READING

Κι όμως οι λασπόλακοι κάνουν τα παιδιά πιο δυνατά!...

Κι όμως οι λασπόλακοι κάνουν τα παιδιά πιο δυνατά!

Ένα παιδί βουτηγμένο μέσα σε έναν λασπόλακο… Η ιδέα μπορεί να προκαλεί τρόμο σε αρκετούς από εσάς. Εμένα τουλάχιστον δεν ήταν το καλύτερό μου, όταν το είδα να γίνεται μπροστά μου πρώτη φορά. Λάσπη και βρωμιά παντού, μέσα στα νύχια τους, τα ρούχα να στάζουν βρώμα, οι μπότες να έχουν γεμίσει νερά… κι εσύ να σκέφτεσαι πως θα καθαρίσουν όλα αυτά, πώς θα τα συγκρατήσεις να μην ακουμπήσουν τους τοίχους μέχρι να προλάβεις να τα χώσεις στην μπανιέρα…

Μέσα στη βουή της σκέψης μου όμως, άκουγα κάτι ακόμη: τα γέλια τους. Κι εκεί είδα την ευτυχία χαραγμένη στα πρόσωπά τους.

Ήταν, και ακόμη είναι, ένα από τα πιο αγαπημένα τους παιχνίδια. Γιατί, καταρχήν, το να τσαλαβουτάς στα λασπόνερα είναι εντελώς διασκεδαστικό! Σπλατς! και τα νερά θα σε πιτσιλίσουν παντού. Κι αυτή η αίσθηση, ότι έσπασες τους κανόνες, έφυγες από τα πρέπει και τα μη, κάνεις ελεύθερα μια δραστηριότητα που εξάπτει τις αισθήσεις, εεεε! πώς να το κάνουμε, είναι σκέτη διασκέδαση κι απόλαυση.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως για τα παιδιά το παιχνίδι δεν είναι μόνο απόλαυση. Είναι γνώση κι εμπειρία, είναι κατανόηση των δυνατοτήτων τους, είναι αισθητηριακή εξέλιξη, είναι σαν μια ζυγαριά που τους μαθαίνει μέχρι πού μπορούν να φτάσουν, τι έμαθαν, είναι εκτόνωση και χαλάρωση. Όλα αυτά θα τα κατακτήσουν και μέσα από το παιχνίδι σε έναν λασπόλακο.

Είναι όμως σημαντικοί και για την υγεία τους!

Και όχι μόνο αυτά! Το “βρώμικο” παιχνίδι βοηθά τα παιδιά να χτίσουν και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Από την γέννηση το σώμα μας είναι προγραμματισμένο να δημιουργήσει άμυνες απέναντι στις διάφορες απειλές που θα δεχθεί. Το να επιτρέπουμε λοιπόν στο παιδί μας να εκτίθεται στην “βρωμιά”, είναι σαν να πατάμε ένα κουμπί και να ενεργοποιούμε τις άμυνες τους οργανισμού.

Τελικά, οι λασπόλακοι κάνουν τα παιδιά πιο δυνατά. Κάθε βουτιά στη λάσπη είναι κι ένα ευχάριστο μάθημα για το πόσα μπορούν να πετύχουν, είναι μια άσκηση όπου το μυαλό μαθαίνει να επικοινωνεί καλύτερα με το σώμα, βελτιώνει τον συντονισμό των κινήσεών του, υπολογίζει, κάνει εκτιμήσεις, εξερευνά τις αισθήσεις.

Με τον πιο απλό και διασκεδαστικό τρόπο!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Sofia

    27 Ιουνίου

    Ειναι πραγματικά απολαυστικό! Και ποσο θα ήθελα να το κάνω στον μικρό μου, ενα πράγμα με απασχολεί. Υπάρχει περίπτωση μόλυνσης στα γεννητικά όργανα του παιδιού απο τη λάσπη; Ειναι το μοναδικό πράγμα που με κρατάει…..

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!