READING

“Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν” στο...

“Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν” στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει δυναμικά κι ενθουσίασε το κοινό στην πρεμιέρα της παράστασης Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν του Άγγλου συγγραφέα Roy Kift στο Σύγχρονο Θέατρο.

Στην πρεμιέρα  παραβρέθηκε και ο συγγραφέας του έργου, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε μετά το τέλος της παράστασης.

Η πρεμιέρα του έργου μου στην Αθήνα με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανο. Έχει ήδη παιχτεί από την Ισλανδία ως την Αυστραλία και από την Αμερική ως την Κίνα. Και τώρα στην Ελλάδα, τη γενέτειρα του θεάτρου και της τραγωδίας και της κωμωδίας. Το έργο μου είναι μία κωμωδία για μία φαινομενικά τραγική κατάσταση. Διαπίστωσα ότι το γέλιο βγήκε πραγματικά καθαρό και εύχομαι οι θεατές όταν βγαίνουν από την παράσταση να έχουν μία σαφέστερη και πιο ανοικτή στάση απέναντι στους ανάπηρους αλλά και στη ζωή. Για να επιβιώσουμε στη σημερινή κοινωνία πρέπει πραγματικά να είμαστε Πιο δυνατοί και από τον Σούπερμαν.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για μια κωμωδία, που έχει στο επίκεντρο τον ανάπηρο προ- έφηβο Άρη. Ο νεαρός Άρης τσουλά με το αμαξίδιό του μέσα στη ζωή και με την παρέα του, φροντίζουν πάντα να διασκεδάζουν. Πρόκειται για ένα έργο δυνατών συναισθημάτων, που σχολιάζει αβίαστα και με νηφαλιότητα την καθημερινότητα και τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του νεαρού ήρωα με αναπηρία.

Συνδημιουργοί σε αυτή την παραγωγή είναι η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Σκηνοθεσία / Επιμέλεια / Μετάφραση / Διασκευή: Βασίλης Κουκαλάνι και Αντώνης Ρέλλας

Διανομή:  Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης

Κίνηση: Εριφύλη Στεφανίδου

Τα 5 τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Σκηνικά – Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιανίτης

Διάρκεια παράστασης: 90΄με διάλειμμα


Τα προγράμματα της παράστασης  διατίθενται σε μεγαλογράμματη γραφή, σε κώδικα Braille και Qr code.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα άτομα, διατίθεται διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες/στριες αναπηρικών αμαξιδίων και χώρος υγιεινής αναπήρων, ενώ οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες/στριες τους.

Τις Κυριακές θα πραγματοποιηθούν καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις για όλες και όλους, με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες (CAP) καθώς και Ακουστική Περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (AD).

Προσβασιμότητα περιεχομένου με την πιστοποίηση και την επιμέλεια της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών – Movement of Disabled Artists

Επικοινωνία Κ/κωφών και βαρηκόων με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 697 2945470

Κάθε Κυριακή στις 11:30.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!