READING

Generation next: Πώς μεγαλώνουμε παιδιά που δεν πλ...

Generation next: Πώς μεγαλώνουμε παιδιά που δεν πληγώνονται και δεν πληγώνουν

ALL ABOUT SAFETY – 9 Μαρτίου. Συζήτηση “Generation Next: Πώς μεγαλώνουμε παιδιά που δεν πληγώνονται και δεν πληγώνουν”.

Είσοδος Ελεύθερη με προεγγραφή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, και τον Μήνα της Γυναικείας Ιστορίας, το Matterz, ένα νέο και καινοτόμο ψηφιακό οικοσύστημα με αντικείμενο την δημιουργία ενός ασφαλέστερου και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για όλα τα άτομα, διοργανώνει το διήμερο event “All About Safety” το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου, δίνοντας βήμα και χώρο σε όλες τις θηλυκότητες, με σκοπό να ενδυναμώσει, να εκπαιδεύσει και φυσικά να δημιουργήσει ένα αυθεντικό safe space για όλα.

Το διήμερο της εκδήλωσης ξεκινάει με το πολύ ενδιαφέρον panel discussion Generation Next: Πώς μεγαλώνουμε παιδιά που δεν πληγώνονται και δεν πληγώνουν.

Τι είναι η ασφάλεια για όλα και για το καθένα ξεχωριστά; Τι είναι, εντέλει, ένα safe space, “ο ασφαλής χώρος” και γιατί πρέπει να γίνει απαραίτητη προϋπόθεση; Πώς καταφέρνουμε να τον δημιουργήσουμε, πώς τον βρίσκουμε, και ποια άτομα τον χρειάζονται περισσότερο; Η έννοια της ασφάλειας έρχεται στο προσκήνιο μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων panel discussions, workshops και masterclasses, εστιάζοντας στην πρόταση λύσεων για την αλλαγή της υπάρχουσας κουλτούρας στα θέματα της έμφυλης βίας, του σεξισμού, της υποεκπροσώπησης, της έλλειψης πλαισίου προστασίας και της έλλειψης ασφαλών χώρων.

Η συζήτηση για την σημερινή πραγματικότητα ανοίγει ξανά και ουσιαστικά με τη συμμετοχή ατόμων με σπουδαία δραστηριότητα και εξειδίκευση στους τομείς της ενημέρωσης, της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εκπαίδευσης και της δημοσιογραφίας, μεταξύ των οποίων η Αναστασία Γιάμαλη, η Αντωνία Λεγάκη, η Νάνσυ Παπαθανασίου, η Μάττα Σαμίου, η Χριστίνα Γαλανοπούλου, η Πελιώ Παπαδιά, η Άννα Κουρουπού, η Όλγα Στέφου, η Σουζάνα Παπαφάγου, ο Άρης Πήτας, ο Αντώνης Περπατίδης, και η Φώφη Τσεσμελή.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ολοκληρώνεται με ειδικά σχεδιασμένα workshops ενδυνάμωσης και δημιουργίας, καθώς και προβολή ταινιών μικρού μήκους από γυναίκες δημιουργούς, σε επιμέλεια της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Μέμης Κούπα, αποκλειστικά για το Matterz.

Κι επειδή η πραγματική ασφάλεια δίνει χώρο στη δημιουργικότητα, οι συζητήσεις συνεχίζονται μετά το τέλος των panels & workshops σε έναnetworking event, που στοχεύει στη δημιουργία μιας ενδυναμωμένης και ζωντανής κοινότητας μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και επιθυμιών.

Το Σάββατο 9 και η Κυριακή 10 Μαρτίου είναι “All About Safety” στον φιλόξενο χώρο του HGW std., στα Εξάρχεια. Σας περιμένουμε με ελεύθερη είσοδο και καλή διάθεση!

Βρείτε το link προεγγραφής εδώ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

12.00 – 13.00: Opening

13.00 – 14.00: Panel Discussion “Generation Next: Πώς μεγαλώνουμε παιδιά που δεν πληγώνονται και δεν πληγώνουν”

Συντονίστρια: Πελιώ Παπαδιά

Συμμετέχουν: Σουζάνα Παπαφάγου, Αντώνης Περπατίδης

H Πελιώ Παπαδιά, δημοσιογράφος, συντονίζει μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τη Σουζάνα Παπαφάγου, κλινική ψυχολόγο και οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια και τον Αντώνη Περπατίδη, μονογονέα, ακτιβιστή και δημόσιο υπάλληλο, σχετικά με τις σημερινές συνθήκες της γονεϊκότητας και της παιδικής ανατροφής. Στο επίκεντρο θα τεθεί μια σύγχρονη προσέγγιση των αναγκών καθώς και το πώς μπορούν να τεθούν οι βάσεις για την ανατροφή παιδιών που δεν πληγώνουν, αλλά και δεν πληγώνονται.

15.00 – 16.30: Workshop “Crafting Awareness: Make Your Own Tote Βag”

Μέσα από μια ανοιχτή συζήτηση για την ασφάλεια, τους ασφαλείς χώρους και τη σημερινή πραγματικότητα στη δημόσια ζωή, εκφραζόμαστε δημιουργικά μέσα από χρώματα και υφές πάνω σε tote bags, φτιάχνοντας τo δικό μας μήνυμα ενδυνάμωσης.

