Πήγαμε στο Paradise Park

Νομίζω πως το Σάββατο που πέρασε ήταν η πρώτη κανονικότατη ανοιξιάτικη μέρα. Και εμείς πραγματικά την απολαύσαμε καθώς παρέα με την ξαδερφούλα μας βρεθήκαμε στο Paradise Park για να παρακολουθήσουμε το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ο μικρός κτηνοτρόφος.

Το πάρκο βρίσκεται σε μια έκταση 20000 τ.μ. στις Αχαρνές και στόχος του είναι μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να φέρει τα παιδιά σε επαφή με δραστηριότητες, γνώσεις και πρακτικές που τείνουν να εξαλειφθούν εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής στην μεγάλη πόλη. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα προγράμματα που πραγματοποιούνται.

Στην βιωματική δραστηριότητα “Ο μικρός κτηνοτρόφος” τα παιδιά φόρεσαν το καπελάκι και την ποδιά τους και ετοιμάστηκαν να γνωρίζουν τα οικόσιτα ζώα (κατσίκα, πρόβατο, αγελάδα, άλογο, γαϊδούρι, κότα, πάπια, γαλοπούλα, κουνέλι, σκύλος), τα προϊόντα που αυτά παράγουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον άνθρωπο. Τάισαν τριφύλλι και καλαμπόκι το πρόβατο και την κατσίκα, είδαν μια νεογέννητη αγελάδα, χάιδεψαν τα άλογα και τα πόνυ, έπαιξαν με τα κουνελάκια και τάισαν τα μικρά ελάφια του πάρκου. Μπήκαν στο κοτέτσι και γνωρίστηκαν με τα πουλερικά, είδαν τις φωλιές με τα αυγά και παρατήρησαν τις γαλοπούλες (που μάλωσαν τον Άλκη, όπως μου είπε ο ίδιος!)
Στόχος του προγράμματος είναι να μάθει στα παιδιά “τον κόσμο των οικόσιτων ζώων και τις διαφορές τους με τα άγρια ζώα, τα βασικά χαρακτηριστικά των ζώων, την αναπαραγωγή τους, τον μυρικασμό και την παραγωγή γάλακτος, τα παράγωγα προϊόντα, τη διατροφική τους αξία και τη θέση τους στη διατροφική πυραμίδα και τη σημαντικότητά τους στην οικονομία ενός τόπου”. (από την ιστοσελίδα του Πάρκου)
Οι γονείς δεν συμμετέχουν στην δραστηριότητα, οπότε δεν μπορώ να σας πω με λεπτομέρειες τι ακριβώς έγινε κατά την διάρκεια του προγράμματος. Βασιζόμενη στα λεγόμενα των παιδιών πάντως, εντόπισα ελάχιστες διαφορές με όσα διαφημίζει το Πάρκο στην ιστοσελίδα του. Εμείς βρήκαμε τα παιδιά την ώρα που τους έδειχναν πώς αρμέγουν την κατσίκα και πώς φτιάχνεται το τυρί. Στο τέλος του προγράμματος, κέρασαν τα παιδιά ψωμί και τυράκι και κατευθυνθήκαμε προς την έξοδο, για να απολαύσουν τα παιδιά μια βόλτα με τον πόνυ και την άμαξά του, αλλά και μια βόλτα με ένα ηλεκτροκίνητο παιδικό αυτοκίνητο. Στον χώρο υπάρχει επίσης τραμπολίνο!
Κάπου εκεί δυστυχώς αισθάνθηκα ότι άρχισε να επικρατεί το χάος! Δεν σας κρύβω πως το Πάρκο είχε πάρα πολύ κόσμο. Παρά την τεράστια έκταση όλοι οι επισκέπτες συγκεντρώνονται σε 2 χώρους όπου περιμένουν πριν την κάθε δραστηριότητα. Οι υπάλληλοι έδειχναν να μην επαρκούν για να εξυπηρετήσουν τον αριθμό των επισκεπτών. Η ροή είχε ξαφνικά χαθεί… Επίσης δεν είχαν προνοήσει για τυχόν αναποδιές (όπως ότι ξαφνικά όλα τα οχήματα έμειναν από μπαταρία).
Mega tip: Δεν θα σας συμβούλευα να επισκεφθείτε το πάρκο όταν οι ζέστες θα πυκνώσουν. Δεν υπάρχουν πολλοί σκιεροί χώροι, εγώ εντόπισα μόνο μια κλειστή αίθουσα, που φαντάζομαι θα είναι και ο μοναδικός κλιματιζόμενος χώρος. Προτιμήστε Άνοιξη και Φθινόπωρο, όπου η θερμοκρασία είναι ακόμη υποφερτή.
Φυσικά όλα αυτά, όπως μάλλον στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι λεπτομέρειες που τις εντοπίζει το μάτι του ενήλικα. Γιατί τα παιδιά μου πέρασαν υπέροχα!!! Φαινόταν στα χαμόγελά τους άλλωστε. Νομίζω πως αξίζει να το επισκεφθείτε κι εσείς. Φυσικά πάρτε μαζί σας νεράκι, καφέ και φαγητό, καπέλο, γυαλιά ηλίου κι αντιηλιακό.
Θα χαρώ να μάθω και τις δικές σας εντυπώσεις!

