READING

«Παιδιά με δικαιώματα, μεγάλα κατορθώματα», νέα πα...

«Παιδιά με δικαιώματα, μεγάλα κατορθώματα», νέα παράσταση από το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

Το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, ένα θέατρο για παιδιά, πιστό στην αποστολή του για προσφορά θεαμάτων εκπαιδευτικού χαρακτήρα, παρουσιάζει από τις 20 Οκτωβρίου, στο Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, τη νέα του παράσταση με τίτλο Παιδιά με δικαιώματα, μεγάλα κατορθώματα.

Σε κείμενο και σκηνοθεσία Ν. Καμτσή, η παράσταση επικεντρώνεται στα δικαιώματα των παιδιών και κυρίως τη μόρφωση, την εκπαίδευση, την καλλιέργεια και το δικαίωμα που έχουν όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο.

Λίγα Λόγια για το έργο

Τρία βασιλόπουλα ξεκινούν ένα ταξίδι μακρινό. Ποιος από τους τρεις θα καταφέρει να φέρει το γιατρικό για να γιατρέψει τον γέρο βασιλιά πατέρα τους; Αυτό είναι ένα τεράστιο ερώτημα και η αγωνία μας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Οι δύο οι μεγάλοι όλο στα όπλα είχαν το νου τους, στην πάλη και στον πόλεμο. Ο μικρότερος αγαπάει τα βιβλία, να γράφει, να μάθει όλα τα μυστικά και όλα όσα δεν ξέρει. Οι άλλοι στο παλάτι θεωρούν ότι τα βιβλία είναι άχρηστα και τα γράμματα για πέταμα. Τώρα θα δούμε ποιος έχει δίκιο. Ποιος θα νικήσει τη φωτιά και τον αέρα; Ποιος θα τα βάλει με δράκους και δρακόπουλα;

Μέσα από δρόμους δύσβατους και μέσα από περιπέτειες ηρωικές και πολύ αστείες, τα καταφέρνει με το θάρρος και την εξυπνάδα του, αλλά και με την γνώση του. Γιατί η ζωή έχει εμπόδια, που η δύναμη δεν φτάνει για να τα ξεπεράσεις. Πρέπει να ξέρεις μυστικά, πρέπει να είσαι σοφός και ξύπνιος. Να έχεις διαβάσει βιβλία και να ξέρεις όλα τα γράμματα του κόσμου. Γιατί η χαρά και η ευτυχία, όπως όλοι ξέρουμε, κερδίζεται στο τέλος με κόπο και αγώνα. Αλλά και με συνεργασία.

Περισσότερες προτάσεις στον Οδηγό “Παιδικό Θέατρο” 2019-2020

Έτσι οι ηθοποιοί ζητάνε  την βοήθεια των παιδιών. Τα παιδιά που πάνε σχολείο και διαβάζουν και ξέρουνε πολλά συμμετέχουν και βοηθάνε τους ήρωες να κάνουν το καλό.

Κούκλες, μάσκες, μαριονέτες, επιστρατεύονται. Δράκοι κωμικοί και γκαφατζήδες κάνουν τα παιδιά να ξεκαρδίζονται στα γέλια καθώς το παλικάρι το διαβαστερό και μορφωμένο τους ξεγελάει και τους ξεφεύγει.  Κόσμοι θαυμαστοί φανερώνονται μπροστά στα μάτια των παιδιών, με ήρωες γενναίους και παραμυθένιους.

Πληροφορίες

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

Σκηνικά/Κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Πρωτότυπη Μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Παίζουν: Λαμπρινή Θάνου, Αθηνά Χατζηαθανασίου

Από 20 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15.30

Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη

Τηλ. Κρατήσεων: 2108656004, 2108679535

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ, 7 ευρώ (άνεργοι & για οικογένειες 4 ατόμων + άνω)


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!