#SupportArtWorkers “Υπερασπιζόμαστε τα παιδιά και προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον”

Η θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια. Καταρχήν για τα έργα που επιλέγει να παρουσιάσει στα παιδιά, όπως τις ιστορίες του Μπουκάι Ο Τρομερός Εχθρός και ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας και του Τζ. Ροντάρι Παραμύθια για να σπάτε κέφι. Ο Δημήτρης Πλειώνης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής της ομάδας, γράφει σήμερα για την ανάγκη να βγουν οι άνθρωποι του θεάτρου από την πανδημία, δίχως φόβο, σχεδιάζοντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά.


Γράφει ο Δημήτρης Πλειώνης, ηθοποιός – σκηνοθέτης, θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ

Η θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ ξεκίνησε από το 2013 να κάνει θέατρο κυρίως για παιδιά. Στόχος μας ήταν να έρθει το παιδί κοντά στο θεατρική εμπειρία μέσω της διάδρασης, του χιούμορ, αλλά και των διαφορετικών κειμένων σε σχέση με τα τετριμμένα. Η βάση μας είναι η Αθήνα και το θέατρο studio Μαυρομιχάλη, όμως ταξιδεύουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα και κυρίως σε ακριτικά μέρη, όπου δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση για το θέατρο για τα παιδιά.

Αυτό το Μάιο είχαμε κλείσει να παίξουμε στην Κάρπαθο, στους Αντιπαξούς, στην Νίσηρο, στην Κάσο και σε άλλα μέρη, όπως προσπαθούμε και κάθε χρονιά να είμαστε κοντά σε τέτοιες περιοχές.

Η ζωή όμως είναι απρόβλεπτη και έτσι αναβάλαμε τις δράσεις μας, αλλά δεν ακυρώνουμε τα σχέδια μας ! 

Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε και να ψάχνουμε νέους τρόπους, νέες ιδέες σχετικά με το θέατρο για τα παιδιά και δε σταματάμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο αύριο. 

Ήδη η ομάδα ΤΟΠΙ σχεδιάζει μια σειρά από δράσεις ψηφιακού πολιτισμού σε σχέση με τα παιδιά για την επόμενη χρονιά. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στο κοινό μας και να προσφέρουμε στα παιδιά, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκπαιδευτικές δραστηριότητες με βάση το θέατρο και την ψυχαγωγία.

Η πανδημία και οι μέρες που μείναμε μέσα υπήρξε μια αφορμή για να αναπτύξουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης απέναντι στους ανθρώπους που μας έχουν περισσότερο ανάγκη ! Να σκεφτούμε περισσότερο για ζητήματα όπως το περιβάλλον και οι ανάγκες του, αλλά και τις δυσκολίες που περνούν οι μετανάστες στη χώρα μας, ειδικότερα αυτήν την περίοδο.

Υπερασπιζόμαστε τις ατομικές ελευθερίες μας, λέμε όχι στο φόβο και στην τρομολαγνεία, διεκδικούμε την ισότητα, υπερασπιζόμαστε τους αδύναμους και κυρίως τα παιδιά και προχωράμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Δημήτρης Πλειώνης κατάγεται από την Κύμη Ευβοίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού Αθηνών και της Δραματικής σχολής «Μορφές Τέχνης». Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Σκηνοθεσίας και Αυτοσχεδιασμού στο HB Studio στην Νέα Υόρκη. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους Θ. Μοσχόπουλο, Ξ. Καλογεροπούλου, Φ. Μακρή, Δ.  Σειτάνη, Γ. Νανούρη, Κ. Δαμάτη, Λ. Λαζόπουλο κ.α. Ίδρυσε την θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ το 2013 με στόχο το παιδί να εμπνευστεί και να διασκεδάσει, βιώνοντας μια διαδραστική θεατρική εμπειρία, να προβληματιστεί και να θέσει ερωτήματα. Με τις παραστάσεις της η ομάδα προσεγγίζει ένα θέατρο που διαφέρει από το κοινό θέατρο λόγου και επικεντρώνεται στον μικρό θεατή, ιδιαίτερα στην επικοινωνία, στη μετάδοση νοημάτων και συναισθημάτων. Η ομάδα ΤΟΠΙ ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με διάφορους φορείς όπως το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, Περιφέρεια Αττικής κ.α.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!