηση για γονείς που αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για το πώς να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθηση, την ευρηματικότητα και το ελεύθερο πνεύμα στα παιδιά τους.

 • Η επικοινωνία της αυτοπεποίθησης
 • Ψυχική ανθεκτικότητα και πώς την αναπτύσσουμε
 • Εξερεύνηση και πρωτοβουλίες με ασφάλεια
 • Καλλιεργήστε την ευρηματικότητα
 • Αναπτύξτε την κρίση και τον αυτοέλεγχο
   

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, 7-9 μ.μ.
Γονείς, κρατήστε δυνατή τη σχέση σας
Και ξαφνικά γίνατε οικογένεια. Το πρόγραμμα απαιτητικό και οι στιγμές που έχετε μεταξύ σας σας βρίσκουν συχνά κουρασμένους και ίσως όχι σε τόσο καλή διάθεση.Η συνάντηση αυτή σας βοηθά:

 • Να καταλαβαίνετε βαθιά τις ανάγκες ο ένας του άλλου
 • Να επικοινωνείτε ώστε να εισακούεστε
 • Να βλέπετε τη σχέση σας ως λιμάνι ξεκούρασης και ανασυγκρότησης
 • Να νιώθετε πιο κοντά κι αγαπημένοι
 • Να κρατάτε τη σχέση σας ζωντανή

Διαβάστε περισσότερα για θέματα που αφορούν το σχολείο και την εκπαίδευση παιδιών κι ενηλίκων εδώ.

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές. Εργάζεται ως συμβουλευτική ψυχολόγος και σύμβουλος γονέων. Είναι πιστοποιημένη στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα και Αποτελεσματικού Εκπαιδευτικού, και για δέκα χρόνια δίδαξε στο βρετανικό Open University.  Έχει συντονίσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας, συγκρούσεων και αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού. Συντονίζει ομάδες γονέων και δίνει ομιλίες σε σχολεία. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ πρακτικές ομιλίες της σε ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ανατροφή των παιδιών.

Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και συγγραφέας των βιβλίων Ξέρω να λέω ΟΧΙΣχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω, που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, και Σχολικός Εκφοβισμός Bullying που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Τον Οκτώβριο του 2019 κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο Σέργιος, ο ρινόκερος. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

Στον προσωπικό της ιστότοπο www.parentcoaching.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για γονείς.

Η Χριστίνα Ρασιδάκη επιμελείται επίσης τα πέντε συνολικά βιβλία της σειράς της νορβηγίδας ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου Hedvig Montgomery «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» που απαντούν στην ανάγκη των νέων γονέων να μάθουν περισσότερα για τη συμπεριφορά και τις ανάγκες των παιδιών τους με τρόπο απλό και εμπεριστατωμένο, χωρίς περιττολογίες. Μια σειρά ιδανική για ανθρώπους που ετοιμάζονται να αναλάβουν τον δύσκολο ρόλο του γονέα, που θα τους συνοδεύσει στην ανατροφή του παιδιού τους από τις πρώτες ανάσες του μέχρι την εφηβεία του. Οι δύο πρώτοι τόμοι κυκλοφορούν τον Οκτώβριο από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στη σχολή γονέων

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.

Δηλώστε συμμετοχή στο 211 3003580 και στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες. Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!