READING

“Το δικό μου Μουσείο” μια υπέροχη εισα...

“Το δικό μου Μουσείο” μια υπέροχη εισαγωγή στον κόσμο του μουσείου!

Επιτέλους! Να ένα μοναδικό βιβλίο, ιδανικό για την εισαγωγή μικρών παιδιών στον μαγικό κόσμο των μουσείων.

Το δικό μου μουσείο της Emma Lewis (εκδόσεις Πουά) ακολουθεί ένα μικρό κορίτσι σε ένα ταξίδι ανακάλυψης των μουσείων. Στο ταξίδι του βρίσκει ένα μεγάλο αρχαιολογικό μουσείο, με αρχαία αγγεία, αγάλματα και άλλα αρχαία τεχνουργήματα. Εντυπωσιάζεται από τα γιγάντια έντομα, τα παράξενα θηρία και τα ασυνήθιστα πουλιά στο μουσείο φυσικής ιστορίας. Εντοπίζει έργα σύγχρονης τέχνης στην πινακοθήκη, φυτά και λουλούδια στο βοτανικό κήπο, μικρά και μεγάλα εκθέματα σε μικρά και μεγάλα μουσεία.

Με άλλα λόγια μαθαίνει τον κόσμο. Γιατί τι άλλο είναι το μουσείο παρά ένα παράθυρο στον κόσμο, στην ιστορία και την πολυμορφία του, την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του, τον πλούτο και τη μοναδικότητά του, την ποικιλία και την πολυχρωμία του; Τι άλλο είναι το μουσείο παρά η ζωντανή, απτή απόδειξη της δημιουργικότητας και της φαντασίας των ανθρώπων στην διαχρονική και πολυκύμαντη διαδρομή τους στο χρόνο;

Και μαθαίνοντας τον κόσμο, μαθαίνεις τον εαυτό. Η περιδιάβαση της μικρής στα μουσεία καταλήγει στο αγαπημένο της μουσείο: στο σπίτι με τα αγαπημένα πράγματα της καθημερινής ζωής, αλλά και τους μικρούς θησαυρούς που συλλέγει κανείς, αντικείμενα που φέρουν μνήμες και προδίδουν ανάγκες και επιθυμίες, πράγματα που λένε πολλά για την ταυτότητα του συλλέκτη τους.

Το βιβλίο εικονογραφείται με έναν χαρούμενο και αρμονικό συνδυασμό ζωγραφικής, κολλάζ και φωτογραφίας, που παραπέμπει σε ρετρό εικονογραφημένα βιβλία.

Η δημιουργός κατασκευάζει μικρά έργα τέχνης με ιδιαίτερο στυλ και αισθητική, γεμάτα με μικρές λεπτομέρειες που αξίζει να ψάξει κανείς, όπως ακριβώς συμβαίνει σε ένα μουσείο! Με κυρίαρχα στην χρωματική παλέτα το μπλε, το κόκκινο και το γκρι, το βιβλίο αποπνέει μια συλλεκτική αύρα το ίδιο.

Το δικό μου Μουσείο είναι ένα βιβλίο που έλειπε!

Πρόκειται για ένα έξυπνο, καλαίσθητο και πολλαπλά χρήσιμο βιβλίο για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Μπορεί, επιπλέον, να δουλευτεί από γονείς και εκπαιδευτικούς που ψάχνουν έναν καλό τρόπο να προετοιμάσουν μια μουσειακή επίσκεψη, να εισάγουν τα παιδιά στον μαγικό κόσμο του μουσείου. Ένα αναπάντεχο πανέμορφο δώρο, ένα μικρό αριστούργημα, από έναν νέο εκδοτικό οίκο που μπαίνει ελπιδοφόρα στο χώρο του παιδικού βιβλίου με μια εξαιρετική επιλογή.  

Βρείτε περισσότερες προτάσεις βιβλίων στο Κάθε μέρα γονείς.

Το βιβλίο της πρωτοεμφανιζόμενης Emma Lewis κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2016 στη Μεγάλη Βρετανία από την Tate. Έχει βραβευθεί με το Bologna Ragazzi Opera Prima Award το 2017 και ήταν υποψήφιο για το Kate Greenaway Medal το 2018.

Για παιδιά 4+ ετών

Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία Τσιρωνά.


Σπούδασα Ιστορία και η ζωή τα φερε να ασχολούμαι κυρίως με την Μουσειακή Εκπαίδευση. Έχω διάφορες εμμονές: με τη συλλογική δράση, την κοινωνική απελευθέρωση, τη ρήξη με τα στερεότυπα, την προστασία των μνημείων. Η Μάγδα με παρέσυρε και στην περιπέτεια του "Κάθε μέρα γονείς".

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!