Σας έχουμε νέες και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις βιβλίων από τις Εκδόσεις Μίνωας, Κέρδος, Ψυχογιός και Διόπτρα.
Σπουδή στο κόκκινο (Εκδόσεις Μίνωας)

“Ο Ινοκ Τζ. Ντρέμπερ βρέθηκε νεκρός χθες βράδυ σε λονδρέζικο σπίτι. Καμία προφανής αιτία θανάτου. Αίμα στη σκηνή του εγκλήματος πιστεύεται ότι ανήκει σε δεύτερο πρόσωπο. Πάνω του υπήρχε η διεύθυνση Κλίβελαντ, Οχάιο, ΗΠΑ. Κάθε πληροφορία θα εκτιμηθεί.” Τομπάιας Γκρέγκσον, Σκότλαντ Γιαρντ, Λονδίνο
Όταν η αστυνομία δυσκολεύεται να λύσει μια μυστηριώδη δολοφονία, ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου καλείται να ερευνήσει την υπόθεση. Έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του φίλο δόκτορα Γουάτσον, ο Χολμς ξεκινά τις έρευνές του για να αποκαλύψει μια ιστορία εκδίκησης, που έχει την αφετηρία της είκοσι χρόνια πριν, στην έρημο της Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Σέρλοκ Χολμς. Μυστικά και χαμένοι θησαυροί, η οποία είναι βασισμένη στις πρωτότυπες ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.
Μετάφραση: Χαρά Κατσαρη
Πατήστε εδώ για να αγοράσετε το βιβλίο
Το σήμα των τεσσάρων (Εκδόσεις Μίνωας)

“Ελάτε στην τρίτη κολόνα από τα αριστερά, έξω από το θέατρο Λισέουμ, απόψε στις επτά. Εάν φοβάστε, φέρτε μαζί σας δύο φίλους. Είστε μια αδικημένη γυναίκα και θα δικαιωθείτε. Μη φέρετε την αστυνομία. Εάν το κάνετε, θα είναι μάταιο.” Ο άγνωστος φίλος σας
Η Μαίρη Μόρσταν λαμβάνει ένα μυστηριώδες μήνυμα και καταφεύγει στον ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς για να ερευνήσει την υπόθεση. Αναζητώντας τον άγνωστο αποστολέα, ο Χολμς και ο δρ Γουάτσον, θα εμπλακούν σε επικίνδυνες νυχτερινές περιπέτειες, με κύριο σκοπό να ανακαλύψουν το νόημα του “σήματος των τεσσάρων” και να λύσουν ένα αίνιγμα γύρω από τον θησαυρό της Άγκρα, ιερής πόλης των Ινδιών.
Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Σέρλοκ Χολμς. Μυστικά και χαμένοι θησαυροί, η οποία είναι βασισμένη στις πρωτότυπες ιστορίες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.
Μετάφραση: Χαρά Κατσαρη
Πατήστε εδώ για να αγοράσετε το βιβλίο
Δείτε επίσης 8 Βιβλία για αναγνώστες 9+ ετών, 3 Λογοτεχνικά βιβλία για νεαρούς αναγνώστες 10+ ετών και 5 Καινούρια βιβλία για παιδιά 8+ ετών.
Μέχρι τα βάθη της θάλασσας (Κέδρος)

Ένας μεγάλος κίνδυνος απειλεί το Βασίλειο της Φαντασίας… Η Βερμέλια, η βασίλισσα των βασιλισσών των μαγισσών και φύλακας του Μεγάλου Ρουμπινιού της Φωτιάς, προσπαθεί να αποκτήσει άλλη μια πανίσχυρη πέτρα, το Γαλάζιο Ζαφείρι, Αν τα καταφέρει, ολόκληρο το Βασίλειο της Φαντασίας θα πέσει στα χέρια της. Έτσι, αρχίζει μια ακόμη φανταστική περιπέτεια του Τζερόνιμο Στίλτον, που θα τον οδηγήσει μέχρι τα βάθη της θάλασσας.
Το βιβλίο είναι το έκτο της σειράς Τζερόνιμο Στίλτον – Ταξίδι στο Βασίλειο της Φαντασίας.
Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
Πατήστε εδώ για να αγοράσετε το βιβλίο.
Βρείτε περισσότερες προτάσεις βιβλίων στο Κάθε μέρα γονείς.
Τα χειρότερα παιδιά του κόσμου 2 – David Walliams (Ψυχογιός)

Έχετε το θάρρος να γνωρίσετε τα χειρότερα παιδιά του κόσμου; Μη πείτε ότι δε σας προειδοποιήσαμε! Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν δέκα ολοκαίνουριες ιστορίες για πέντε φρικτά κορίτσια και πέντε πιο-κακά-δε-γίνεται αγόρια. Μεταξύ άλλων, θα γνωρίσετε τον Πίπη, το μωρό πεινάλα, που έτρωγε κυριολεκτικά του σκασμού και θα φρικάρετε με την αηδιαστική Αλίνα, που της αρέσει να κάνει πλάκες σε όλους στο σχολείο με την τεράστια συλλογή της από γλοιώδη μαμούνια, που είναι ιδανικά για να τα χώνεις στο βρακί της διευθύντριας.
Ο πολυαγαπημένος συγγραφέας των παιδιών David Walliams επανέρχεται με τη δεύτερη συλλογή από δέκα υπέροχα κατεργάρικες ιστορίες, εικονογραφημένες με λαμπερά χρώματα από μια καλλιτεχνική ιδιοφυΐα, τον Tony Ross.
Πατήστε εδώ για να αγοράσετε το βιβλίο.
Το Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες. Το μυστικό ταχυδρομείο των τρολ – Peter G. Bell (Διόπτρα)

Όταν η Σούζαν ακούει έναν εκκωφαντικό θόρυβο μέσα στη νύχτα, γλιστρά αθόρυβα στο σκοτάδι για να ανακαλύψει μια παράξενη αμαξοστοιχία μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της! Είναι το μαγικό Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες που μεταφέρει την αλληλογραφία του μυστικού ταχυδρομείου των τρολ από τη μία άκρη της Ένωσης Απίθανων Χωρών στην άλλη.
Το νεαρό κορίτσι επιβιβάζεται χωρίς δεύτερη σκέψη στο Εξπρές και σύντομα καλείται να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή. Πρέπει να παραδώσει ένα δέμα στην τρομακτική μάγισσα που κατοικεί στον Πύργο του Οψιδιανού. Μόνο που το περιεχόμενο του δέματος έχει… άλλη άποψη και η Σούζαν θα ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια, όπου η μοίρα του πρίγκιπα Φρέντερικ κι ενός ολόκληρου παράλληλου κόσμου βρίσκεται στα χέρια της.
Μετάφραση: Ευγενία Κολυδά
Πατήστε εδώ για να αγοράσετε το βιβλίο.
Η ανάρτηση ενδέχεται να περιέχει affiliate links, τα έσοδα των οποίων βοηθούν στη συντήρηση του “Κάθε μέρα γονείς”. Δεν σας επιβαρύνουν εξτρά σε περίπτωση που κάνετε μια αγορά μέσω αυτών. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη.
ΦΡΟΣΩ
23 Απριλίου
Μου αρέσει το site σας.