READING

Παιχνίδι κι εξερεύνηση μέσα στο Fluffy Library...

Παιχνίδι κι εξερεύνηση μέσα στο Fluffy Library

O Φλάφι βρίσκεται μέσα στο Fluffy Library και περιμένει τα παιδιά για το workshop Fluffy with Ηρακλής Πουά-Ροζ. Το έχει οργανώσει μαζί με τις φίλες του από την ομάδα Genderhood, Νίκη Παντελιού και Σοφία Κωνσταντοπούλου, σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου.

Αν έχετε κι εσείς παιδιά 4-8 ετών, μπορούν να συμμετέχουν σε ένα σούπερ πολύχρωμο και χνουδωτό workshop, με στόχο το παιχνίδι και την εξερεύνηση πέρα από το ροζ και το γαλάζιο.

Στο workshop Fluffy with Ηρακλής Πουά-Ροζ, τα παιδιά θα πειραματιστούν με παιχνίδια όλων των χρωμάτων και σχημάτων και θα εξερευνήσουν ποια είναι τα συνηθισμένα «αγορίστικα» ή «κοριτσίστικα» παιχνίδια. Στη συνέχεια, θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τα δικά τους παιχνίδια με διάφορα υλικά που θα ανακαλύψουν μέσα στο Φλάφι. Τέλος, θα διασώσουν το χαμένο μυστήριο, που κρύβεται στα έγκατα του Φλάφι!

Τα παιδιά μπορούν να έρθουν μεταμφιεσμένα με ένα άκρως κατασκοπικό αντικείμενο όπως μάσκες, μεγεθυντικοί φακοί, καπαρντίνες, καπέλα, γυαλιά ηλίου, εφημερίδες και να ανακαλύψουν κρυφά μυστικά στις χνουδωτές κοιλότητες του γιγαντιαίου λούτρινου Φλάφι!

Στόχος του workshop είναι μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία και την εξερεύνηση, τα παιδιά να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν αγορίστικα ή κοριτσίστικα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια είναι για όλα τα παιδιά, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους.

Το Ηρακλής Πουά – Ροζ είναι ένα εργαστήρι βιωματικής μάθησης από την ομάδα Genderhood για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ένα ταξίδι γύρω από την αναγνώριση, το σεβασμό και την ένταξη, ανεξαρτήτως φύλου. Μέσα από το ταξίδι και τις εικαστικές τέχνες τα παιδιά εξερευνούν τους ρόλους και τα στερεότυπα που φέρουν επειδή γεννήθηκαν αγόρια ή κορίτσια. Αναζητούν ποιά θέλουν να είναι η θέση τους στην κοινωνία και μαθαίνουν πώς να τη δημιουργήσουν.  Έτσι βλέπουμε παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς διακρίσεις λόγω του φύλου τους και με ελευθερία έκφρασης, κριτική σκέψη και αυτοπεποίθηση.

Την εμψύχωση του εργαστηρίου αναλαμβάνουν η Νίκη Παντελιού (παιδαγωγός, εμψυχώτρια) και η Σοφία Κωνσταντοπούλου (επικοινωνιολόγος και εμψυχώτρια με ειδίκευση σε ζητήματα φύλου).

Το συγκεκριμένο workshop πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Fluffy Library και την καλλιτέχνιδα Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου.

Πληροφορίες

Ημερομηνία: 02/03/2019

Διάρκεια workshop: 120  λεπτά

Ώρα: 11:00-13:00

Διεύθυνση: ATOPOS cvc, Σαλαμίνος 72

Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ ανά παιδί

Για κράτηση θέσης στείλτε email στο info@genderhood.org ή στo anti17tsagkaropoulou@gmail.com (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Η ATOPOS CVC εγκαινιάζει έναν ολόκληρο χρόνο δράσεων γύρω από το βιβλίο, το κείμενο, την τέχνη και την ανάγνωση στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” με τίτλο #TextMe σε επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη. Στο πλαίσιο αυτό, η καλλιτέχνιδα Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου ανέλαβε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια ασυνήθιστη βιβλιοθήκη-συμμετοχική εγκατάσταση, το #TextMe_FluffyLibrary. To Fluffy Library είναι ένα σημείο συνάντησης, δράσεων και αφηγήσεων γύρω από ζητήματα ταυτότητας, φύλου και συμβίωσης πάνω σε ένα υβριδικό τεράστιο λούτρινο, το Φλάφι. Η Αντιγόνη Τσαγκαροπούλου επιμελείται όλα τα event που πραγματοποιούνται μέσα στο Fluffy Library σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, εκπαιδευτικούς, παραμυθάδες κλπ.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!