READING

Ξεμπλέκω τις καταλήξεις -ι, -η και -ει και κάνω τη...

Ξεμπλέκω τις καταλήξεις -ι, -η και -ει και κάνω την ορθογραφία παιχνίδι!

Ξεμπλέκω τις καταλήξεις -ι, -η και -ει και κάνω την ορθογραφία παιχνίδι! Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι από την εταιρία Toubalin.

Σαν γονιός προσπαθώ πάντα να κάνω την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ευχάριστη για τα παιδιά μου. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι το παιχνίδι. Θα το δείτε κι εσείς, αν προσπαθήσετε να εφαρμόσετε πιο παιχνιδιάρικες μεθόδους μάθησης, ανάλογα φυσικά με την ηλικία του παιδιού σας, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Κι ενώ τα χρόνια της προσχολικής ηλικίας είναι εύκολα, καθώς μια πληθώρα παιχνιδιών φτιάχνονται με αυτή τη λογική, τα πράγματα ζορίζουν στο δημοτικό (για να μην σχολιάσω το Γυμνάσιο). Ξαφνικά τα παιδιά μαθαίνουν με πιο αυστηρούς κανόνες, που πολλές φορές δυσκολεύουν κι εμάς τους ίδιους. Λες και όσο πιο μεγάλα είναι, τόσο λιγότερο τους επιτρέπεται να μάθουν κάτι με έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την ορθογραφία. Τα περισσότερα παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες ακόμη κι όταν πια είναι στο Γυμνάσιο. Πόσο πιο εύκολο και διασκεδαστικό θα ήταν όμως να μπορούσαν να μάθουν τον κανόνα και μετά να κάνουν εξάσκηση… παίζοντας;

Είναι εύκολο κι εφικτό! Αυτό ακριβώς κάνει το παιχνίδι Ξεμπλέκω.

Ήρωας του παιχνιδιού είναι ο Ξεμπλέκος, ένας μυρμηγκοφάγος που λατρεύει να τρώει μυρμηγκογράμματα. Τα μαζεύει ένα ένα και δεν ξέρει ποιο να πρωτοφάει. Άσε που μπορεί να μπερδευτεί κιόλας με τόσα διαφορετικά -ι που υπάρχουν. Τα παιδιά, παρέα με τον Ξεμπλέκο, θα βρουν τα γράμματα και μαζί θα μάθουν πώς να τα ξεμπλέκουν.

Το Ξεμπλέκω είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ορθογραφίας με κάρτες, το οποίο μπορείτε να παίξετε με 5 διαφορετικούς τρόπους. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6μιση ετών και άνω. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταλάβουν τα παιδιά πότε μπαίνει το κάθε -ι, -η και -ει.

Είναι ένα παιχνίδι σύγχρονο και διασκεδαστικό, ενώ είναι εκπαιδευτικό. Το Ξεμπλέκω θα μπορούσε πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί ακόμη και μέσα στην τάξη, σε ένα κέντρο μελέτης, ή σε ένα κέντρο ειδικών θεραπειών. Έχει διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας και με αυτόν τον τρόπο δίνει την δυνατότητα να παίξεις ανάλογα με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το παιδί, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες, δυνατότητες και προτιμήσεις του.


Βρες το παιχνίδι Ξεμπλέκω στο e-shop της Toubalin


Το Ξεμπλέκω δεν ασκεί πίεση και άγχος στα παιδιά καθώς παίζουν. Αντίθετα ενθαρρύνει τη συζήτηση, την αλληλεπίδραση, τη συνεργασία και τα βοηθά να συγκρατήσουν εύκολα αυτά που μαθαίνουν.

Το χρώμα και το γέλιο παίζουν τεράστιο ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Και το Ξεμπλέκω έχει υπέροχα χρώματα και σχέδια. Δεν είναι “φλύαρο”, δίνοντας έτσι πιο ξεκάθαρα οπτικά ερεθίσματα στο παιδί. Το κουδουνάκι είναι ο άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Τραβάει αμέσως την προσοχή των παιδιών και προκαλεί πολύ γέλιο. Και όλοι ξέρουμε πόσο ευεργετικά επιδρά το γέλιο ό,τι κι αν κάνουμε.

Πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ορθογραφία. Πόσες φορές δεν με έχουν ρωτήσει και τα δύο μου παιδιά Γιατί πρέπει να υπάρχουν τόσα -ι και -ο; Αφού όταν μιλάς όλα ίδια είναι! Πράγματι είναι ίδια, αλλά η γλώσσα δεν λειτουργεί έτσι. Και αυτή η συζήτηση είναι τεράστια. Οπότε, για να ξεμπλέξουμε κάπως την κατάσταση, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να μάθουμε αυτά που πρέπει μέσα από το παιχνίδι. Αυτό δεν το βαρέθηκε ποτέ κανείς!


Η επιχείρηση Τοubalin με το πρώτο της επιτραπέζιο Ξεμπλέκω έρχεται να εγκαινιάσει μια καινοτόμα σειρά παιχνιδιών, όπου η διασκέδαση και η γνώση θα συνδυάζονται μέσα από διαδραστικές μαθησιακές διαδικασίες.

Το παιχνίδι έχουν δημιουργήσει η Βιβή Μελέγκου και η Αλεξάνδρα Τσόγκα. Η εικονογράφηση είναι της αγαπημένης μου Ευτυχίας Ηλιάδου.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!