READING

Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι – Βιβλία για γ...

Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι – Βιβλία για γονείς

Ποιος είπε ότι μόνο τα παιδιά διαβάζουν για να μάθουν; Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Γι’ αυτό πρέπει κι εσύ να διαβάσεις για να μάθεις.

Διαβάζοντας θα μάθεις πως όλοι κάνουμε λάθη, θα μάθεις να αποδέχεσαι πράγματα που μπορεί να σε δυσκολεύουν, θα βρεις απαντήσεις στα δύσκολα και θα νιώσεις σιγουριά για τα εύκολα, θα μάθεις να συζητάς με το παιδί και να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί του. Όλοι μαζί είμαστε σε αυτό και τα βιβλία είναι πολύτιμα σε αυτή μας την διαδρομή.

Νέοι γονείς

Τα τρία πρώτα χρόνια του παιδιού σας. Όλες οι απαντήσεις που αγχώνουν τους νέους γονείς – Tanya Altmann (Εκδόσεις Παπαδόπουλος)

Έχετε ερωτήματα για την υγεία και την ανάπτυξη του μωρού και του νηπίου σας; Αυτός είναι ένας εύχρηστος οδηγός που, με την εγκυρότητα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (A.A.P.) επικεντρώνεται στις 150 πιο συχνές ερωτήσεις των γονιών και καλύπτει τις απορίες τους με τρόπο γρήγορο και εύκολο. Το βιβλίο είναι δομημένο με την μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, κάνοντας εύκολη την αναζήτηση ανά θεματική. Η παιδίατρος Tanya Altmann δίνει απαντήσεις για θέματα όπως ο θηλασμός, τα εμβόλια, ο ύπνος, τα κακά των μωρών κ.α. ΠΡΟΣΟΧΗ! Μπορεί να νιώθετε ότι έχετε πάντα μαζί σας/δίπλα σας μια «παιδίατρο», κανένα βιβλίο όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον/την γιατρό του μωρού σας σε περίπτωση που το παιδί δεν είναι καλά. Μπορείτε να αγοράσετε εδώ το βιβλίο.

Βιβλία δραστηριοτήτων. Για γονείς παιδιών προσχολικής – πρωτοσχολικής ηλικίας

Καλώς ήρθες στον κόσμο που μπορείς. 50+2 δραστηριότητες για την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού – Μάριος Μάζαρης (Μεταίχμιο)

Ο Μάριος Μάζαρης είναι δάσκαλος κι αυτό το βιβλίο είναι βασισμένο πάνω σε δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν με μικρά και μεγαλύτερα παιδιά μέσα στην τάξη. Απώτερος στόχος είναι να γνωρίσουν τους εαυτούς τους, να νιώσουν καλά, να αναγνωρίσουν συναισθήματα, να μιλήσουν για αυτά και τελικά να αποδεχθούν τον εαυτό τους και τον διπλανό τους. Οι δραστηριότητες είναι βιωματικές και δομημένες με πολύ απλό τρόπο και μπορούν να γίνουν τόσο στην τάξη, όσο και στο σπίτι. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και θα τα βρείτε εύκολα. Ο συγγραφέας μας καλεί να ζήσουμε μαζί και δίπλα στο παιδί αυτό την διαδρομή ανακάλυψης του κόσμου μας. Γιατί είναι διαρκής, ασταμάτητη και αξίζει να την ζήσουμε μαζί στην προσπάθεια να ανακαλύψουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Μπορείτε να αγοράσετε εδώ το βιβλίο.

Σούπερ εύκολα πειράματα για παιδιά με περιέργεια – Andrea Scalzo-Yi (Μεταίχμιο)

Μπορείτε να σταθείτε πάνω σε αυγά; Πώς θα λυγίσετε ένα καλαμάκι χωρίς να το αγγίξετε; Μπορείτε να αναποδογυρίσετε ένα ποτήρι με νερό δίχως να χυθεί σταγόνα; Ήρθε η ώρα να μάθετε πώς θα κάνετε όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα παρέα με το παιδί σας. Αυτό το πραγματικά διασκεδαστικό βιβλίο θα μας βοηθήσει να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε ένα φανταστικό εργαστήριο πειραμάτων. Μαζί με το παιδί, χρησιμοποιώντας απλά, καθημερινά αντικείμενα θα ανακαλύψετε τον κόσμο της επιστήμης. Ένα διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό βιβλίο, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η μάθηση μπορεί να γίνει διασκέδαση. Μπορείτε να αγοράσετε εδώ το βιβλίο.

Βιβλία ανατροφής

Η θεωρία της σκαλωσιάς – Harold Koplewicz (Μίνωας)

O γνωστός παιδοψυχίατρος Χάρολντ Κόπλεβιτς παρουσιάζει τη θεωρία της σκαλωσιάς και υποστηρίζει πως η ανατροφή των παιδιών μας και η σχέση μας μαζί τους πρέπει να είναι τόσο σταθερή και υποστηρικτική όσο μια σκαλωσιά. Όπως ακριβώς μια γερή σκαλωσιά είναι απαραίτητη κατά την ανέγερση ενός κτιρίου και αφαιρείται όταν αυτό είναι πλέον ασφαλές, κατά τον ίδιο τρόπο και η σωστή ανατροφή παρέχει στα παιδιά, από τη βρεφονηπιακή ηλικία ακόμη, τη σταθερή συναισθηματική στήριξη που χρειάζονται στον δρόμο τους προς την ανεξαρτησία. Μπορείτε να αγοράσετε εδώ το βιβλίο.

