READING

Καλοκαιρινές περιπέτειες στον κήπο του Ιδρύματος Ε...

Καλοκαιρινές περιπέτειες στον κήπο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το καλοκαίρι έφτασε και το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech Lab του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται τα παιδιά, στο πιο δροσερό summer camp, έχοντας λάβει φυσικά όλα τα μέτρα ασφαλείας!

Το summer camp ξεκινά την Τετάρτη 8 Ιουλίου, είναι δωρεάν και απευθύνεται σε παιδιά που έχουν μόλις τελειώσει την Στ’ Δημοτικού ή την Α’ Γυμνασίου. Θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στον κήπο του Ιδρύματος. Η δράση είναι μονοήμερη, αλλά τα παιδιά θα περάσουν μια “γεμάτη” μέρα κάτω από τα πεύκα, ανάμεσα στις πρασιές, δίπλα στις αιωνόβιες χελώνες του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Tech Adventure

Ο κήπος του χαμένου θησαυρού

Ο μύθος λέει πως κάτι πολύτιμο κρύβεται στον κήπο του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ένα αρχαίο μυστικό που όμοιό του δεν υπάρχει. Πολλοί έχουν ψάξει, αλλά κανένας δεν κατάφερε να το βρει. Εμείς όμως έχουμε το πρώτο στοιχείο. Έλα μαζί μας σε ένα τεχνολογικό κυνήγι θησαυρού, για να το ανακαλύψουμε παρέα!

Οι προκλήσεις θα είναι πολλές: Θα λύσουμε γρίφους, θα αποκρυπτογραφήσουμε μηνύματα, θα πρέπει να νικήσουμε τον αρχαίο φύλακα του μυστικού! Οπλισμένοι με τη γνώση της κρυπτογραφίας, με κατασκευές Origami, Lego και ειδικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα, ξεκινάμε το κυνήγι του θησαυρού.

Α! Και κάτι ακόμα! Η περιπέτειά μας γίνεται ταινία μέσω stop-motion και green screen. Γιατί οι μεγάλες ανακαλύψεις… μένουν στην Ιστορία!»

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής:

Τετάρτη 8 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Πέμπτη 9 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Παρασκευή 10 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Τετάρτη 15 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Πέμπτη 16 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Παρασκευή 17 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Τετάρτη 22 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Πέμπτη 23 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Παρασκευή 24 Ιουλίου 9:30 – 16:00

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προεγγραφή στα τηλέφωνα 210 9469 662 ή 210 9469 663, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 16:00, και η συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες συμμετοχής:

 • Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε ανοιχτό χώρο (αυλή), στον οποίο θα τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών, ενώ θα πραγματοποιείται συχνή χρήση αντισηπτικού και πλύσιμο χεριών.
 • Οι γονείς θα πρέπει να έχουν εκ των προτέρων προετοιμάσει τα παιδιά τους για την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων κατά την διάρκεια του προγράμματος.
 • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος και η αποχώρηση θα γίνεται τμηματικά.
 • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν ελαφριά και άνετα ρούχα, καπέλο και αθλητικά παπούτσια ή σανδάλια.
 • Οι γονείς παρακαλούνται να έχουν φροντίσει ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ένα ελαφρύ γεύμα, το οποίο θα καταναλωθεί στο αντίστοιχο διάλειμμα, και το δικό τους ατομικό παγούρι με νερό.
 • Στον χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου λειτουργεί κυλικείο.
 • Το Ίδρυμα Ευγενίδου έχει φροντίσει ώστε κάθε παιδί να κάθεται σε δικό του τραπέζι με το δικό του σετ γραφικής ύλης και ατομικά εξαρτήματα.
 • Το Ίδρυμα Ευγενίδου τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του.
 • Καθότι τα εργαστήρια διεξάγονται σε εξωτερικό χώρο, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τυχόν αλλεργίες (π.χ. πεύκα, γάτες).
 • Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων (π.χ. βροχή, καύσωνας) τα εργαστήρια θα μεταφερθούν στο εσωτερικό περιστύλιο του Ιδρύματος.
 • Εδώ μπορείτε να δείτε τον αναλυτικό κατάλογο των μέτρων ασφαλείας που τηρεί το Ίδρυμα Ευγενίδου.

To Ίδρυμα Ευγενίδου δημιούργησε το UTech Lab με την συνεργασία και την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!