READING

Κάλεσμα για δραστηριότητες από το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛ...

Κάλεσμα για δραστηριότητες από το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Στη νέα εποχή, που έχει νέα πρωτόγνωρα πράγματα να μας προτείνει πρέπει να απαντήσουμε και να αντισταθούμε με νέα όπλα. Μπορεί να μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε αδρανείς και απαθείς. Τα πράγματα και τα γεγονότα δεν μας επιβάλλονται, αλλά εμείς τα οδηγούμε. Έτσι λοιπόν στο σύνθημα  «Μένουμε σπίτι» προσθέτουμε  «…εντάξει, αλλά σε εγρήγορση».”

Με αυτό το μήνυμα, το Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ καλεί τον κόσμο να ανταποκριθεί σε τρεις πρωτότυπες φρέσκες δράσεις/προτάσεις :

Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους

Κάθε βδομάδα θα πραγματοποιείται μια συζήτηση με γνωστούς ανθρώπους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σχετικά με τρέχοντα θεατρικά/καλλιτεχνικά προβλήματα. Είναι ευκαιρία μέσα στην αναγκαστική σχόλη να κουβεντιάσουμε πράγματα που σκεφτόμασταν τον καιρό του «δεν προλαβαίνω τώρα».

Η πρώτη συζήτηση θα γίνει με  ανθρώπους του θεάτρου από το εξωτερικό, που θα μας μεταφέρουν την κατάσταση από τον δικό τους χώρο, κάνοντας focus φυσικά σε ζητήματα δικά μας, του θεάτρου. Με τον Νίκο Καμτσή θα συνομιλήσουν η Meri Malaguti, CEO του θεάτρου AIDA FONDAZIONE από την VERONA, η Annia Giniewska από το theatre Krzyk από την Πολωνία και ο Uxio Novoneyra του NOVONEYRA Culture Foundation από το Santiago de Compostela.

Δευτέρα 13 Απριλίου στις 18.00 στη σελίδα του Τόπος Αλλού στο Facebook

Τα Παραμύθια της οθόνης

Mία δράση που αφορά τα παιδιά και τους γονείς  και υλοποιείται από το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ, την ομάδα ηθοποιών της παιδικής σκηνής του θεάτρου. Ένας ηθοποιός από το θέατρο, έχει στήσει το σκηνικό του ειδικά για την κάμερα και μας λέει παραμύθια παίζοντας, ζωντανεύοντας τα και επικοινωνώντας με τα παιδιά και τους γονείς που βρίσκονται στο σπίτι τους.

H θεατρική δράση είναι ειδικά μελετημένη και στημένη για την κάμερα, καθώς και η διάδραση που γίνεται με τα παιδιά που παρακολουθούν. Η διαδικτυακή παράσταση γίνεται μέσω μιας ειδικής πλατφόρμας και μπορεί να γίνει με έναν ή περισσότερους μικρούς θεατές-γονείς.

Βασική προϋπόθεση να υπάρχει laptop με κάμερα και σύνδεση στο διαδίκτυο και να προηγηθεί επικοινωνία μαζί μας για να μας δώσουν ένα mail, ώστε να γίνει η σύνδεση και στη συνέχεια η παράσταση. Η δράση είναι πιλοτική και άρα ΔΩΡΕΑΝ. Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6944360015 και να κλείσουν την «παράσταση τους.»

Επιμέλεια – σκηνοθεσία- ερμηνεία: Λαμπρινή Θάνου

Φώτα πάμε…

Πρόκειται για ένα κάλεσμα. Μία πρόσκληση σε όποιον αισθάνεται δημιουργικά, καθώς είναι κλεισμένος, όπως όλοι μας, στο σπίτι του. Εκφραστείτε γράφοντας  ένα ποίημα, διήγημα, μια βαθύτερη σκέψη σας ή ένα παραμύθι. Εκφραστείτε με τη μουσική, παίζοντας ένα μουσικό έργο ή τραγουδώντας ένα τραγούδι. Εκφραστείτε παίζοντας ένα θεατρικό σκετς ή μονόλογο, δικό σας η άλλου συγγραφέα, μόνοι σας η μαζί με κάποιον άλλο.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ομαδική δουλειά και να γίνει ένα βήμα παραπέρα: να δημιουργηθεί ένα συλλογικό έργο, το οποίο οι διοργανωτές θα παρουσιάσουν σε live streaming στις σελίδες του θεάτρου. Και γιατί όχι, σε μία πανηγυρική παράσταση στο θέατρο, όταν θα τελειώσει όλο αυτό που ζούμε.

Οι ενδιαφερόμενοι στείλτε ένα mail στο toposallou@aol.com


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!