READING

5 παραστάσεις για παιδιά στις Μορφές Έκφρασης...

5 παραστάσεις για παιδιά στις Μορφές Έκφρασης

Με 5 παραστάσεις για παιδιά ξεκινά η θεατρική σεζόν στο θέατρο Μορφές Έκφρασης. Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι και τον Νοέμβριο.

“Κου-κου! μια βόλτα στο δάσος…” – Κάθε Κυριακή στις 12:15

Για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως και 5 ετών

Το “Κου-κου! μια βόλτα στο δάσος…” είναι μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής.

Στην παράσταση τα παιδιά παίζουν μαζί με τους ηθοποιούς και συμμετέχουν στις περιπέτειες του ήρωα. Θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πώς με αυτά μπορούμε, όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης. Με τα μουσικά όργανα αλλά και το σώμα μας (body percussion) θα φτιάξουμε όλοι μαζί τους ήχους της φύσης. Η μουσική της παράστασης είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Συντελεστές: Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου

Κάθε Κυριακή έως 26/11 στις 12:15.

“Ο Δράκος των χρωμάτων” – Κάθε Κυριακή στις 17:30

Για μικρά παιδιά 3 έως 7 ετών

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος. Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ, άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα: το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό. Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει κυριολεκτικά τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ’ ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι. Μ’ ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν Δράκο που χωράει στην “κοιλία” του όλα τα παιδιά, η παράσταση αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα.

Συντελεστές: Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Μουσική σύνθεση:  Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Αντώνης Βαρθαλίτης | Ερμηνεύουν: Άννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης

Κάθε Κυριακή στις 17:30.

Χέη Χοπ! Παιχνίδια στη Φάρμα…” – Κάθε Κυριακή στις 11:00

Για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως και 5 ετών

Μια καινούργια μέρα ξεκινά σε μια όμορφη φάρμα. Όμως πού πήγαν τα ζωάκια; “Χέη Χόπ!” Ας καβαλήσουμε τα αλογάκι μας για να πάμε να τα βρούμε. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, τραγούδι και παιχνίδι. Ελάτε να παίξουμε όλοι μαζί και να βρούμε τα ζωάκια της φάρμας.

Η μουσική πρωταγωνιστεί στην παράσταση και παίζεται εξ ολοκλήρου ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας στα μικρά παιδιά τη δυνατότητα να έρθουν κοντά στα όργανα παραγωγής του ήχου και της μουσικής. Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά και τους προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ξεχωριστό πρώτο βίωμα με το Θέατρο. Η φαντασία και η συμμετοχή των μικρών παιδιών, ενεργοποιεί την αίσθηση της περιπέτειας και της κατανόησης.

Συντελεστές: Κείμενα- μουσική- σκηνοθεσία: ‘Άννα Σεβαστή Τζίμα | Μουσική ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης | Σκηνικά αντικείμενα- αλογάκια: ΣΟΥΡΛΟΥΛΟΥΔΙΑ | Παίζουν: Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Ιωάννα Φρουδαράκη

Κάθε Κυριακή στις 11:00.

Περισσότερες παραστάσεις για παιδιά στον οδηγό "Πάμε Θέατρο;"

Ο πειρατής Μπου!” – Κάθε Σάββατο στις 17:30

Για μικρά παιδιά 2-5 ετών

Ένας πειρατής διαφορετικός από του άλλους, κάπως… φοβητσιάρης, ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό. Το σεντούκι με το Θάρρος.

Ετοιμαστείτε για μια παράσταση γεμάτη μουσική και παιχνίδι για τον ΦόΒΟ, το ΘάΡΡος και τους θαλάσσιους φίλους του που χρειάζονται την βοήθεια μας. Μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις. Μαθαίνουμε τα συναισθήματα, γνωρίζουμε τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας και πώς θα προστατέψουμε το θαλάσσιο περιβάλλον.

Συντελεστές: Επιστημονική σύμβουλος: Στεφανία Πολλάκη, Περιβαλλοντολόγος απόφοιτη του Πανεπιστημίου Αιγαίου | Κείμενο – σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Σκούρτης Δημήτρης | Παίζουν: Δημήτρης Σκούρτης, Ιωάννα Φρουδαράκη, Αλίκη Ζωγράφου

Κάθε Σάββατο στις 17:30

“Η Μεγάλη Γιορτή” – Κάθε Κυριακή στις 15:00

Για μικρά παιδιά 3 έως 8 ετών

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τα “πονηρά λιοντάρια” που κάνουν τους φίλους, αλλά έχουν άλλους σκοπούς; Ο γνωστός μύθος του Αισώπου “Το λιοντάρι, το κοράκι και η αλεπού” γίνεται μια παράσταση-παιχνίδι. Ένα mini παιδικό musical που μας καλεί να συναντηθούμε με χορό και ζωντανή μουσική σε μια πολύχρωμη Μεγάλη Γιορτή και μας δίνει την ευκαιρία να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να εμπιστεύονται την κρίση τους, να παρατηρούν και να λένε όχι όταν πρέπει.

Η Μεγάλη Γιορτή, με πολύ παιχνίδι, τραγούδι και υπέροχες μελωδίες δίνει βήμα στα παιδιά να εκφραστούν και να αναπτύξουν βιωματικά δεξιότητες σημαντικές για τη ζωή τους.

Συντελεστές: Διασκευή-κείμενο-σκηνοθεσία-μουσική-τραγούδια: Άννα Σεβαστή Τζίμα | Ενορχήστρωση: Κωστής Παπάζογλου, Δημήτρης Σκούρτης | Παίζουν: Πέλια Γιαννουλάτου, Κωστής Παπάζογλου, Γιώργος Χουσάκος

Κάθε Κυριακή στις 15:00.

Θέατρο Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13, Κάτω Πετράλωνα)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: Παιδιά 8€ | Ενήλικες 10€ | Φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, τριτέκνων, πολυτέκνων: 8€ | Ομαδικό 15+ άτομα: 8€

Υπεύθυνη σχολικών παραστάσεων: Βλασία Βερβέρη 6944659865


Ακολούθησε το Κάθε μέρα Γονείς στο Instagram


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!