READING

Σχολή Σύγχρονων Γονέων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο...

Σχολή Σύγχρονων Γονέων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Στις 21 Φεβρουαρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση της Σχολής Σύγχρονων Γονέων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, με θέμα Ευτυχισμένο ζευγάρι = Ευτυχισμένα Παιδιά. Τη σχολή γονέων συντονίζει η συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων και συγγραφέας Χριστίνα Ρασιδάκη. Το Κάθε μέρα γονείς, σαν χορηγός επικοινωνίας της δράσης, ήταν εκεί στην πρώτη συνάντηση της ομάδας, με θέμα “Δυσκολίες γονέων παιδεύουσι τέκνα”.

Δεν ξέρω αν έχετε ποτέ παρακολουθήσει αντίστοιχες συναντήσεις και ποια είναι η γνώμη σας. Προσωπικά θεωρώ πως οι σχολές γονέων είναι χρήσιμες και απαραίτητες πλέον για έναν γονιό. Ο καθημερινός βομβαρδισμός πληροφοριών και φυσικά οι δικές μας εμπειρίες και βιώματα, μας φέρνουν πολλές φορές αντιμέτωπους με ενοχές, αμφιβολίες και αγωνίες για τον ρόλο μας και το πόσο καλά μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών μας. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει όταν ένα παιδί μπαίνει στην ζωή του. Αν μάλιστα είστε ανήσυχοι, έχετε προβληματισμούς και δεν εφησυχάζετε εύκολα, τότε η σχολή γονέων μπορεί να γίνει ένα ισχυρό εργαλείο για να ανταποκριθείτε σε αυτόν τον δύσκολο κι απαιτητικό ρόλο.


Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Το θέμα της πρώτης συνάντησης ήταν δύσκολο και συνάμα ελκυστικό. Όλοι μας νιώθουμε μέσα μας πως ο τρόπος που μεγαλώσαμε καθορίζει σε μεγάλο βαθμό συμπεριφορές που εκδηλώνουμε σήμερα σαν γονείς. Κι αυτό φυσικά δεν μας καθησυχάζει πάντα. Οι γονείς μας έκαναν λάθη, όπως λάθη θα κάνουμε κι εμείς. Αλλά δεν είμαστε δέσμιοι του παρελθόντος κι αυτή ήταν η πιο λυτρωτική κουβέντα που άκουσα εκείνο το απόγευμα.

Η Χριστίνα Ρασιδάκη, άμεση και ανθρώπινη, μας έσπρωξε να σκεφτούμε τι είναι τελικά αυτό που μας πληγώνει από το παρελθόν μας και να καταλάβουμε πως τα παιδιά μας λογικά θα πέσουν πάνω στο πληγωμένο μας κομμάτι. Και κάπου εκεί θα έρθει το ξέσπασμα, το οποίο δεν είναι πάντα εύκολο να προλάβεις. Αυτό όμως που είναι βασικό, είναι να επιμείνουμε στην ασφάλεια και την αλήθεια που χρειάζεται ένα παιδί από τον γονιό του. Είμαστε το λιμάνι τους και τα παιδιά πρέπει να νιώθουν πως ότι κι αν γίνει, μπορούν να επιστρέφουν σε εμάς.

Η συνάντηση έκλεισε με ένα ερώτημα: πόσο εύκολο είναι να θυμόμαστε και να πλησιάσουμε το παιδί που είμασταν κάποτε; Γιατί αν το καταφέρουμε αυτό, θα βρούμε τα λάθη των γονιών μας, τα συναισθήματα που μας προκαλούσαν αλλά και όλα όσα θέλαμε εμείς ως παιδιά. Αυτά ζητούν σήμερα και τα δικά μας παιδιά: στήριξη, παρηγοριά, κατανόηση, επαφή, ελευθερία, ενδιαφέρον, ασφάλεια, επικοινωνία, το δικαίωμα του λάθους…

Δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα γίνεις ο γονιός σου. Θέλει υπομονή και κατανόηση, απέναντι στο παιδί, αλλά απέναντι και σε σένα. Και ίσως έφτασε η ώρα να αντέξουμε πως σε κάποια πράγματα τα παιδιά μας θα είναι διαφορετικά.


Η Σχολή Σύγχρονων Γονέων της Χριστίνας Ρασιδάκη θα κλείσει αυτό τον κύκλο μετά από δύο ακόμη συναντήσεις με θέμα Ευτυχισμένο ζευγάρι = Ευτυχισμένα παιδιά, στις 21 Φεβρουαρίου και Κόρες στην εφηβεία, στις 21 Μαρτίου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 19:00 στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή στο polychoros@metaixmio.gr σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τον τίτλο του εργαστηρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για την επόμενη συνάντηση θα βρείτε πατώντας εδώ.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!