Όταν οι μαμάδες φωτογραφίζουν

Κάποιοι λένε ότι όταν γίνεσαι μαμά, ξεχνάς τα πάντα. Ότι έκανες, ότι σου άρεσε, τα χόμπυ σου, ακόμη και τις παρέες σου! Και μπορεί σε μεγάλο βαθμό να έχουν δίκιο.

Εγώ πάλι θεωρώ ότι όταν γίνεσαι μαμά, αλλάζει απλά η κοσμοθεωρία σου. Βρίσκεις καινούριες ισορροπίες, αναθεωρείς πράγματα, βλέπεις με άλλο μάτι τον ίδιο σου τον εαυτό, κάνεις καινούριους φίλους με τους οποίους μπορεί να σας ενώνουν περισσότερα, προσαρμόζεις τέλοσπάντων τα ενδιαφέροντά σου στα νέα δεδομένα.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Γιατί τώρα τελευταία έχω γνωρίσει και μιλήσει, έστω και διαδικτυακά, με πολλές, μα πάρα πολλές μαμάδες, bloggers και μη. Ας είναι καλά η ομαδούλα μας στο facebook Μαμαδο-bloggers. Και ειλικρινά χαίρομαι, γιατί όσο κουρασμένες κι αν είναι, όσο κι αν η καθημερινότητα καμιά φορά απλά δεν τις αφήνει να πάρουν ανάσα, είναι ευφάνταστες, δημιουργικές, διαθέτουν χιούμορ, είναι χαλαρές και με άποψη.

Αυτή την περίοδο η φοβερή Μάρθα του Γίναμε Γονείς μας έχει ξεσηκώσει με το φοβερό της φωτογραφικό project. Κάθε μήνα λοιπόν, παίρνουμε την μηχανή, ή το κινητό στο χέρι και με αφορμή μια λέξη, κλικ…, απλά φωτογραφίζουμε! (Εγώ έχω λίγο κλέψει γιατί χρησιμοποίησα και παλιές φωτογραφίες, αλλά θα προσπαθήσω στο μέλλον να παράξω φρέσκο υλικό!).

Για τον Μάιο λοιπόν είχαμε τα εξή θέματα:

Μόλις τα είδα είπα ΟΚ, κάτι θα κάνουμε. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι; Άλλωστε αγαπώ την φωτογραφία. Και τώρα με το iphone, το instagram και τα διάφορα προγράμματα επεξεργασίας φωτογρααφιών, πού με χάνεις, πού με βρίσκεις, φωτογραφίες βγάζω.

Εεε λοιπόν, δεν είναι τόσο εύκολο όσο δείχνει. Ποιά φωτογραφία να διαλέξεις; Μήπως αυτή δεν λέει τίποτα σε κανέναν; Μήπως, μήπως, μήπως…

Παρόλα αυτά τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω περάσει υπέροχα με αυτό το project. Υπάρχει ένας στόχος, ένα καθημερινό ερέθισμα να δεις τα πράγματα με μια πιο καλλιτεχνική ματιά. Και τι έκπληξη, είσαι σε μια ομάδα ανθρώπων με κοινό στόχο.

Όλες οι φωτογραφίες δημοσιεύονται καθημερινά στην ομάδα του Facebook Φωτογράφισέ το.
Οι φωτογραφίες αναρτώνται επίσης κάθε μήνα στον σχετικό πίνακα στο Pinterest.

Αυτά για την ώρα. Ακολουθούν οι δικές μου συμμετοχές στο project.
Ελπίζω να σας αρέσουν. Αλήθεια ποιά είναι η αγαπημένη σας;

18/5 “Η μοναξιά του πρωινού”. 
Ξυπνήσαμε νωρίς, τσακωθήκαμε νωρίς… Ελπίζω αύριο να είμαστε λίγο πιο κεφάτοι.

19/5 “Η αγκαλιά του ουρανού”. 
Όταν το απέραντο γαλάζιο συναντά τα μνημεία του παρελθόντος μας.

20/5 “Δωμάτιο με θέα”. Το μπαλκόνι μου στην Αθήνα.

21/5 Δεν τα κατάφερα να ανεβάσω φωτογραφία
22/5 “Τα δάκρυα της βροχής”. 
Χειμανιάτικη φωτογραφία, η γυάλινη τζαμαρία του μπαλκονιού μας κλαίει, 
μετά από μια πίστευτη νεροποντή.
23/5 “Κύκλος” Ένα όμορφο ρολόι κρυμμένο πίσω από τις βουκαμβίλιες
24/5 “Πρωινή παρέα”. Οι τρεις τους βλέπουν τηλεόραση. Και τσουπ! 
Να σου και η ζηλιάρα η γιαγιά “Κι εγώ κι εγώ να μπω στη φωτογραφία”. 
Είναι να μην χαμογελάς; Μιλάμε για πολύ ζηλιάρικο όμως.
25/5 Βάζω τα παιδιά για ύπνο, μαζεύω τα γύρω γύρω (ουφ!!!) 
και η μυρωδιά του με συντροφεύει για την επόμενη ώρα.
26/5 “Τα μουσικά μας όργανα”. Κάθε μέρα τραγουδάμε, κάθε μέρα χορεύουμε, 
κάθε μέρα το σπίτι μας γεμίζει με ήχους και μελωδίες!
27/5 Τίποτα σαν το άγγιγμα ενός μωρού…

28/5 Μου θυμίζει τα πιο όμορφα, τα πιο ξένοιαστα χρόνια μου. 
Και μου προσφέρει απίστευτη χαρά όταν και οι άλλοι εισπράττουν την αγάπη που ένιωσα εγώ.

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. martha

    2 Ιουνίου

    Μαγδούλα μου, η εισαγωγή σου είναι καταπληκτική!!!!!
    Όσο για τις φωτογραφίες σου εγώ έχω λατρέψει το πρωινό και την τζαμαρία με την βροχή! Εννοείται ότι υπέροχο σβερκάκι είναι εκτός συναγωνισμού!!!!!

    • Και εμένα αυτές είναι οι αγαπημένες μου!!!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά και για την έμπνευση που μας έδωσες Μάρθα. Δεν θα το είχαμε κάνει χωρίς εσένα.

  2. des tzav

    2 Ιουνίου

    Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου Μάγδα μου! Εγ'ω δυστυχώς ακόμη δεν έχω βρει τη μηχανή μου και το κινητό μου δε λεει… Που θα παει όμως, δε θα τη βρω; Θα τη κάνω να μου δώσει πίσω όλο το χαμένο χρόνο!
    Φιλάκια!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!