READING

Φτιάχνουμε μαζί ένα κουτί για την συναίνεση!...

Φτιάχνουμε μαζί ένα κουτί για την συναίνεση!

Tο Genderhood ξεκίνησε στις 22 Απριλίου 2021 την πρώτη του καμπάνια crowdfunding με τίτλο Genderhood: Φτιάχνουμε μαζί ένα κουτί για την συναίνεση . Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τη διαμόρφωση σχέσεων συναίνεσης σε παιδιά 6-12 ετών.

Το Συναι/no είναι ένα tool kit, μια “εργαλειοθήκη” σε μορφή κουτιού που περιλαμβάνει 3 + 1 παιχνίδια μη τυπικής μάθησης για παιδιά 6-12 ετών. Παράλληλα, στο έργο εμπλέκονται γονείς ή/και κηδεμόνες παραλαμβάνοντας ένα εγχειρίδιο καλών πρακτικών.

Genderhood

Το Genderhood δημιουργήθηκε το 2017 με στόχο την ευαισθητοποίηση στις αξίες της έμφυλης ισότητας. Μέσα από 77 εκδηλώσεις σε 7 πόλεις της χώρας, το Genderhood έχει έρθει σε επαφή με 2500 παιδιά και πάνω από 500 ενήλικες. Η πανδημία ανέστειλε σε μεγάλο βαθμό τη δράση του, καθώς οι περισσότερες δράσεις γίνονταν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αναστείλει την αφοσίωσή της ομάδας σε έργα που απαντούν στις ανάγκες της εποχής και ανοίγουν το δρόμο για μια ουσιαστική ισότητα των φύλων.

Συναι/no

Ο σχεδιασμός για το Συναι/no γεννήθηκε με αφορμή τον παρατεταμένο εγκλεισμό λόγω Covid-19, την αύξηση κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας και την έκρηξη του ελληνικού #metoo με καταγγελίες αθλητριών, καλλιτέχνιδων και καλλιτεχνών.

Τα παιχνίδια θα σχεδιαστούν από την έμπειρη ομάδα του Genderhood με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων κριτικής σκέψης γύρω από θέματα που απαιτούν συναίνεση. Με άλλα λόγια, τα παιδιά θα εκπαιδευτούν ώστε να θέτουν ξεκάθαρα και χωρίς αμφισβήτηση τα όριά τους -ως προς το σώμα και τις διαθέσεις τους-  και ταυτόχρονα να σέβονται τα όρια των άλλων. Μέσα από το Συναι/no, τα παιδιά θα κατανοήσουν το δικαίωμα τους να λένε “ναι” χωρίς πίεση και “όχι” χωρίς φόβο.

Οι δράσεις του Genderhood σχεδιάζονται για να έχουν το μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό αντίκτυπο. Έτσι προκύπτει το Συναι/no, ως ένα κουτί που ταξιδεύει. Θα φτάσει ταχυδρομικώς σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια εντός και εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Μέσα από την πλατφόρμα το Genderhood δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αποφασίσει ποιες δράσεις θέλει να δει να πραγματοποιούνται.

Στηρίζοντας το Συναι/no, η οργάνωση θα προχωρήσει σε:

100% σχεδιασμό καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος για τη συναίνεση

500 εμπλεκόμενες οικογένειες

100% δωρεάν προϊόν

70% σημαντικότερος κοινωνικός αντίκτυπος

Πώς μπορείς να βοηθήσεις;

α. Συνεισφέροντας με ένα μικρό ή μεγάλο ποσό, το οποίο θα βοηθήσει να σχεδιαστεί το εκπαιδευτικό περιεχόμενο και να σταλούν τα πρώτα πιλοτικά κουτιά. Ανάλογα με το ποσό συνεισφοράς, κάθε υποστηρίκτρια ή υποστηρικτής θα λάβει ένα δώρο ανταμοιβής ως ένα ευχαριστώ από το Genderhood. Οι κατηγορίες των ανταμοιβών βρίσκονται στη σελίδα της καμπάνιας μας παρακάτω.

β. Κοινοποιώντας την καμπάνια του Genderhood μέσω social media ή άμεσης επικοινωνίας με άλλα άτομα που ενδιαφέρονται να λάβουν δράση για την κοινωνική αλλαγή. Πάντα είναι αποτελεσματικό ένα σύντομο μήνυμα παρακίνησης, που θα ενθαρρύνει και άλλα άτομα να συνεισφέρουν στην καμπάνια.

Λεπτομέρειες για την καμπάνια

Video, Give and Fund

Γνωρίστε το Genderhood


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!