READING

Αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά δίνουν ραντεβού στη...

Αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά δίνουν ραντεβού στη Γιορτινή Κυψέλη !

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και στη στολισμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, τα παιδιά θα είναι και φέτος από τους κύριους πρωταγωνιστές της Γιορτινής Κυψέλης. Το Impact Hub Athens, σε συνεργασία με τα καταστήματα και τους φορείς που στεγάζονται στην Αγορά, έχει ετοιμάσει δραστηριότητες και εργαστήρια, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 19:00, η αυλαία ανοίγει από τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου Danish Refugee Council / Puppet Class, με την παράσταση κουκλοθεάτρου “Η Ιστορία του Παράλογου Βασιλιά”, που θα ψυχαγωγήσει δημιουργικά μικρούς και μεγάλους.

Αν ονειρεύεστε να σχεδιάσετε μαζί με τα παιδιά σας χριστουγεννιάτικα φανταστικά σενάρια με την τεχνική του stop-motion animation, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ.,  η Αέρινη Πόλη με τη δράση της “Χριστουγεννιάτικες Stop Motion Ιστορίες”  θα βοηθήσει τα παιδιά (4-14 ετών) να εξοικειωθούν με τα ψηφιακά μέσα αλλά και να αναπτύξουν τη φαντασία, τη συνεργασία τους και την έκφραση των συναισθημάτων τους. Αρχικά, τα παιδιά θα πλάσουν με την φαντασία τους την δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία, θα ζωγραφίσουν δικές τους εικόνες και θα αποφασίσουν ποιες από αυτές θα χρησιμοποιήσουν στο stop motion video. Στη συνέχεια, θα φωτογραφίσουν τους ήρωες και τα αντικείμενα που έχουν ζωγραφίσει και θα παρακολουθήσουν σε video projector  την ιστορία που θα έχουν δημιουργήσει μόνα τους.

Την ίδια μέρα, στις 16.30 το απόγευμα, θα παρακολουθήσετε την ρωσική θεατρική παράσταση δωματίου “Το Πέτρινο Λουλούδι” βασισμένη στις ιστορίες του Πάβελ Μπαζόβ που αποτυπώνουν λαϊκά παραμύθια των Ουραλίων, από τους Raduga & Melissa Network. Η παράσταση θα είναι στα ρωσικά με υπότιτλους. Στο τέλος της παράστασης τα παιδιά θα συναντήσουν τους παραμυθένιους ήρωες, τον Άγιο Βασίλη και την Σνεγκούροτσκα.

Την Πέμπτη, 20 Δεκέμβρη στις 20.00, ελάτε να “ταξιδέψουμε” σε όλο τον κόσμο με τα “Γιορτινά τραγούδια από όλες τις γωνιές του κόσμου”, σε μια συναυλία που θα δώσουν τα παιδιά της Κυψέλης. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία της παγκόσμιας πρακτικής του el sistema και της μεθοδολογίας community arts. Σε μια Κυψέλη όλο μουσική, χρησιμοποιούμε τη μουσική σαν συνδετικό κρίκο, και αγκαλιάζουμε τις αρχές της δημιουργίας και της ενεργοποίησης των κοινοτήτων, παρέχοντας μαθήματα εγχόρδων (βιολί, βιόλα, τσέλο) και χορωδίας σε παιδιά, νέους και οικογένειες, κάνοντας την μουσική παιδεία προσβάσιμη σε όλους και την κοινωνική ένταξη εφικτή.

Το Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου, στο πρωινό μας θα “Γιορτάζουμε παίζοντας.” με δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά και θα ανταλλάξουμε δώρα με το Second Hand Shop-Αρχιπέλαγος.

Στις 14.30, η Αγορά θα γεμίσει χορό, θέατρο και θα γίνουμε όλοι “Για μια στιγμή Άγγελοι…” στη χοροθεατρική performance του Δημήτρη Κουρούμπαλη από την Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ανάμεσα στην κατάνυξη και την εορταστική διάθεση, ένας ηθοποιός, ένας μουσικός και μια χορεύτρια θα παρουσιάσουν άγνωστα λογοτεχνικά κείμενα, μεταφρασμένη ποίηση, βιβλικές εικόνες και σεκάνς από γνωστές ταινίες συνοδεία ζωντανής μουσικής και μιας πρωτότυπης διάδρασης με το κοινό. Γιατί όπως είναι γνωστό… οι άγγελοι δεν έχουν αφήσει ποτέ τους ανθρώπους μόνους! Η παράσταση εντάσσεται στη θεματική ενότητα ‘Το Βιβλίο και οι Τέχνες’ της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων.

Αργότερα, στις 18.00 το απόγευμα, τα σχολεία της γειτονιάς της Κυψέλης σας καλούν στο χριστουγεννιάτικο σχολικό πάρτυ τους, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με χορό και μουσική!

Επίσης, στα καθιερωμένα πλέον CIne-Μαγειρέματα της Αγοράς, στις 27 Δεκέμβρη στις 19.00, ζήστε μια κινηματο-γαστρονομική εμπειρία μαζί με όλη την οικογένεια, με την προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας και εμπνευσμένων gourmet γεύσεων.