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

 1. Πήγαμε κι εμείς στην ίδια δραστηρίοτητα με το γιο μου και του άρεσε πολύ και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που δε ζήτησε να μείνω κοντά του, αλλά και πόσο θάρρος είχε να χαϊδεύει τα κατσικάκια κλπ. Μου άρεσε πολύ και η κοπέλα που είχε αναλάβει την ομάδα τους. Κατά τα άλλα, δεν μου άρεσε που δεν ήταν πραγματική φάρμα, αλλά κλουβιά -μικρά!- με ζώα, και φαινόταν οτι όλο αυτό είχε στηθεί απλά για έξτρα δραστηριότητα και…χρήματα, αφού απ' οτι κατάλαβα η κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης ήταν τα γήπεδα 5*5. Και λυπόμουν την κατσικούλα, που στις 5 το απόγευμα δεν είχε πια άλλο γάλα, αλλά παρ' όλα αυτά καμιά 20αριά χεράκια τη ζούλαγαν όπως να 'ναι, μπας και βγάλει καμιά σταγόνα… Ακόμα και τα πόνυ και τα αυτοκινητάκια, ήταν εκεί λίγο για κράχτες. Γιατί και τα δικά μας αυτοκ δεν είχαν αρκετή μπαταρία, αλλά και η βόλτα με τα πόνυ διαρκούσε πόσο; 2' το κάθε παιδάκι; Για το Χαραλάμπη που δεν είχε δει ποτέ του αυτά τα ζώα από κοντά, ούτε είχε ανέβει ποτέ σε πονύ, ήταν καλή δραστηριότητα, αλλά σε μένα μου φάνηκε λίγο κάπως όλο αυτό. Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολική, δεν έχω πάει και σε πολλά τέτοια πράγματα. Α, κι επίσης την κανονική τιμή δεν θα την έδινα γι αυτή τη δραστηριότητα. Με την έκπτωση ήταν οκ. Αλλά 20 ευρώ είναι πολλά! Και κάτι τελευταίο, αλλά πολύ σημαντικό: για όλους αυτούς τους ανθρώπους υπήρχε μία τουαλέτα;;;;;;; Τουλάχιστον εκεί που με στείλανε, στα αποδυτήρα…, υπήρχε μία τουαλέτα, και μάλιστα όχι άλλη για γυναίκες, άλλη για άνδρες… Δεν ξέρω αν υπήρχαν αλλού κι άλλες, πάντως…

  • Magda Zindrou

   23 Μαρτίου

   Όλα αυτά τα βιωματικά πάρκα έχουν κάτι το προβληματικό, το ψεύτικο. Εμείς ξέρουμε ότι δεν πάμε σε μια κανονική φάρμα και πρέπει να το διαχειριστούμε. Για τα παιδιά ίσως είναι διαφορετικά, αλλά και πάλι έχει ένα νόημα να συζητήσουμε μαζί τους για την συγκεκριμένη εμπειρία, να τους εξηγήσουμε πως δεν είναι μια κανονική φάρμα, αλλά λειτουργεί εκπαιδευτικά για όλους εμάς που δεν ζούμε ή δεν έχουμε χωριό. Η κοπέλα ήταν πράγματι καλή. Τώρα για την καημένη την κατσικούλα τι να πω; Πράγματι μια ταραχή την είχε, αλλά δεν ήταν τόσο χάλια όταν πήγαμε εμείς, που κάναμε το πρώτο πρόγραμμα της ημέρας. Όλα τα υπόλοιπα τώρα (αυτοκίνητα, πόνυ κτλ), προσπαθούν απλώς να το κάνουν λίγο πιο δελεαστικό, αλλά πράγματι δεν είναι κάτι που αξίζει. Εμείς εκνευριστήκαμε κιόλας με την έλλειψη οργάνωσης σε αυτό το σημείο. Για τις τουαλέτες έχεις απόλυτο δίκιο. Μπήκαμε σε δόσεις με την αδερφή μου, αφού περιμέναμε σε κοινή ουρά άντρες, γυναίκες και παιδιά. Και φυσικά πήγαμε κι εμείς με τιμή προσφοράς!

