Η βιβλιοθήκη μου

Τα τελευταία χρόνια διαβάζω καθημερινά. Όχι τόσα πολλά μυθιστορήματα, όπως συνήθιζα παλιότερα. Αλλά έχω επενδύσει πολύ χρόνο στο να βρω βιβλία που θα με βοηθήσουν στα θέματα ανατροφής των παιδιών μου, στην ψυχολογία παιδιού – γονέα, στα ζητήματα πειθαρχίας και ορίων (τεράστια κουβέντα), εκπαίδευσης, διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου κτλ.

Εδώ λοιπόν θα συγκεντρώσω όλους τους τίτλους των βιβλίων που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα, ακόμη και αυτών που δεν με ικανοποίησαν, προς ενημέρωση και συζήτηση. Η λίστα θα ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θα περιμένω τα σχόλιά σας με αγωνία!

  • Ναόμι Άλντορτ – Αναθρέφοντας τα παιδιά μας αναθρέφουμε τον εαυτό μας (Αλκυών)
  • Ελίζαμπεθ Χάρτλεϊ-Μπρούερ – Ανατρέφοντας και επαινώντας τα αγόρια (Εκδόσεις Gema)
  • Ιζαμπέλ Φιλιοζά – Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς (Εκδόσεις Ενάλιος) 
  • Παπαβέντσης Σ. – Επιστροφή στο Μητρικό θηλασμό, Αθήνα 2011, εκδ Πατάκη 
  • Ιζαμπέλ Φιλιοζά – Η νοημοσύνη της καρδιάς (Εκδόσεις Ενάλιος) 
  • Rudolf Dreikurs – Η πρόκληση να είμαστε γονείς (Θυμάρι) 
  • Ντέμπορα Στάινερ – Κατανοώντας το παιδί σας. 1 έως 2 ετών (Εκδόσεις Καστανιώτη) 
  • Δρ Εδουαρδ Εστιβιλ, Συλβια Δε Μπεχαρ – Κοιμήσου, παιδί μου (Εκδόσεις Πατάκη) 
  • Μόρις Ν. – Ο θαυμαστός κόσμος του βρέφους, Αθήνα (Εκδόσεις Καστανιώτη) 
  • Κίτζινγκερ Σ. – Όταν κλαίει ένα μωρό, Αθήνα (Σουζέτα) 
  • Τζο Φροστ – Ρωτήστε την Νταντά πρώτων βοηθειών. Αυτά που θέλουν να ξέρουν όλοι οι γονείς (Motiβο) 
  • Ιζαμπέλ Φιλιοζά – Στην καρδιά των συναισθημάτων του παιδιού (Εκδόσεις Ενάλιος) 
  • Νίκος Πιλάβιος – Τα ευτυχισμένα παιδιά θέλουν γονείς χωρίς “εγώ” (Εκδόσεις Καστανιώτη) 
  • Κατερίνα Χρυσανθοπούλου – Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας (Motiβο) 
  • Carl Honore – Το μανιφέστο της χαρούμενης παιδικής ηλικίας (Εκδόσεις Αερόστατο) 
  • Βίννικοτ Ν., Το παιδί, η οικογένεια και ο εξωτερικός του κόσμος (Εκδόσεις Καστανιώτη) 
  • Hollie Smith – Cool, calm parent. How not to lose it with your kids (White Ladder Press) 
  • Adele Faber & Elaine Mazlish – How to talk so kids will listen & Listen so kids will talk
  • Sears M. – Making more milk (McGrawHill) 
  • Marshall B. Rosenberg – Non violent communication, A language of life (Rosenberg) 
  • Steve Biddulph – Raising boys (Harper Thorsons) 
  • Hal Edward Runkel – Scream free parenting (Broadway Books, New York) 
  • Kim John Payne with Lisa M. Ross – Simplicity parenting. Using the extraordinary power of less to raise calmer, haappier and more secure kids (Ballantine Books Trade Paperbacks, New York)
  • Pantley E. – The no-cry sleep solution (McGrawHill) 
  • Naia Edwards – The second baby survival guide. How to stay calm and enjoy life with a new baby and a toddler (Rodale)

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Kiki

    17 Ιουνίου

    Μάγδα μου το μανιφέστο θέλω εδώ και πολύυυ καιρό να το διαβάσω και όλο το αναβάλλω. Θα πάω αυτή τη βδομάδα να το πάρω, γιατί μου το θύμησες! Κι ας διαβάζω παράλληλα άλλα 3 βιβλία! χαχαχα Σκέφτομαι εδώ και κάποιον καιρό να φτιάξω κι εγω μια στήλη στο μπλογκ σχετική με παιδικά και παιδαγωγικά βιβλία. Έχω πάρα πολλά και νομίζω πως θα ενδιέφερε και μαμάδες και εκπαιδευτικούς. Τί λες;

    • Τώρα μιλάς με μια μαμά, που διαβάζει ακατάπαυστα! Δεν είναι λίγες οι φορές που ο άντρας μου με ρωτάει "Καλά πτυχίο θα πάρεις;". Είναι πολύ σημαντικό όμως νομίζω να διαβάζουμε. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο και ειδικά αυτή η ιδιότητα του γονιού, όσο κι αν ένα κομμάτι της είναι απλά ένστικτο, δεν θα βελτιωθεί ποτέ αν οι γονείς δεν διαβάζουν για αυτήν, αν δεν διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Νομίζω πως το μανιφέστο θα σε ικανοποιήσει. Χωρίς φαμφάρες και βαριά θεωρία, μιλάει για απλά αλλά ξεχασμένα πράγματα, που είναι όμως τόσο σημαντικά στις μέρες μας.

