READING

“Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσ...

“Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο”

Η επιτυχημένη παράσταση για παιδιά και εφήβους “Νίκολα Τέσλα, ο άνθρωπος που φώτισε τον κόσμο” επιστρέφει στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.

Δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν χαρακτήρες από τη ζωή του Νίκολα Τέσλα και μαζί τους μια μουσικός δημιουργεί ζωντανά τη μουσική επένδυση της παράστασης. Ο Νίκολα Τέσλα, ένας από τους σπουδαιότερους εφευρέτες στον κόσμο, αφιέρωσε τη ζωή του στη διάδοση του ηλεκτρισμού και όχι μόνο. Γεννήθηκε σε μια εποχή όπου τα σπίτια ακόμα φωτίζονταν με κεριά. Ξεπερνώντας πολλά εμπόδια, ο μικρός Τέσλα κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει ένας σπουδαίος εφευρέτης και μηχανικός που θα άλλαζε τον κόσμο. Λάτρευε επίσης την ποίηση και εμπνέονταν από τις ανθρωπιστικές του αξίες.

Ο Τέσλα εργάστηκε για έναν κόσμο όπου η πρόοδος δεν θα απαιτούσε την καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά το σεβασμό και την κατανόηση του. «Δεν εργάζομαι για τον άνθρωπο», είχε πει, «αλλά για την ανθρωπότητα». Η ιστορία της  ζωής του Νίκολα Τέσλα, από μικρό παιδί μέχρι τη στιγμή της επιτυχίας του, συνοδεύεται από ηχοτοπία που ενισχύουν την ατμόσφαιρα και ερεθίζουν τη φαντασία, ενώ τα παρεμβαλλόμενα τραγούδια δίνουν μια ευχάριστη ανάσα στην θεατρική δράση.

Την παράσταση ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Στέβη Φόρτωμα και Σοφία Αθανασοπούλου ενώ η πιανίστρια Εύα Μυλωνά ερμηνεύει την πρωτότυπη μουσική επένδυση σχεδιασμένη ειδικά για την παράσταση. Το ηχητικό αλλά και το οπτικό σκηνικό αναπτύσσονται ζωντανά κάθε στιγμή μπροστά στα μάτια των παιδιών. Με τη συνοδεία χειροποίητων σκηνικών αντικειμένων, μεταμφιέσεων και αξεσουάρ ζωντανεύει ο κόσμος του Τέσλα.

Η παράσταση αποτελεί ένα ποιοτικό θέαμα, υψηλής ψυχαγωγικής και εκπαιδευτικής αξίας, που προσφέρει έμπνευση και αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά γύρω από θέματα όπως: η προστασία του περιβάλλοντος, οικολογία και βιωσιμότητα, καινοτομία, εφευρετικότητα, καθώς και το προσωπικό ήθος, η περιέργεια και η επιμονή που μπορεί να αφυπνιστεί μέσα στον άνθρωπο όταν αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις.

Μία θεατρική παράσταση από την Ομάδα Μαγνήτες, με ζωντανή μουσική, κατάλληλη για παιδιά από 8 έως 108 χρονών, και ιδανική για παιδιά Γ’, Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου.

Περισσότερες παραστάσεις για παιδιά στον οδηγό "Πάμε Θέατρο;"

Διάρκεια: 50 λεπτά χωρίς διάλλειμα.

Χώρος διεξαγωγής
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ:
Κάθε Κυριακή στις 12:00πμ, στο θέατρο Τεχνοχώρος Φάμπρικα, Μεγάλου Αλεξάνδρου 125, ΤΚ 10435, Κεραμικός, Αθήνα

Η παράσταση ταξιδεύει και στον χώρο του σχολείου!

Θεματικές ενότητες που αφορά η παράσταση

Μέσα σ’ ένα πλαίσιο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό, που φέρνει μαζί τέχνες και επιστήμες, η παράσταση αφορά τις ενότητες (εργαστήρια δεξιοτήτων): Φροντίζω το περιβάλλον (παγκόσμια και τοπική πολιτισμική κληρονομία), Ενδιαφέρομαι κι ενεργώ (κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη), Δημιουργώ και καινοτομώ (δημιουργική σκέψη και πρωτοβουλία)

Είσοδος: Εισιτήριο στο θέατρο Τεχνοχώρος Φάμπρικα: 10 ευρώ το παιδί – Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις και για σχολεία!

Πληροφορίες-κρατήσεις: Τηλ. 2110143271 & 6974192831

Η Ομάδα Μαγνήτες πήρε το όνομά της εμπνεόμενη από τις ιδιότητες των μαγνητών: οι μαγνήτες, όπως και οι ηθοποιοί, μπορούν να ασκούν ακαταμάχητη έλξη από αρκετή  απόσταση, δίχως να χρειαστεί να αγγίξουν κάτι. Οι ηθοποιοί, όπως και οι μαγνήτες, δημιουργούν γύρω τους ένα φορτισμένο πεδίο που μοιάζει μαγικό αλλά στην πραγματικότητα είναι απολύτως φυσικό. Η ομάδα φιλοδοξεί να μεταφέρει στα παιδιά αληθινές ιστορίες ξεχωριστών  ανθρώπων.

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο – Έρευνα: Ομάδα Μαγνήτες | Σκηνοθεσία: Ευγενία Τζιρτζιλάκη | Ηθοποιοί: Στέβη Φόρτωμα, Σοφία Αθανασοπούλου | Μουσικός επί σκηνής: Eύα Μυλωνά | Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων: Αθανάσιος Καραβίτης | Επιστημονική επιμέλεια: Ανδρέας Αυλωνίτης | Μοδίστρα: Βέρα Φόρτωμα | Σχεδιασμός αφίσας: Ισαβέλλα Μαυρή | Φωτογραφίες: Αθανάσιος Καραβίτης, Νίκος Δροσάκης | Βιντεοσκόπηση: Μιχάλης Καλιδώνης | Εικονογραφήσεις: Tania Cimmati

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους μουσικούς Απόστολο Καλτσά και Στέφανο Φίλο, την ενδυματολόγο Μυρτώ Σταμπούλου, την θεατροπαιδαγωγό Βαγγελιώ Τσαλαχούρη, την κινηματογραφίστρια Αιμιλία Μηλιού και τον φωτιστή Δημήτρη Νίκα.


Ακολούθησε το Κάθε μέρα Γονείς στο Instagram


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!