 2. Μεγεια και το καινούριο look της σελίδας σου, πολύ μου αρέσει η "παιδική ζωγραφιά" 🙂

 3. Momma Machi

  23 Μαρτίου

  Aχ αυτό το πάρκο ειναι στα υπόψη μας! περιμένω πως και πως να μεγαλώσει λίγο και ο μικρός για να είναι σε θέση να το απολαύσει! τώρα όμως που βλέπω αυτές τις φωτος πραγματικά ζηλεύωωωωωωωωωω!

  • Magda Zindrou

   23 Μαρτίου

   Μάχη μου παρά τα προβληματικά σημεία, νομίζω πως τα παιδιά πραγματικά θα διασκεδάσουν! Δεν έχουν άλλωστε συχνά την ευκαιρία να βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους με τόσα ζωάκια. Μόνο μην πάτε όταν θα κάνει πολύ ζέστη! Κατά τα άλλα νομίζω ότι είναι μια καλή βόλτα και θα αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους μικρούς επισκέπτες.

 4. M Koutsom

  23 Μαρτίου

  Τι όμορφα! Είχα διαβάσει κι εγώ για αυτό το πάρκο, μέσω κάποιων κουπονιών… Το έχουμε στα υπόψη, απλά πρέπει να μεγαλώσουν λίγο ακόμη τα αγόρια μου…νομίζω ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα είναι μια χαρά! Ευχαριστούμε Μάγδα για την ενημέρωση, φιλιά!

  • Magda Zindrou

   23 Μαρτίου

   Το Φθινόπωρο θα είναι μια χαρά εποχή για μια επίσκεψη! Νομίζω πως θα τους αρέσει πολύ. Πολλά φιλιά και σε σένα Μαρία μου.

 5. Crazy Tourists

  23 Μαρτίου

  Δεν είμαι σίγουρη ότι θα επέλεγα κάποιο από τα προγράμματα που περιλαμβάνουν επαφή με ζώα, αλλά κάποια άλλα μου φαίνονται αρκετά ενδιαφέροντα (ελιά, σιτάρι κλπ). Βέβαια το βασικό είναι να γίνει μια μεγάλη κουβέντα με τα παιδιά στο τέλος της δραστηριότητας…

  • Magda Zindrou

   24 Μαρτίου

   Τα προγράμματα με τα ζώα με προβληματίζουν πάντα, όπως και οι επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους… Συμφωνώ μαζί σου.

 6. Zina Z

  27 Μαρτίου

  δεν το ηξερα καν αυτο το παρκο, αλλα φαινεται υπεροχο! θα το κοιταξω, να ανοιξει ο καιρος λιγο βεβαια!

  • Magda Zindrou

   17 Απριλίου

   Να πάτε Ζήνα μου. Νομίζω πως τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ. Απλά θα σου πρότεινα να αποφύγετε μια πολύ ζεστή μέρα!

 7. Ανώνυμος

  3 Ιουνίου

  Εμείς οργανώσαμε εκεί το πάρτυ για τα δύο μας παιδιά (γενέθλια ο γιος και γιορτή η κόρη) ταυτοχρόνως. Αν και ο αριθμός γονιών και παιδιών ήταν μεγάλος (περίπου 35 παιδιά και αντίστοιχος αριθμός γονέων) η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, το φαγητό υπεραρκετό και τα παιδιά συνεχώς υπό την επίβλεψη της ομάδας του Paradise Park. Στο τέλος δεν έλεγαν να φύγουν :0) Η συμπεριφορά του προσωπικού ήταν άψογη, ο δε Γιάννης που ήταν ο υπεύθυνος, περνούσε συνεχώς για να ελέγξει αν χρειαζόμαστε κάτι. Φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και για μέρες μετά οι καλεσμένοι μας έλεγαν πόσο ωραία πέρασαν στο πάρτυ. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα

 8. Ανώνυμος

  6 Οκτωβρίου

  σε τι τιμη ειναι το παρτυ?

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!