  2. Φαίνονται πολύ καλά και ενδιαφέροντα τα βιβλία,οπότε σημειώθηκαν στην shopping και reading list!!Ευχαριστούμε,περιμένουμε και άλλες προτάσεις!

    • Καλημέρα Ιωάννα! Θα έρθουν κι άλλη πολύ σύντομα. Νομίζω πως απλώς ξεκίνησα με δύο από τα πιο αγαπημένα μου.

  3. StrangeEmily

    18 Ιουνίου

    Συμφωνώ, και όχι μόνο ότι είναι καλό να διαβάζουμε βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και διαπαιδαγώγησης αλλά και να επιλέγουμε με σκέψη αυτά που διαβάζουμε. Το μανιφέστο τώρα που είδα το blog σου αφορά κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα, θα το πάρω οπωσδήποτε! Της Φιλιοζά το βιβλίο μου το είχες προτείνει και στο Goodreads, το διάβασα και θα το ξαναδιαβάσω, είναι εξαιρετικό, όπως και η 'Συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών" του Goldman. Πήρα και τις "φυλακές της παιδικής μας ηλικίας" (ξέχασα τωρα το συγγραφέα) που μου πρότειναν και περιμένω να το τελειώσει ο Μάκης για να το διαβάσω και που ομολογώ πως φοβάμαι να το πιάσω στα χέρια μου, λόγω παλιών παιδικών θαμμένων τραυμάτων που τείνουν να βρυκολακιάσουν από την ώρα που άρχισε η Δήμητρα να πηγαίνει σε δημόσιο σχολείο….

    • Διάβασε το μανιφέστο και θα με θυμηθείς! Καλά για την Φιλιοζά δεν έχω λόγια. Έχω σκεφτεί όλη μου την ζωή έχοντας πια διαβάσει 4 από τα βιβλία της. Και ο Goldman στέκεται στην βιβλιοθήκη και περιμένει την σειρά του. Όσο για την Miller και τις φυλακές, το έχω σε pdf (μου το σκάναρε μια φίλη) και λεω να το ξεκινήσω τον Αύγουστο, ήρεμη στις διακοπές μου και μακριά από την καθημερινότητα. Ίσως έτσι αντιμετωπίσω με μεγαλύτερη ψυχραιμία ότι θέματα προκύψουν…

  4. StrangeEmily

    18 Ιουνίου

    παιδικής *ψυχολογίας* και όχι *λογοτεχνίας* ήθελα να πω, συγγνώμη για το λάθος!

  5. des tzav

    18 Ιουνίου

    Πολύ ωραίες οι προτάσεις σου Μάγδα μου, εγώ εχω διαβάσει το Γονείς και παιδια: Ζητημα επικοινωνίας του John Gray που είναι πολύ ωραίο και αναφέρεται στις κατηγορίες ψυχισμού διάφορων παιδιών και ο τρόπος που πρέπει να τους φερόμαστε. Οι προτάσεις σου πολύ ωραίες και θα τις βάλω άμεση προτεραιότητα, αρκεί να τα έχει στη δανειστική βιβλιοθήκη! Χαλεποί καιροί για παραπάνω έξοδα δυστυχώς…

    • Να' σαι καλά Δέσποινά μου. Δεν ξέρω αν θα τα έχει η δανειστική, εξαρτάται φαντάζομαι από το πόσο το εύρος των θεμάτων που καλύπτουν οι τίτλοι τους. Αν πάντως σε ενδιαφέρει, μπορώ να σου στείλω με e-mail ένα βιβλίο που λένε πως είναι εξαιρετικό, δεν το έχω ακόμη διαβάσει, της Alice Miller "Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας". Απλά στείλε μου μήνυμα κι έγινε!!!!!

  6. des tzav

    18 Ιουνίου

    Ο Blogger μου εφαγε το σχόλιο μου! Οι προτάσεις σου είναι πολύ ωραίες Μαγδα μου και θα τις ψάξω άμεσα στη δανειστική βιβλιοθήκη! Φιλάκια!

  7. des tzav

    29 Ιουνίου

    Μάγδα αυτός ο Blogger με έχει παιδέψει πολύ, τελευταία!
    Τώρα κατάφερα να δω την απάντηση σου, συν το γεγονός οτι δε μου το εφαγε τελικά το σχόλιο, απλά το εξαφάνισε προσωρινά! Σε ευχαριστώ πολύ για τη πρόταση σου, θα ήθελα πολύ να το διαβάσω!
    Χαίρομαι που συμμετείχες στο παρτυ μου για να μπορέσω να σου απαντήσω γιατί έχω και μνήμη χρυσόψαρου βρε παιδί μου, κακό πράγμα αυτό!

  8. Mary Liodou

    23 Απριλίου

    Εξαιρετικές προτάσεις κάποιες εκ των οποίων έχω τιμήσει και εγώ. Τις υπόλοιπες θα τις σημειώσω ώστε να τις ψάξω!

  9. Mary Liodou

    23 Απριλίου

    Εξαιρετικές προτάσεις κάποιες εκ των οποίων έχω τιμήσει και εγώ. Τις υπόλοιπες θα τις σημειώσω ώστε να τις ψάξω!

  10. Little Box of Love

    23 Απριλίου

    Ευχαριστουμε για τις προτασεις. Βιβλιοφαγος και εγω κατι τετοιες λιστες μπαινουν νουμερο 1 στα επομενα ψωνια μου. Αρχιζω το ψαξιμο online!!!

  11. Ανώνυμος

    9 Μαρτίου

    Καλημέρα σας! Πολύ ενδιαφέρον το post σας και το διαβάζω απο Αυστραλία γιατί ψάχνω το βιβλίο της Μιλλερ στα ελληνικά! Θα ήταν πολύ να σας ζητήσω να μου στείλετε το pdf σε email?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!