READING

Βιβλία γνώσεων για το φετινό καλοκαίρι!...

Βιβλία γνώσεων για το φετινό καλοκαίρι!

Ο κόσμος μας, το διάστημα, το περιβάλλον, η προστασία του και οι φυσικοί νόμοι, είναι τα θέματα που απασχολούν τα βιβλία γνώσεων που σας προτείνουμε. Εξαιρετικές εκδόσεις, για παιδιά από 5+ ετών, που δεν πρέπει να λείπουν από την βιβλιοθήκη σας!

Πλανήτης SOS – Marie G. Rohde (Κλειδάριθμος)

22 σύγχρονα τέρατα όπως το Δρομόφιδο, το Θορυβοπούλι, το Γκόλεμ των Ηλεκτρονικών Αποβλήτων και ο Πετρελαιοκηλιδιάθαν, απειλούν το περιβάλλον κι εσείς θα διαβάσετε τα πάντα για αυτά σε ένα από τα πιο ευφάνταστα και πρωτότυπα βιβλία που θα βρείτε με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Ανακαλύψτε πώς επιβιώνουν, μάθετε τις αδυναμίες τους και ενώστε τις δυνάμεις σας για τη διάσωση του πλανήτη.

Η γνώση συναντά την φαντασία, σε ένα εντυπωσιακό βιβλίο, με καταπληκτική εικονογράφηση, χρήσιμο για τα παιδιά όλων των ηλικιών και απαραίτητο για κάθε σύγχρονη σχολική και παιδική βιβλιοθήκη. Περιέχει γλωσσάρι, πηγές και ευρετήριο. Αν θέλεις κι εσύ έναν καλύτερο κόσμο, τότε πρέπει να το διαβάσεις!

Για παιδιά 8+ ετών.

Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα

Πες μας, παππού… Πώς πήγαμε στο φεγγάρι; – Διονύσης Π. Σιμόπουλος (Μεταίχμιο)

Με απλό και κατανοητό τρόπο ο γνωστός Έλληνας αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος (Επίτιμος διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου) βοηθάει τα παιδιά να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του ανθρώπου για την κατάκτηση του διαστήματος. Τα παιδιά μαθαίνουν για την εξέλιξη των πτητικών μηχανών, τις διαστημικές αποστολές, τον πρώτο άνθρωπο στη Σελήνη, την ομορφιά του φυσικού δορυφόρου της Γης και τον μελλοντικό αποικισμό του.

Το κείμενο πλαισιώνεται από την ευχάριστη εικονογράφηση της Ουρανίας Λυμπεροπούλου και πρόσθετο υλικό, φωτογραφίες και βίντεο, σε QR codes.

Για παιδιά 8+ ετών.

Πού πάνε όλα αυτά; – Jess French (Διόπτρα)

Πού πηγαίνουν άραγε όλα αυτά τα σκουπίδια που πετάμε; Από τα απορρίμματα έως τους ρύπους των εργοστασίων και από τα πλαστικά έως τα διαστημικά σκουπίδια, ανακαλύψτε πού πηγαίνουν, πώς επηρεάζουν τον πλανήτη μας και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα. Μήπως μπορούμε εμείς να σώσουμε τον πλανήτη μας;

Ξεκινώντας από μικρά εύκολα πράγματα και απλές αλλαγές στη ζωή μας, μπορούμε να μετατρέψουμε τον πλανήτη μας σε ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε. Κι αυτό το βιβλίο είναι γεμάτο με πολλές συναρπαστικές ιδέες που δείχνουν πώς μπορούμε να βοηθήσουμε κι εμείς για να σώσουμε το περιβάλλον.

Για παιδιά 7+ ετών.

Μετάφραση: Ιλάειρα Διονυσοπούλου

Σώσε τον πλανήτη! – Liz Gogerly (Μεταίχμιο)

Μετά από ένα πάρτι γενεθλίων, μια παρέα παιδιά κοιτούν γύρω τους και βλέπουν σωρούς σκουπιδιών, από απομεινάρια φαγητού μέχρι χαρτί περιτυλίγματος, σκασμένα μπαλόνια και πλαστικά πιάτα. Τι θα γίνουν όλα αυτά τα απορρίμματα; Μιλώντας με τους δασκάλους τους και με ανθρώπους της γειτονιάς, τα παιδιά μαθαίνουν για τον «πράσινο τρόπο ζωής». Ανακαλύπτουν ότι μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη.

Το βιβλίο προσφέρει πολλές πληροφορίες για το περιβάλλον, τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες σε αυτό, την επιτακτική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε, αλλά και πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σωθεί η Γη μας! Τα κουτάκια με τον τίτλο ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ! προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες τροφή για σκέψη και τα κουτάκια με τον τίτλο ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ! δίνουν συμβουλές για το πώς μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να σωθεί ο πλανήτης μας.

Για παιδιά 8+ ετών.

Εικονογράφηση: Miguel Sanchez

Μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Κβαντική Φυσική – Carlos Pazos (Διόπτρα)

Τι είναι τα μόρια και τα άτομα; Πώς συνδυάζονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν τον κόσμο που βλέπουμε; Μπορούν τα παιδιά να μάθουν από μικρή ηλικία τι είναι η Κβαντική Φυσική; Ακούγεται περίεργος όρος; Κι όμως, μπορούν! Τα παιδιά ακολουθούν τη Βαλεντίνα και τον γάτο της, τον Μαξ, στον απίθανο μικροσκοπικό κόσμο των σωματιδίων και ανακαλύπτουν την επιστήμη της Κβαντικής Φυσικής, με λόγια απλά και κατανοητά.

Το βιβλίο ανήκει στη σειρά ανακαλύπτω το STEM, όπου με απλές εξηγήσεις τα μικρά παιδιά ανακαλύπτουν τις επιστήμες όπως τη φυσική, τη γενετική, την αεροδιαστημική κ.α.

Για παιδιά 5+ ετών.

Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη


Ακολουθήστε μας και στο instagram για ακόμη περισσότερες προτάσεις βιβλίων!

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Το βιβλίο “Πλανήτης SOS” κυκλοφορεί από τις @ekdoseisklidarithmos και είναι ένα από τα πιο ευφάνταστα και πρωτότυπα βιβλία που θα βρείτε με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. 22 σύγχρονα τέρατα, όπως το Δρομόφιδο, το Θορυβοπούλι, το Γκόλεμ των Ηλεκτρονικών Αποβλήτων και ο Πετρελαιοκηλιδιάθαν, απειλούν το περιβάλλον! Τι μπορούμε να κάνουμε για να τα νικήσουμε; Η γνώση συναντά την φαντασία, σε ένα εντυπωσιακό βιβλίο, με καταπληκτική εικονογράφηση, χρήσιμο για τα παιδιά όλων των ηλικιών και απαραίτητο για κάθε σύγχρονη σχολική και παιδική βιβλιοθήκη. Περιέχει γλωσσάρι, πηγές και ευρετήριο. Αν θέλεις κι εσύ έναν καλύτερο κόσμο, τότε πρέπει να το διαβάσεις! #kathemeragoneis #kmg2020 #familyblogger #klidarithmos #books #bookstagram #instabook #bookworm #diavazo #read #reading #environment #savetheplanet

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Magda Zindrou-Κάθε μέρα γονείς (@magdazin) στις


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!