Ραντεβού στη Φωκίωνος, στην Γιορτινή Κυψέλη για μοναδικές εορταστικές στιγμές γεμάτες συν-δημιουργία, ψυχαγωγία και κοινωνική προσφορά.

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανακαινίστηκε από τον δήμο Αθηναίων με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Στη συνέχεια, σχεδιάζοντας μέσω του συνΑθηνά μια ανοιχτή διαδικασία για την ενεργό εμπλοκή των πολιτών στη διαχείριση του κτιρίου, ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε το Μάιο του 2015 ανοιχτή διαβούλευση, ώστε να εκφραστεί το όραμα για την Αγορά από τους ίδιους τους κατοίκους. Με βάση τα αποτελέσματα ο δήμος προσκάλεσε φορείς της κοινωνίας πολιτών να σχεδιάσουν προτάσεις για τη λειτουργία της Αγοράς –με την προϋπόθεση να είναι οικονομικά βιώσιμο όσο και κοινωνικά επωφελές. Το Impact Hub Athens, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει διεθνή εμπειρία στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προκρίθηκε ως ο φορέας που αναλαμβάνει  τη διαχείριση της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Η νέα μορφή λειτουργίας της Αγοράς αποτελεί ένα καινοτόμο και πρότυπο μοντέλο με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Η λειτουργία της Αγοράς ελέγχεται από άμισθη επιτροπή παρακολούθησης που ορίζει ο Δήμος. Το νέο αυτό μοντέλο εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημόσιο κτίριο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Η λειτουργία της ΔΑΚ είναι αποκλειστική υπευθυνότητα του διαχειριστή, Impact Hub Labs ΜΚΟ.

Τα νέα καταστήματα και οι κοινωνικοί φορείς της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης είναι:

WISE GREECE

Η γωνιά των μικρών παραγωγών, με τρόφιμα από όλη την Ελλάδα. Το κέρδος από την πώληση των προϊόντων, μετατρέπεται και πάλι σε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που ζουν στα όρια της φτώχειας.

FLOWER POWER

Το πρώτο κοινωνικό ανθοπωλείο. Μέσα από την καλλιέργεια και την εμπορία εποχιακών λουλουδιών παρέχει ευκαιρίες, επαγγελματικές δεξιότητες και εργασία σε άτομα με αναπηρία ή ευαλωτότητα.

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΙΣ

Κοινωνική ανακύκλωση ηλεκτρονικών και φορητών υπολογιστών. Πρόσβαση στην εκπαίδευση της πληροφορικής για μαθητές και σπουδαστές.

BIOHIVE – Χυμοποιείο με φρεσκοστυμμένους χυμούς και φαγητό για πακέτο ή στο χέρι με λαχανικά και φρούτα απευθείας από παραγωγούς βιολογικής καλλιέργειας.

SECOND HAND SHOP ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Κοινωνική αγορά ειδών από δεύτερο χέρι, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ CHEF – ΚΑΝΤΙΝΑ

Μια Pop Up κουζίνα για την ανάδειξη νέων δημιουργών και δημιουργικών γεύσεων.

CREATORS OF COSMOS

Σχεδιασμός, οργάνωση και εκτέλεση Παιχνιδιών Ρόλων Φυσικής Κλίμακας. Ανακαλύπτοντας τη ζωή μέσα από το παιχνίδι.

13μ2 ΓΚΑΛΕΡΙ- ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

Γκαλερί και εργαστήρια μεταξοτυπίας από τους συνεργάτες και μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής “Μαργαρίτα”.

ΕΕΛΛΑΚ

Μαθήματα ρομποτικής, προγραμματισμού και ψηφιακών δεξιοτήτων μέσα από το πρόγραμμα Code and Create, για νέους, παιδιά και όποιον άλλο θα ήθελε να μάθει και να πειραματιστεί με σύγχρονες τεχνολογίες

The Danish Refugee Council

Προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών – κοινωνικών & νομικών, καθώς και πολυπολιτισμικές δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια σε ευπαθής και όχι μόνο ομάδες, με σκοπό την ένταξη και την αλληλοκατανόηση της διαφορετικότητας.

Caritas Hellas

Από μαθήματα ελληνικών, σε συμβουλευτική εργασίας, η Caritas προσφέρει συμβουλευτικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Κυψέλη Μουσικής

Μαθήματα χορωδίας και κλασικών μουσικών οργάνων σε ομάδες με σκοπό την αλληλεγγύη, την αλληλοκατανόηση, την ανάπτυξη κοινότητας και ομαδικών δεξιοτήτων για παιδιά 5-17 χρόνων από κάθε θρησκεία, εθνικότητα, υπόβαθρο.:

Η ανακαίνιση του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης του δήμου Αθηναίων υλοποιήθηκε αξιοποιώντας πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα του Περιφερειακού Προγράμματος Αττικής στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!