17.00 – 18.00: Masterclass “Safe Spaces Matter” με τις Μάττα Σαμίου και Φώφη Τσεσμελή

Η Μάττα Σαμίου, ειδική σε θέματα φύλου, και η Φώφη Τσεσμελή, δημοσιογράφος, και συνιδρύτρια του Matterz, παραδίδουν ένα πρωτότυπο masterclass σχετικά με την ασφάλεια και τους ασφαλείς χώρους. Βασιζόμενες στα αποτελέσματα της μεγάλης ερευνητικής εργασίας της κ. Σαμίου, αλλά και της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα του Matterz και που οδήγησε στην δημιουργία της πλατφόρμας, θα συζητήσουν ποια άτομα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ασφάλειας και δημιουργίας safe spaces, ποια είναι η υπάρχουσα συνθήκη και πώς το Matterz δημιούργησε τα πρακτικά εργαλεία για να γεφυρωθεί το κενό.

19.00 – 21.00: Films & Sips

Προβολή ταινιών μικρού μήκους από γυναίκες δημιουργούς σε επιμέλεια της σκηνοθέτιδας Μέμης Κούπα και networking event.

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

13.00 – 14.00: Opening

14.00 – 15.00: Workshop “Boundaries Matter” με τον Άρη Πήτα

Ο Άρης Πήτας, προπονητής AKBAN Ninjutsu και Αυτοπροστασίας/Αυτοάμυνας καθώς και συνιδρυτής του Fight Back Club, ενός τόπου συμπερίληψης και αποδοχής, όπου όλα τα άτομα μπορούν να εκπαιδευτούν με ασφάλεια και με σεβασμό στη διαφορετικότητα, θα μιλήσει και θα δείξει δεξιότητες οριοθέτησης (boundary work) με σκοπό να “ανοίξουμε την πόρτα” σε έναν εξελιγμένο εαυτό, ενδυναμωμένο και απελευθερωμένο.

15.30 – 16.30: Masterclass “See something, say something” με τις Μάττα Σαμίου και Φώφη Τσεσμελή

Η Μάττα Σαμίου, ειδική στα θέματα φύλου και η Φώφη Τσεσμελή, δημοσιογράφος, και συνιδρύτρια του Matterz εξερευνούν την έννοια των bystanders, των “παρατηρητών”, καθώς και τις μεθόδους προσέγγισης και παρέμβασης σε περιπτώσεις περιστατικών σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

17.30 – 19.00: Panel discussion “Γυναικοκτονίες, έμφυλη βία και η σημερινή πραγματικότητα”

Συντονίστρια: Αναστασία Γιάμαλη

Συμμετέχουν: Αντωνία Λεγάκη, Νάνσυ Παπαθανασίου, Χριστίνα Γαλανοπούλου, Άννα Κουρουπού, Όλγα Στέφου.

Η δημοσιογράφος, Αναστασία Γιάμαλη, συντονίζει μια σφαιρική συζήτηση γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα των γυναικοκτονιών, της έμφυλης βίας, του σεξισμού και της πατριαρχίας. Στη συζήτηση συμμετέχουν η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη, η κλινική ψυχολόγος, ερευνήτρια και διδάσκουσα Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συνιδρύτρια στο Orlando LGBT+, Νάνσυ Παπαθανασίου, η δημοσιογράφος Χριστίνα Γαλανοπούλου, η ακτιβίστρια και διευθύντρια ενδυνάμωσης του Red Umbrella Athens, Άννα Κουρουπού, και η Όλγα Στέφου, συγγραφέας και δημοσιογράφος.

19.00 – 21.00: Films & Sips

Προβολή ταινιών μικρού μήκους από γυναίκες δημιουργούς σε επιμέλεια της βραβευμένης σκηνοθέτιδας, Μέμης Κούπα, και networking event


Περισσότερα θέματα για όλη την οικογένεια.


Λίγα λόγια για το Matterz

Το MATTERZ είναι ένα νέο, καινοτόμο και δωρεάν ψηφιακό οικοσύστημα τεχνολογίας, media, new media και εκδηλώσεων, με ιδρύτριες τέσσερις γυναίκες, που στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για όλα τα άτομα, σε χώρους χωρίς αποκλεισμούς. Η πλατφόρμα του Matterz, που αποτελείται από ένα application και ένα website, παρέχει εργαλεία, πόρους και μια υποστηρικτική κοινότητα για την προώθηση της ασφάλειας, της συναίνεσης και της συμμετοχής, με πρωτογενή και σταθερό στόχο να γίνει φάρος πληροφόρησης και εκπαίδευσης σχετικά με τις έννοιες της ισότητας, της ισονομίας ασφάλειας, της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Matterz παρουσιάζει:

ALL ABOUT SAFETY

Σάββατο 9 Μαρτίου: 12.00 – 21.00

Κυριακή 10 Μαρτίου: 13.00 – 21.00

HGW, std

Μαυρομιχάλη 138 & Κομνηνών, Εξάρχεια

Είσοδος Ελεύθερη με προεγγραφή εδώ

Διοργάνωση: MATTERZ


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!