Τα παιδιά μας, οι καθρέφτες μας – Τζίνα Γ. Θανοπούλου (Μίνωας)

Η Τζίνα Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση τραυματικών γεγονότων στη ζωή παιδιών, εφήβων, γονέων, ζευγαριών και οικογενειών. Στο βιβλίο της αναλύει την αξία της συναισθηματικής νοημοσύνης και πόσο σημαντική είναι στην ανατροφή και εξέλιξη των παιδιών. Αν ως γονείς υιοθετήσουμε μια πιο ενσυναισθητική στάση ανατροφής θα μεγαλώσουμε πιο ευτυχισμένα και ισορροπημένα παιδιά. Είναι όμως εξίσου σημαντικό να αφεθούμε σε όσα θα μάθουμε δίπλα τους για την χαρά και το νόημα της ζωής και να αποδεχθούμε ότι τα παιδιά είναι οι καθρέφτες μας. Μήπως τελικά πρέπει εμείς να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για να μεγαλώσουμε ισορροπημένα κι ευτυχισμένα παιδιά; Μπορείτε να αγοράσετε εδώ το βιβλίο.

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται – Vicki Vrint (Μεταίχμιο)

Το άγχος φαίνεται πως είναι η μάστιγα της εποχής μας, από την οποία δεν έχουν δυστυχώς γλιτώσει ούτε τα μικρά παιδιά. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το 72% των παιδιών εκδηλώνει αρνητικές συμπεριφορές και ψυχοσωματικά προβλήματα που σχετίζονται µε το άγχος. Αυτό το βιβλίο είναι ένας έξυπνος, πρακτικός οδηγός που θα σας βοηθήσει να αναγνωρίζετε τα σημάδια που εκδηλώνονται λόγω άγχους, ώστε να τα διαχειριστείτε άμεσα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί. Είναι πολύ σημαντικό ότι κρατά μια θετική στάση απέναντι στο παιδί, ενισχύει την έκφραση των συναισθημάτων του και μας βοηθά να υιοθετήσουμε θετικές καθημερινές συνήθειες. Τέλος, το βιβλίο μας προτρέπει να αποδεχθούμε ότι μπορεί τα πράγματα να είναι σοβαρά και τότε ένα βιβλίο δεν αρκεί. Πρέπει να αναζητήσουμε τη βοήθεια ενός ειδικού. Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.

Το παιδί μου δεν με ακούει! Πώς μπορώ να βάλω όρια χωρίς φωνές; – Nina Bataille (Μεταίχμιο)

Αν το παιδί σας αντιδρά άσχημα, εκδηλώνει ένταση και απογοήτευση τότε αυτό το βιβλίο είναι για εσάς. Είναι ένας πρακτικός, εικονογραφημένος οδηγός που θα σας βοηθήσει με απλό τρόπο να καταλάβετε το παιδί, να εντοπίσετε την πηγή της έντασης και να βελτιώσετε την επικοινωνία σας μαζί του, διατηρώντας μια στάση που αντιστοιχεί με την ηλικία, την κούραση αλλά και την εκάστοτε ανάγκη του παιδιού. Αρχή του βιβλίου είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αυταρχισμό και φωνές. Το βιβλίο ανήκει στην σειρά Γονείς στην πράξη, όπου θα βρείτε βιβλία που συνδυάζουν την θεωρία με τις πρακτικές οδηγίες. Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.

Παιδί σε κρίση. Πώς να το αντιμετωπίσουμε και να το βοηθήσουμε. – Anne-Claire Kleindienst & Lynda Corazza (Ψυχογιός)

Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από τη συνάντηση ανάμεσα σε δύο μαμάδες, οι οποίες μέσα από τις δικές τους απόψεις, ευαισθησίες και εμπειρίες μας καλούν να αλλάξουμε την στάση μας απέναντι στα παιδιά, να τα κατανοήσουμε και να χτίσουμε μια δυνατή συναισθηματική σχέση. Είναι ένα πρωτότυπο βιβλίο, ένας εικονογραφημένος, χιουμοριστικός, πρακτικός οδηγός που θυμίζει comic book, κατάλληλος για όλα τα παιδιά. Θα φανεί αρκετά χρήσιμο και για τους γονείς που έχουν παιδιά με ή χωρίς υψηλό νοητικό δυναμικό, με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες κ.ά. Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.

Το παιχνίδι της φιλοσοφίας. Πώς τα παιδιά μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον κόσμο. – Scott Hershovitz (Μεταίχμιο)

Μπορεί ένας καθηγητής Φιλοσοφίας και δύο μικρά παιδιά να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της φιλοσοφίας; Μπορούν! Ο καθηγητής Scott Hershovitz, µε ξεναγούς τους δύο μικρούς γιους του, αξιοποιεί τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνειά τους για να μας βοηθήσει να διερευνήσουμε θέματα όπως την τιµωρία και την εξουσία, το βιολογικό και το κοινωνικό φύλο, τη φύση της αλήθειας και της γνώσης, ακόμα και την ύπαρξη του Θεού. Με μεγάλες δόσεις χιούμορ, ο συγγραφέας αποδεικνύει πως τελικά είναι πολλές οι φιλοσοφικές αλήθειες που ακούγονται από το στόμα των μικρών παιδιών, τα οποία ίσως τελικά έχουν ήδη τις απαντήσεις για μεγάλα και δύσκολα ερωτήματα. Παιχνιδιάρικο, χιουμοριστικό και “βαθιά φιλοσοφικό” αυτό είναι ένα βιβλίο για γονείς που σίγουρα αξίζει να έχετε στην βιβλιοθήκη σας.


Δες κι αυτό! Αν θέλετε να γίνετε καλύτεροι γονείς, διαβάστε ένα βιβλίο!

Ακολούθησέ μας και στο Instagram


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!