READING

Στη Γαϊδουροχώρα μύρισε Χριστούγεννα και… φασολάδα...

Στη Γαϊδουροχώρα μύρισε Χριστούγεννα και… φασολάδα!

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, η Γαϊδουροχώρα γιορτάζει και, όπως κάθε χρόνο, ετοιμάζει νόστιμη παραδοσιακή φασολάδα και μυρωδάτο ζεστό κρασί προκειμένου να καλωσορίσει τα Χριστούγεννα! 

Γιορτάστε μαζί μας μέσα στο στολισμένο κτήμα μας στο Κορωπί, παίξτε, ενημερωθείτε και φωτογραφηθείτε με τα 18 γλυκύτατα γαϊδουράκια μας, τις κότες, τις πάπιες και τα κουνέλια! Εμείς θα βάλουμε στα ηχεία τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και θα ετοιμάσουμε ζεστό καφέ, γλυκά, κρασί, φασολάδα και πίτες!

Σας περιμένουν δραστηριότητες και παιχνίδια για όλη την οικογένεια, ενώ στo κατάστημα της Γαϊδουροχώρας μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους σας!

Στο χώρο υπάρχουν υπαίθρια καθιστικά, που απλώνονται σε πολλά επίπεδα, μέσα σε συστάδες από αμυγδαλιές κι αγριελιές, αναπτύσσοντας πολλές ξεχωριστές γωνιές.

Εργαστήρι χειροτεχνίας: Τα  παιδιά κατασκευάζουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία θα πάρουν μαζί τους.
Το Δέντρο των Ευχών: Φτιάξε τη δική σου ζωγραφιά με τις ευχές σου και κρέμασε την στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας
Τρελοπαιχνίδια στο λόφο: Ομαδικά παιχνίδια γεμάτα δράση, παίζονται μέσα στο λόφο του κτήματός μας.
Τα παραμύθια που ζωντανεύουν: Η παραμυθού που ζει στη πλαγιά του λόφου, αφηγείται από τη σκηνή της χριστουγεννιάτικα παραμύθια του τόπου μας και μετά τα παιδιά τα ζωντανεύουν.

Infο

  • Κυριακή 12 Δεκεμβρίου
  • Ανοιχτά από τις 10.00 έως 17.00
  • Είσοδος: 3.00€ για όλους.
  • Δεν απαιτείται κράτηση.
  • Το φαγητό, τα ποτά και κάποιες δραστηριότητες έχουν επιπλέον χρέωση. Τα κόστη θα είναι από 1€-4€
  • Πληροφορίες: 6944 616160
  • ΧΑΡΤΗΣ: https://g.page/Gaidourohora
  • www.gaidourohora.gr

Για την είσοδό σας θα απαιτείται Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό νόσησης ή Αρνητικός διαγνωστικός έλεγχος για κορωνοϊό (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αρνητικού self test.

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι

Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι είναι το κομμάτι της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Γαϊδουροχώρα” που ιδρύθηκε το 2014 και η δράση του αφορά αποκλειστικά σε θέματα ευζωίας, τη βελτίωση συνθηκών ζωής και εργασίας των γαϊδουριών στην Ελλάδα, τη φροντίδα ζώων που βρίσκονται σε ανάγκη και την ευαισθητοποίηση της σημερινής κοινωνίας σχετικά με αυτό το ζώο.

Συντηρεί μια αδειοδοτημένη κτηνοτροφική εγκατάσταση όπου μπορεί να φιλοξενεί γαϊδουράκια που έχουν ανάγκη και προκύπτουν είτε από εγκατάλειψη, είτε από αδυναμία των ιδιοκτητών τους να τα κρατήσουν πλέον, είτε από περιπτώσεις κακοποίησης.

Ενημερώνει και εκπαιδεύει ανθρώπους, που προτίθενται να αποκτήσουν ένα γαϊδουράκι, ώστε να μπορούν με υπευθυνότητα και συνέπεια να διατηρούν ένα τέτοιο ζώο. Συμβουλεύει και βοηθά ιδιοκτήτες να λύσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επίσης φροντίζει να προωθεί σε υιοθεσία γαϊδουράκια, που αφού φιλοξενήθηκαν στο Κέντρο όσο κρίθηκε απαραίτητο, έχουν αποκατασταθεί σωματικά αλλά και ψυχικά.

Όλες οι δράσεις υποστηρίζονται από εθελοντές, γι΄αυτό και η όποια συμμετοχή σας είναι υπερπολύτιμη.

Όλα τα έσοδα που προκύπτουν από τις δράσεις και τα προγράμματα που κάνει το Κέντρο, καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα, την τροφή, τα ιατροφαρμακευτικά κόστη και τη συντήρηση του χώρου, ώστε τα ζώα που φιλοξενούνται να τυγχάνουν της καλύτερης δυνατής φροντίδας.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!