“Αύριο θα πάμε στο σχολείο μας.”

Και ξαφνικά το νηπιαγωγείο φαντάζει μακρινό… Τα δύο μου αγόρια ετοιμάστηκαν σήμερα το πρωί για να πάνε στο σχολείο τους. Μαζί! Η αγωνία φαινόταν από χθες βράδυ. Μπορούσες όμως να διακρίνεις και την λαχτάρα, την ανυπομονησία, την περιέργεια, την χαρά. Γιατί επιτέλους, θα είναι οι δυο τους στο ίδιο σχολείο, θα μπορούν να τρέξουν στην ίδια αυλή, θα τρώνε μαζί το μεσημεριανό τους, θα έχουν την ίδια τσάντα. “Αύριο θα πάμε στο σχολείο μας…”, είπε ο Άλκης πριν αποκοιμηθεί, “ανυπομονώ για το αύριο!”.

Μπήκαν στο σχολείο αγκαλιά και δεν άφησε ο ένας την αγκαλιά του άλλου μέχρι που χτύπησε το κουδούνι.

Οι μεγάλοι μπήκαν στην σειρά για τον αγιασμό, ήξεραν τι να κάνουν. Ο Άλκης με κοίταξε όλο αγωνία. “Έλα, εμείς θα κάτσουμε εδώ. Δίπλα στον δάσκαλό σου.” (Ευτυχώς, θα έχει κι αυτός τον ίδιο δάσκαλο που είχε ο Άρης τα τελευταία χρόνια!). Μου κρατούσε σφιχτά το χέρι, το βλέμμα είχε χαμηλώσει, φοβόταν. “Πού είναι ο μπαμπάς μου;” ψιθύρισε. “Θέλω τον μπαμπά μου, να έρθει να με πάρει αγκαλιά.”.

Κι ο μπαμπάς έτρεξε. Να τον αγκαλιάσει, να τον φιλήσει, να πούνε τα δικά τους.

“Μαμά, σε αγαπώ! Πάμε να φύγουμε; Βαρέθηκα… Θα έρθουμε και αύριο εδώ;”

“Ναι μωρό μου, θα έρθουμε.”

Δεν του άρεσε η απάντηση. “Σε αγαπώ Άλκη. Θα είμαι πάντα εδώ, δίπλα σου, ακόμη κι όταν δεν θα σου κρατάω το χέρι. Και ότι θέλεις να μου πεις, ότι μπορεί να σε τρομάζει, μπορείς να το πεις στην μαμά, εντάξει; Πάντα θα είμαι εδώ να σε ακούσω.”

“Είσαι η καλύτερη μαμά! Και όχι μόνο σε ομορφιά, να ξέρεις.”

Μετά την σημερινή μέρα χαίρομαι και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί το μεγάλο μου αγόρι, χωρίς κανένας να του το ζητήσει, πρόσφερε στον αδερφό του όλα όσα εμείς δυσκολευτήκαμε μάλλον περισσότερο να δώσουμε στον ίδιο όταν πήγε πρώτη φορά σχολείο. Τον έκανε να αποδεχθεί ότι είναι λογικό να φοβάται, αλλά όλα θα πάνε καλά σιγά σιγά. Κι όλο αυτό το έκανε παραμερίζοντας την δική του αγωνία, γιατί φέτος θα άλλαζε κι αυτός δάσκαλο.

Πήγαμε ξανά στην πρώτη τάξη… Μόνο που τώρα είναι διαφορετικά. Ξέρω πως όλα θα πάνε καλά! Τον αφήνω σε πολύ καλά χέρια, σε έναν άνθρωπο που εμπιστεύομαι, που ξέρω πως αγαπάει τα παιδιά κι έχει τον τρόπο του μαζί τους.

Εδώ θα είμαστε, να τα λέμε. Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά, αλλά κυρίως σε αυτά τα τρομαγμένα μικρούτσικα που βρέθηκαν στο μεγάλο σχολείο. Εμπιστευθείτε τα! Έχουν περισσότερη δύναμη από όση δείχνουν!

Καλή σχολική χρονιά!!!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

  1. Mary Liodou

    11 Σεπτεμβρίου

    Τι γλυκά παιδιά είναι αυτά και σκέφτομαι πόση χαρά και ευτυχία θα νιώθεις βλέποντας αυτή τη μεταξύ τους σχέση! Μπράβο! Θα πάνε όλα καλά!

  2. My Little World

    14 Σεπτεμβρίου

    Καλή αρχή στο πρωτάκι σου αλλά και στο τριτάκι σου! Όντως τα παιδιά έχουν πολύ δύναμη μέσα τους που πολλές φορές μας εκπλήσσουν!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!