Μπορούν τα μπαχαρικά να αφηγηθούν ιστορίες; Έχουν άραγε τίποτα ενδιαφέρον να μας πουν; Μήπως είναι λίγο βαρετό να κάνεις ένα εργαστήριο, μιλώντας μόνο για μπαχάρια και βότανα; Τα Παιχνιδομαγειρέματα επισκέφθηκαν τη Sparoza κι εκεί, παρέα με τα παιδιά, μάθαμε πως όχι μόνο βαρετό δεν είναι ένα τέτοιο εργαστήριο, αλλά τα μπαχαρικά κρύβουν ιστορίες και πολλά μυστικά. Μένει απλά να τα ανακαλύψουμε!

Στην οδό Ισαύρων 29β στα Εξάρχεια θα βρείτε τη Sparoza, ένα μαγαζί γεμάτο μυρωδιές κι αρώματα, μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με ειδικότητα στα μείγματα μπαχαρικών και βοτάνων. Εκεί συναντήσαμε την Έφη και τη Σοφία.

Ασχολούνται με μπαχαρικά, βότανα, καρπούς, λουλούδια, σπόρους, πολλά χρόνια τώρα και είναι οι ιδανικοί άνθρωποι για να μας εξηγήσουν τον χαρακτήρα του κάθε μπαχαρικού, τη δύναμη και τα οφέλη του. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πιάσουν, να μυρίσουν, να συνδυάζουν αρώματα και γεύσεις.



Τελειώνοντας τη συνάντησή μας, τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους μυρωδάτο σακουλάκι, συνδυάζοντας τα αρώματα που τους άρεσαν περισσότερο.


Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αυτή την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11:00, στον χώρο της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων (Καλλιδρομίου 50, Εξάρχεια). Η κανέλα, το δίκταμο, ο κόλιανδρος, η ρίγανη, το λεμονοπίπερο, ο κουρκουμάς, το γαρύφαλλο και τόσα άλλα μπαχαρικά μας περιμένουν στην κουζίνα μας.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ
NO COMMENT