Φτιάχνουμε τον κόσμο μας

Έξω βρέχει, το παιδί σας είναι άρρωστο κι εσείς είστε κλεισμένοι στο σπίτι. Τι κάνετε για να μη πέσετε στην παγίδα της οθόνης; Μα φυσικά puzzle! Κάπως έτσι κι εμείς, ένα βροχερό πρωινό, με πεσμένα κέφια και έναν δυνατό βήχα, είπαμε να φτιάξουμε ένα ακόμη υπέροχο τρισδιάσταστο puzzle της εταιρίας John Hellas/Ravensburger.
“Κλείσε τα μάτια σου” του είπα “και η μαμά θα σου χαρίσει τον κόσμο!”.
Ο Άρης είναι εξοικειωμένος με τα 3D Puzzles. Η πρώτη επαφή έγινε με την κατασκευή του Big Ben, ένα καταπληκτικό puzzle της ίδιας εταιρείας το οποίο απευθυνόταν σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας. Κι όμως, αν “το έχεις” με αυτές τις κατασκευές, δεν βάζεις φρένο στον εαυτό σου (στο παιδί σου δηλαδή) και το δοκιμάζεις. Καταλαβαίνεις το σκεπτικό, συγκεντρώνεσαι και απλά το φτιάχνεις.
 
Κι έτσι ξεκινήσαμε! Απλώσαμε όλα τα κομμάτια στο πάτωμα, ρίξαμε μια ματιά στις οδηγίες, χωρίσαμε τα κομμάτια σε δεκάδες (πίσω από τα κομμάτια έχει αριθμούς, που σε οδηγούν με ποια σειρά θα τα βάλεις) και αρχίσαμε να κατασκευάζουμε την Υδρόγειο μας.
Ξεκινήσαμε από την Ανταρκτική και σιγά σιγά, ολόκληρος ο κόσμος, σπασμένος σε 180 κομμάτια, άρχισε να σχηματίζεται στα χέρια μας!
Στο κουτί θα βρείτε και μια βάση στήριξης του puzzle, την οποία θα χρησιμοποιήσετε όσο η Υδρόγειος θα μεγαλώνει. Έτσι θα είναι και πιο εύκολο να το φτιάξει το παιδί, χωρίς να φοβάται ότι θα διαλυθεί.
Η ικανοποίηση όταν τελειώνει το puzzle είναι απερίγραπτη! “Ένα τελευταίο κομμάτι μαμά κι έφτιαξα τον κόσμο!”.
Στον Βόρειο και στο Νότιο Πόλο θα στερεώσετε τον άξονα ώστε να περιστρέφεται η Υδρόγειος.
Και έτσι μετά τον Big Ben, φέραμε ολόκληρο τον κόσμο στο σαλόνι μας. Ήδη δέχθηκε την πρώτη επίθεση από εξωγήινες μικροσκοπικές δυνάμεις!
Οι ονομασίες στην Υδρόγειο είναι γραμμένες στα αγγλικά. Καθόλου δεν μας δυσαρέστησε αυτό, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πώς λέγονται οι χώρες, οι θάλασσες και οι ωκεανοί σε μια άλλη γλώσσα που σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε από την καινούρια σχολική χρονιά. Ο Άρης έχει ήδη αφιερώσει πολύ χρόνο μελετώντας όλες τις λεπτομέρειες, όπως τα ζώα που βλέπεις πάνω σε κάθε χώρα.
Πάντα μου άρεσε η Υδρόγειος. Με γοήτευε να βλέπω πόσα μέρη μπορώ να επισκεφθώ, να ψάχνω τα βουνά και τα ποτάμια, να συγκρίνω τα μεγέθη των χωρών, να βλέπω πόσο μικρή είναι τελικά η Ελλάδα. Και τώρα είδα αυτή την ίδια λαχτάρα στα μάτια του παιδιού μου. Ελπίζω μόνο να γίνει καλύτερος από μένα στη γεωγραφία!
Η Υδρόγειος έχει ήδη βρει την θέση της στο γραφείο του.
Για να ταξιδεύει με το μυαλό του όταν διαβάζει, μου είπε…

Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Kalli Kent

    27 Ιανουαρίου

    Είναι πραγματικά υπέροχα αυτά τα παζλ! Μας αρέσουν πολύ κι εμάς! Και πολύ ποιοτικά τα κομμάτια, δεν χαλάνε ή στραβώνουν όπως αυτά του πεπιεσμένου χαρτιού! Γλύκας ο μικρός!

  2. Ελένη B

    27 Ιανουαρίου

    Είδες πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις το κόσμο;;;!!!

  3. φανταστικο!!

  4. MommyJammi / Mary Jammi

    29 Ιανουαρίου

    Πω πω βγήκε τέλειο! Και μένει και μετά για το παιδί! Το σχόλιο της Ελένης μου άρεσε πολύ "είδες πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις τον κόσμο;"

  5. M Koutsom

    30 Ιανουαρίου

    Ενθουσιάστηκα!!! Υπέροχο puzzle!!!

  6. Zina Z

    31 Ιανουαρίου

    χαχαχα εγω και τα παζλ διαζυγιο! ευ7τυχως το εχει ο καλος μου 🙂

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!