READING

Get Digital με ασφάλεια! Ένα πολύτιμο εργαλείο για...

Get Digital με ασφάλεια! Ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους.

Το Facebook εγκαινιάζει το Get Digital στην Ελλάδα, ένα έργο που βοηθά γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους να κινηθούν με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Σε μία εποχή που η ψηφιακή μας παρουσία έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ και ο καθένας ζει όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο, είναι απαραίτητο να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία του ψηφιακού κόσμου σωστά και με ασφάλεια. Πλήρεις οδηγοί, πόροι και ένας κύκλος δωρεάν σεμιναρίων είναι για αυτόν τον λόγο διαθέσιμα σε όλους μας (στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε ημερομηνίες και links για να τα παρακολουθήσετε).

Το Facebook ξεκίνησε την υλοποίηση του Get Digital και στην Ελλάδα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα διεθνές έργο, το οποίο δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει ενημέρωση, προτάσεις και εξειδικευμένους πόρους για να βοηθήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους νέους να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να γίνουν συνειδητοί και υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες και να χρησιμοποιούν όλα τα εργαλεία και τις διαδικτυακές πλατφόρμες σωστά και με ασφάλεια.

Τα θεμέλια του Get Digital

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες οι οποίοι βοηθούν στη δημιουργία δεξιοτήτων και ικανοτήτων, ώστε να περιηγηθούμε με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο. Αυτοί οι πόροι έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με διεθνείς ειδικούς του ψηφιακού κόσμου, ανάμεσά τους και οργανισμοί όπως τα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και Γέιλ, αλλά και η UNESCO.

  • Ψηφιακές βάσεις. Ευκαιρία να γνωρίσουμε τα βασικά, όπως συμβουλές για να προστατεύουμε τα δεδομένα μας και να μένουμε ασφαλείς στο διαδίκτυο.
  • Ψηφιακή ευεξία. Θα μάθουμε στρατηγικές για τη διαχείριση της ψυχικής μας υγείας και της γενικότερης ευημερίας μας στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει την ισορροπία ανάμεσα στις δραστηριότητες εντός και εκτός διαδικτύου, την ανάπτυξη μιας υγιούς διαδικτυακής ταυτότητας και τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων και συναισθημάτων.
  • Ψηφιακή ενδυνάμωση. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε τη φωνή μας για να επιφέρουμε θετικές αλλαγές για εμάς και την κοινότητά μας, εντός και εκτός διαδικτύου.
  • Ψηφιακή αλληλεπίδραση. Όλοι πρέπει να βρισκόμαστε σε μια ασφαλή, υποστηρικτική διαδικτυακή κοινότητα χωρίς διακρίσεις. Εδώ θα βρούμε συμβουλές ώστε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα που θα χαρακτηρίζεται από ευγένεια και σεβασμό για όλους.
  • Ψηφιακές ευκαιρίες. Ο ψηφιακός κόσμος είναι γεμάτος ευκαιρίες και σε αυτή την ενότητα μπορούμε να προετοιμαστούμε σωστά για να τις γνωρίσουμε καλύτερα. Εδώ θα βρείτε πληροφορίες και δράσεις που σχεδιάστηκαν ειδικά για γονείς, εκπαιδευτικούς και νέους (με έτοιμα μαθήματα για διδασκαλία).

Δωρεάν σεμινάρια για γονείς κι εκπαιδευτικούς

Στο πλαίσιο του Get Digital tο Facebook συνεργάζεται με τη ΜΚΟ «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς τα τελευταία χρόνια τα θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και η σχετική εκπαίδευση αποτελούν βασική προτεραιότητα του οργανισμού. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, η σχεδόν καθολική χρήση του διαδικτύου πολλαπλασιάζει τους κινδύνους για παιδιά και νέους, καθιστώντας την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος πολύτιμη και πιο αναγκαία από ποτέ.

Το Get Digital σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέρουν δωρεάν έναν κύκλο διαδικτυακών σεμιναρίων, μια ευκαιρία για συναντήσεις με ειδικούς που θα μοιραστούν μαζί μας συγκεκριμένες συμβουλές και θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις μας. Τα διαδικτυακά σεμινάρια θα πραγματοποιούνται για πέντε εβδομάδες κάθε Παρασκευή από τις 12 μ.μ. έως τη 1 μ.μ. (εκτός της Μ. Εβδομάδας) ζωντανά στη Facebook σελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού. Όποιος δεν μπορεί να τις παρακολουθήσει ζωντανά, θα βρει διαθέσιμες μαγνητοσκοπημένες τις παρεμβάσεις στη Facebook σελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού. 

Αυτές οι συναντήσεις είναι μια σημαντική ευκαιρία για να εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο ευαίσθητα και επίκαιρα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση γονείς και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι σε διάδραση με τους νέους: cyberbullying, εξάρτηση από βιντεοπαιχνίδια, ρητορική μίσους, ρατσισμός έως και ακραίες προκλήσεις.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν:


Το Κάθε μέρα γονείς, ως μια ενεργή ομάδα γονέων (parent community), στηρίζει αυτή την δράση. Στόχος μας είναι να φτάσει το μήνυμα του Get Digital σε ακόμη περισσότερους γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά. Θα χαρούμε να παρακολουθήσεις μαζί μας τα σεμινάρια, να μας στείλεις τις ερωτήσεις σου, ή ότι άλλο σε προβληματίζει σχετικά με την χρήση του διαδικτύου.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!