READING

Παιδικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας...

Παιδικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Δυο διαφορετικές δημιουργικές δράσεις, για παιδιά από 5 έως 12 ετών, ξεκινούν στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή.

Με μεγάλη χαρά, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή υποδέχεται και πάλι τους μικρούς του φίλους και ξεκινά, για μια ακόμα σχολική χρονιά, τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Εκτός από το πολύ επιτυχημένο και δημοφιλές εργαστήριο Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! για παιδιά 5-6 ετών, που θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο 10:30-12:00, το Ίδρυμα εγκαινιάζει μια νέα δράση. Το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!,  ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του κυβισμού για παιδιά 7-9 και 9-12 ετών, θα πραγματοποιείται κάθε Κυριακή 10:30-12:00 και 12:30-14:00 αντίστοιχα.

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου!

Ο Χαρτοπόλεμος του Παύλου! είναι ένα εργαστήριο σχεδιασμένο για παιδιά 5-6 ετών, εμπνευσμένο από τον εικαστικό κόσμο καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Μέσα από μία αναδρομή στο έργο καλλιτεχνών της Συλλογής που ασχολήθηκαν κυρίως με το χαρτί και το upcycling, τα παιδιά εμπνέονται και δημιουργούν τις δικές τους μαγικές κατασκευές, μετατρέποντας το χαρτί σε χαρτοπόλεμο και τον χαρτοπόλεμο σε τέχνη. Χρησιμοποιώντας το χαρτί ως βασικό υλικό, του δίνουν νέα μορφή και σχήμα και φτιάχνουν τα δικά τους τρισδιάστατα αφαιρετικά κολλάζ.

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να μπορέσουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να ενισχύσουν την αυτονομία και την αυτοπεποίθησή τους μέσα από την τέχνη.

Όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους εφημερίδες, περιοδικά ή άλλα χαρτιά τα οποία δεν είναι πια χρήσιμα και να τα αξιοποιήσουν στις κατασκευές τους.

Για παιδιά 5-6 ετών: Κάθε Σάββατο | 10:30-12:00
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ  

Αριθμός συμμετοχών: έως 12 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€

Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!

Τι είναι ο κυβισμός; Πώς νιώθετε όταν βλέπετε ένα έργο του Picasso; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κολλάζ αντλώντας έμπνευση από τον κυβισμό;

Με το ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο Ο κυβισμός, το πορτραίτο μου και η ανακύκλωση!, τα παιδιά 5-6 και 7-9 ετών έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κυβισμό, με αφετηρία δυο έργα του μεγάλου καλλιτέχνη Pablo Picasso από τη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, τη «Γυμνή γυναίκα με σηκωμένα χέρια» (1907) και τον «Νέο με ανθοδέσμη» (1905).

Μέσα από μια διαδραστική ξενάγηση και μια βιωματική άσκηση παρατήρησης και σύγκρισης, τα παιδιά μαθαίνουν για το καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού που αναπαράγει ο καλλιτέχνης στα έργα του. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας διάφορα ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτόκουτες, odule χαρτόνια, ρολά κουζίνας και καπάκια, πειραματίζονται με την τεχνική του κολλάζ και δημιουργούν τα δικά τους κυβιστικά γλυπτά, μαθαίνοντας παράλληλα τη φιλοσοφία της ανακύκλωσης.

Όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να φέρουν μαζί τους ένα ανακυκλώσιμο υλικό της επιλογής τους και να προσπαθήσουν να το εντάξουν στην κατασκευή τους.

Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών: Κάθε Κυριακή │10:30-12:00
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ  

Τμήμα για παιδιά 9-12 ετών: Κάθε Κυριακή │12:30-14:00
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ  

Αριθμός συμμετοχών: έως 12 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής
: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής
: 12€
Κόστος για Kid και Family Members: 9€

Πληροφορίες: 210 0102156, education@goulandris.gr
Εισιτήρια-κρατήσεις: goulandris.gr

Δείτε περισσότερες προτάσεις στο Κάθε μέρα γονείς. Και μη ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε και στο Instagram.

Μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

  • Οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών θα πρέπει κατά την είσοδό τους στο Μουσείο να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που έχει ισχύ 180 ημερών.
  • Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Μουσείου και καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
  • Συμβουλεύουμε όλα τα παιδιά να πλένουν τα χέρια τους πριν μπουν στην αίθουσα και να κάνουν χρήση του αντισηπτικού αλκοολούχου διαλύματος που είναι διαθέσιμο εντός του Μουσείου.

Σε όλο το Μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά.


Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με κύριο σκοπό τη λειτουργία των μουσείων του στην Αθήνα και στην Άνδρο, καθώς και την προαγωγή των εικαστικών τεχνών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το Μουσείο του Ιδρύματος στην Αθήνα σχεδιάστηκε για να στεγάσει τα έργα της Συλλογής του, στην οποία περιλαμβάνονται σπάνια έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της ευρωπαϊκής πρωτοπορίας όπως Cézanne, van Gogh, Gauguin, Monet, Degas, Rodin, Toulouse-Lautrec, Bonnard, Picasso, Braque, Léger, Kandinsky, Miró, Giacometti, Balthus, καθώς και έργα διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών όπως Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης, Takis, Chryssa, Στάμος κ.α.

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα 116 35, 210 7252895


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!