Φέρνουμε το σχολείο στο σπίτι μας!

Ελάτε να ανακαλύψουμε παρέα εκπαιδευτικές σελίδες, προγράμματα κι εφαρμογές, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά! Ας φέρουμε το σχολείο στο σπίτι μας.

e-didaskalia Ο δάσκαλος στην οθόνη σου

Μια σελίδα για παιδιά από 3 ετών, μέχρι και μαθητές Λυκείου. Θα βρείτε παιχνίδια, ασκήσεις, εκπαιδευτικό υλικό, τεστ, κουίζ, διαδραστικές online ασκήσεις, λογισμικά κ.α.

Διαδραστικά σχολικά βιβλία

Στη σελίδα θα βρείτε τα βιβλία των τριών σχολικών βαθμίδων, με link, βίντεο και δραστηριότητες, ανά ενότητα και βιβλίο.

Θρανία, εκπαιδευτικό υλικό

Τα Θρανία είναι μια σελίδα φτιαγμένη για παιδιά, γονείς και δασκάλους. Θα βρείτε φύλλα εργασίας, αφίσες, βίντεο, ασκήσεις κ.α. Όλο το υλικό επιμελείται η παιδαγωγός Χριστίνα Μπέσιου. Τα Θρανία έχουν και κανάλι στο Youtube.

Ένα γράμμα μια ιστορία

Η πρώτη εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων ελληνικής παραγωγής, στοχεύει στη μάθηση της ελληνικής αλφαβήτου και γλώσσας μέσα από την ψυχαγωγία. Η γνωριμία του παιδιού με τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας γίνεται μέσα από 24 έμμετρες χιουμοριστικές, σουρεαλιστικές ιστορίες. Η ιδέα και το σενάριο είναι της Σοφίας Μαντουβάλου, η οποία έχει κάνει την έρευνα και την παιδαγωγική επιμέλεια μαζί με την Βίκυ Παναγοπούλου.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος

Πρόκειται για την γαλλική σειρά κινουμένων σχεδίων που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 70. Η σειρά είχε συμβούλους παιδαγωγούς, ανθρωπολόγους και ιστορικούς, προβλήθηκε στην ΕΡΤ και σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο. Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Δείτε επίσης: Κάνουμε πειράματα με τα παιδιά στο σπίτι και Διαβάζω και Μαγειρεύω. Μαθαίνω γεωγραφία!

Στην τάξη!!!

Μια ιστοσελίδα ψηφιακής και έντυπης υποστήριξης μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου, την οποία έχει δημιουργήσει και διαχειρίζεται ο δάσκαλος Παύλος Κώτσης. Θα βρείτε υλικό για όλες τις τάξεις του δημοτικού, όπως διαδραστικές παρουσιάσεις, ασκήσεις, ασκήσεις, σχεδιαγράμματα, κουίζ κ.α.

Jele

Είναι ένα διαδραστικό σύστημα εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, με βάση την ύλη της Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού. Είναι ένα εκπαιδευτικό βοήθημα που αξιοποιεί την τεχνολογία.

Click-Me.gr

Εδώ θα βρείτε φύλλα εργασίας κι εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Υπάρχει επιπλέον υλικό για μαθήματα Αγγλικών.

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα

Μια σελίδα αφιερωμένη στα πρωτάκια! Η σελίδα υποστηρίζει, με πλούσιο εποπτικό υλικό, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Εδώ θα βρείτε εκπαιδευτικό λογισμικό για όλα τα μαθήματα και για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχει δημιουργήσει έναν χώρο για μικρά παιδιά, τα ΙΜΕάκια, γεμάτο παιχνίδια μνήμης, λογικής και γνώσης.

Λεξοπαιχνίδι

Πρόκειται για εφαρμογή που θα κατεβάσετε στο κινητό ή το tablet σας, την οποία έχει επιμεληθεί η παιδοψυχολόγος Κατερίνα Τσίτση. Η εφαρμογή απευθύνεται σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού, καθώς και σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Τα παιδία παίζει

Μια διασκεδαστική εφαρμογή για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού (και όχι μόνο) με δραστηριότητες μάθησης (ορθογραφία, πράξεις, ασκήσεις Αγγλικών και Γαλλικών) αλλά και διασκέδασης (ήχοι ζώων, παιχνίδι μνήμης κ.α.).

Tux Paint

Πρόκειται για ένα δωρεάν λογισμικό σχεδίασης για παιδιά. Μπορείτε να το κατεβάζετε στον υπολογιστή, το taablet και το κινητό σας. Απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τα παιδιά ζωγραφίζουν, ενώ παράλληλα αποκτούν δεξιότητες ψηφιακής σχεδίασης.

GCompris

Το GCompris είναι ένα εκπαιδευτικό λογισμικό. Θα βρείτε περισσότερες από 100 δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 2 έως 10 ετών. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τον υπολογιστή, κάνουν εξάσκηση στη γλώσσα, τα μαθηματικά, την φυσική, την χημεία, την γεωγραφία κ.α. Θα βρείτε και πολλά παιχνίδια όπως σκάκι και sudoku.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!