“Οι νέοι σχεδιάζουν το Μουσείο” – Σεμινάριο για εφήβους

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου παρουσιάζει το σεμινάριο για εφήβους Οι νέοι σχεδιάζουν το Μουσείο.

Τι συμβαίνει πίσω από τις βιτρίνες των μουσείων; Ποιοι άνθρωποι εργάζονται και τι δουλειές κάνουν; Πώς μελετούν και πώς συντηρούν τα εκθέματα; Mε ποιο σκεπτικό οργανώνουν τις εκθέσεις και πώς τις σχεδιάζουν; Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι παρουσίασης;

Αυτά τα ερωτήματα θα κληθούν να εξερευνήσουν 10 έφηβοι/ες που θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Μουσείου Κανελλοπούλου Οι νέοι σχεδιάζουν το Μουσείο. Μέσα από 8 τρίωρες συναντήσεις, οι νέοι/ες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων που εργάζονται σε μουσεία (αρχαιολόγους, συντηρητές, σχεδιαστές εκθέσεων, γραφίστες, επιμελητές σύγχρονης τέχνης, κ.ά.). Στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους και να μάθουν τον τρόπο δουλειάς τους μέσα από πρακτικές ασκήσεις και δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, μαζί με τους επιμελητές του μουσείου, θα αναλύσουν την οργάνωση της υπάρχουσας έκθεσης και θα προτείνουν τις δικές τους ιδέες για θέματα μελλοντικών εκθέσεων, για την παρουσίαση επιμέρους ενοτήτων και για αντικείμενα που, κατά τη γνώμη τους, θα πρέπει να «πρωταγωνιστούν». Στο τέλος, θα επιλέξουν μια ομάδα αντικειμένων και, σε συνεργασία με τους επιμελητές και τον αρχιτέκτονα-σχεδιαστή, θα επιχειρήσουν να σχεδιάσουν μια μικρή έκθεση η οποία να αφηγείται μια ενδιαφέρουσα ιστορία.

Στόχος του σεμιναρίου είναι (α) να γνωρίσουν οι νέοι/ες τις λειτουργίες ενός μουσείου και τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτό. Παράλληλα, θα μπορέσουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το τι τους αρέσει σε ένα μουσείο και τι θα ήθελαν να βελτιωθεί ή να αλλάξει και να μάθουν πώς μπορούν να υλοποιούν τέτοιου είδους αλλαγές.

Πηγή αναφορών, έρευνας και έμπνευσης θα αποτελέσουν οι αρχαιολογικές συλλογές του μουσείου αλλά με μια ματιά στο σήμερα, στην καθημερινότητα και στη σύγχρονη δημιουργία. Με αυτή τη δράση, το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου καλεί τους νέους να οραματιστούν το μουσείο του αύριο!


Βρείτε περισσότερες δράσεις για παιδιά στο Κάθε μέρα γονείς.

Ακολουθήστε μας και στο Instagram


Πληροφορίες

Ημερομηνίες
Σάββατα 4, 11, 18 Μαρτίου / 1, 8, 22, 29 Απριλίου / 6 Μαΐου 2023.

Ώρες
11:00-14.00

Ηλικίες
14-17 ετών

Αίτηση συμμετοχής
Μέσω email στο press@camu.gr αναγράφοντας τα εξής στοιχεία:
– Όνομα και επώνυμο
– Ηλικία και σχολική τάξη
– Όνομα και επώνυμο γονέα ή κηδεμόνα
– Τηλέφωνο επικοινωνίας και e-mail γονέα ή κηδεμόνα
Επίσης, σε 2-3 γραμμές εξηγήστε γιατί σας ενδιαφέρει το πρόγραμμα.
Προθεσμία υποβολής: έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κόστος συμμετοχής για όλο το σεμινάριο
25 ευρώ

Σχεδιασμός – Οργάνωση       
Μυρτώ Λάβδα, εκπαιδευτικός τέχνης

Συμμετέχουν
Νίκος Παπαδημητρίου, Αντώνης Μπεκιάρης (αρχαιολόγοι), Αγγελική Δημητριάδου, Άννα Βουζάτου (συντηρήτριες), Σπύρος Νάσαινας (αρχιτέκτονας-σχεδιαστής), Βίκτωρ Γκόγκας (γραφίστας), Αναστασία Δούκα (εικαστικός), Εβίτα Τσοκάντα (συγγραφέας – επιμελήτρια σύγχρονης τέχνης)

Συντονισμός – Πληροφορίες  
Μιρένα Χατζημανώλη, Τ 210 3319300 (εσωτ. 1645), E-mail: press@camu.gr


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!