READING

«O Ραφτάκος των λέξεων» επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχά...

«O Ραφτάκος των λέξεων» επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

O Ραφτάκος των λέξεων, από την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για λίγες εορταστικές παραστάσεις.

Το Κάθε μέρα γονείς είναι χορηγός επικοινωνίας.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος παρουσιάζει τον Ραφτάκο των λέξεων του Αντώνη Παπαθεοδούλου, αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, κι επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο σπίτι του, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, εκεί από όπου ξεκίνησε ο Ραφτάκος να ράβει τρία χρόνια πριν! Η παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.


Με αφορμή τα 10 χρόνια κυκλοφορίας του βιβλίου, τον Δεκέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει εμπλουτισμένη, σκληρόδετη επετειακή έκδοση του βιβλίου Ο Ραφτάκος των λέξεων. Το βιβλίο περιλαμβάνει και Qr code με την αφήγηση της ιστορίας από τον συγγραφέα.


Η θεατρική διασκευή είναι της Τίνας Γιωτοπούλου, η σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, η πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και η καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

Ο Ραφτάκος των λέξεων είναι ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο, με ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα. Εμείς απολαμβάνουμε μια χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου, που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Βρείτε περισσότερες παραστάσεις για παιδιά και εφήβους στον οδηγό Πάμε θέατρο; 2022 – 2023


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση. «Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του θεάτρου ή στο σχολείο».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου / Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου / Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας / Καλλιτεχνική επιμέλεια-επιμέλεια κειμένου-βοηθός σκηνοθέτις: Χρύσα Διαμαντοπούλου / Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Πλατύραχος / Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα / Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη / Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος / Σχεδιασμός-διδασκαλία ρυθμικού τοπίου: Γιώργος Τζαβάρας / Διδασκαλία τραγουδιών: Νίκος Πλατύραχος / Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Φλώρα Σπύρου / Γραφιστικός σχεδιασμός υλικού: k2design / Υπεύθυνη Τύπου: Ευαγγελία Σκρομπόλα / Οργάνωση Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου / Παραγωγή: ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ ΑΜΚΕ

Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά


ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ , Πειραιώς 206, Tαύρος

Παραστάσεις: 4 & 11/12 στις 11:30 / 26, 27& 28 Δεκεμβρίου στις 18:00 / 2, 3, 4 & 5 Ιανουαρίου στις 18:00 / 6 & 8 Ιανουαρίου στις 11:30

Πληροφορίες: 210 3418550

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ. Μειωμένο (ομαδικά>20 ατόμων, ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Πολύτεκνοι) 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά χωρίς διάλειμμα | Για παιδιά από 4+ |

O Ραφτάκος των λέξεων τις καθημερινές επισκέπτεται σχολεία| Πληροφορίες για εκπαιδευτικούς στο 210 3803197


Ακολούθησέ μας και στο Instagram!


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!