Οι μαγικές σβούρες γιορτάζουν φέτος τα 15 τους χρόνια με μια μοναδική παράσταση! Ο Πήτερ Παν έκανε πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο ΑΘΗΝά, καλώντας τους μικρούς και μεγάλους θεατές σε μια θεατρική πανδαισία κι ένα μοναδικό ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ.
Ο Δημήτρης Αδάμης σκηνοθετεί μια σύγχρονη, δυναμική και μαγευτική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie. Μας οδηγεί σε μια Χώρα του Ποτέ, που θα μπορούσε να είναι καλά κρυμμένη στην καθημερινότητα των παιδιών της πόλης. Η Χώρα του Ποτέ είναι το Τώρα.
Η παράσταση ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών καθώς η ιστορία εξελίσσεται. Πρόκειται για ένα εφευρετικό παιχνίδι και μια μαγεία ορατή στον καθένα . Η Χώρα του Ποτέ είναι μια παιδική χαρά περιπέτειας, όπου τα χαμένα αγόρια ζουν σήμερα με αντικείμενα που βρίσκονται γύρω τους. Όλα αυτά ενισχύουν την αφοσίωση του ήρωα στη διασκέδαση και την περιπέτεια.
Η Υπόθεση
Στο σπίτι της Οικογένειας Ντάρλιγκ, ο κύριος και η κυρία Ντάρλιγκ ζουν μαζί με τα τρία τους παιδιά, τη Γουέντυ, τον Τζον και τον Μάικλ, τα οποία φροντίζει η νταντά Νανά, ένας σκύλος. Η Νανά ο σκύλος – γκουβερνάντα ξέρει τα πάντα καλύτερα από τον καθένα. Η κυρία Ντάρλιγκ είναι εκεί για όλους, η μητέρα που θα ήθελαν να έχουν όλα τα παιδιά. Μια νύχτα σαν όλες τις άλλες, αλλά που δεν έμοιαζε με καμιά, όλα ανατρέπονται. Εμφανίζεται ο Πήτερ Παν μαζί με την νεράιδά του την Τίγκερ Μπελ. Ο Πήτερ Παν, αρχηγός των Χαμένων Παιδιών, έχει χάσει επαφή με τη σκιά του. Η Γουέντυ τον βοηθά στην επανασύνδεση. Σε αντάλλαγμα, την προσκαλεί, μαζί με τα μικρότερα αδέρφια της, στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί τους περιμένουν, μαζί με την Τίγκερμπελ, τα Χαμένα Παιδιά, η Τάιγκερ Λίλη η Ινδιάνα, οι Γοργόνες αλλά και ο εκδικητικός Κάπτεν Χουκ με τους Πειρατές του.
Θα ακολουθήσει μια αναταραχή μαγείας, φαντασίας και μουσικής.Ο Πήτερ Παν είναι το αγόρι που φοβάται να μεγαλώσει. Τα Χαμένα Παιδιά, θα μπορούσαν να είναι τα σημερινά ασυνόδευτα παιδιά που αναζητούν τους πρόσφυγες γονείς τους. Ζουν στη Χώρα του Ποτέ που είναι ένας ερειπωμένος χώρος. Τα παιδιά αναγκάζονται να σκουπίζουν, να συντηρούνται μόνα τους (ζουν χωρίς μητέρα) αλλά κρατούν και τα παιχνίδια τους και παίζουν με τα καροτσάκια τους, απομεινάρια της παιδικής τους ηλικίας . Η Τάιγκερ Λίλη, μια άγρια Ινδιάνα, περιβάλλεται από τους Ινδιάνους της φυλής της και μας θυμίζει την αθώα ζωή και την επαφή με τη φύση. Και αυτός ο Χουκ είναι μια πολύ τρομακτική δημιουργία που δεν σκέφτεται τίποτα άλλο από την εκδίκηση (μεγάλωσε κι αυτός χωρίς μαμά). Μόνος, χωρίς αγάπη, οδεύει προς το φόβο του, τον Κροκόδειλο, με αξιοθαύμαστο σθένος.
Οι γονείς Ντάρλιγκ, καθώς στο τέλος «αγκαλιάζουν» τα Χαμένα Παιδιά, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια αναφορά για τη σύγχρονη μετανάστευση.
Πρόκειται για ένα έργο που θα ήθελε να μιλήσει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη έγνοια και μέριμνα προς τα παιδιά. Θίγει όμως και τις σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη, τον παιδικό πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης .
Αυτή η παράσταση δεν είναι απλώς μια μεγάλη περιπέτεια – είναι η ίδια η ζωή.
Συντελεστές:
Διασκευή –Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά –κοστούμια: μαγικές σβούρες
Kίνηση: Χριστίνα Σουγιουλτζή-Αντιγόνη Λινάρδου (από την ομάδα Κι όμως κινείται )
Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Αδάμης
Διδασκαλία τραγουδιών: Ιωάννα Εμμανουήλ
Μάσκες – Κατασκευές: Ιφιγένεια Κωφού
Φωτισμοί: Γιώργος Φωτόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ειρήνη Καλογεροπούλου- Ρενάτα Τσιούλου,
Παραγωγή: μαγικές σβούρες – Επιχειρήσεις Μαροσούλη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Ντέπυ Μοράρη, Νεφέλη Οικονόμου, Στέλιος Πετράκης, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα
Με την φροντίδα της Ελεονώρας Μελέτη .
Ο “Πήτερ Παν” απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας.
Διάρκεια: 80΄
Από την Κυριακή 21 Οκτώβρη 2018 έως και την Κυριακή των Βαΐων
Κάθε Κυριακή 11:00 π.μ. και 3:00 μ.μ.
Καθημερινές για σχολεία
Θέατρο ΑΘΗΝά , Δερυγνί 10 , 104 34 & Πατησίων .
Γενική είσοδος : 12 ευρώ, άνεργοι και ευπαθείς ομάδες 8 ευρώ
Εισιτήριο μαθητών – επισκέψεις σχολείων 6 ευρώ
Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλ. 210-9853609 , 6948 744 988
NO COMMENT