READING

Νέες συναντήσεις της Σχολής Σύγχρονων Γονέων στον ...

Νέες συναντήσεις της Σχολής Σύγχρονων Γονέων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Μετά την επιτυχία των πρώτων συναντήσεων της Σχολής Σύγχρονων Γονέων, με την Χριστίνα Ρασιδάκη, ψυχοθεραπεύτρια, σύμβουλο γονέων, συγγραφέα, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, ένας νέος κύκλος συναντήσεων ξεκινά στις 23 Ιανουαρίου.


Στο τέλος της ανάρτησης μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό μας, όπου 2 τυχεροί φίλοι θα κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε όποια συνάντηση επιθυμούν.


Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν;

Ο κύκλος αυτών των διαδραστικών εργαστηρίων βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Αναλυτικά

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, 7-9 μ.μ.

Γιατί τα παιδιά βαριούνται τα παιχνίδια τους

Ποια παιχνίδια είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία; Ποια κρατάμε; Ποια κρύβουμε; Ποια πετάμε; Μια ενδυναμωτική, διαδραστική συνάντηση για γονείς που αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση και σωστή καθοδήγηση.

 • Γιατί τα παιδιά βαριούνται τα παιχνίδια τους; Γιατί τα καταστρέφουν κι απαιτούν καινούρια;
 • Το θέλω ΤΩΡΑ! Τα θέλω ΟΛΑ! Πώς το αντιμετωπίζουμε;
 • Ποια παιχνίδια συμβάλλουν στη μάθηση; Ποια είναι διαφημιστικά τρικ;
 • Πώς «αδειάζουμε» το παιδικό δωμάτιο;
 • Παιχνίδια με οθόνες: Συμφωνίες, όροι, όρια.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019, 7-9 μ.μ.

Τι και πόσα λέμε στα παιδιά για τον έρωτα και τον θάνατο

 • Πώς και πότε αρχίζουμε να μιλάμε στα παιδιά για τον έρωτα και τον θάνατο;
 • Τι απορίες και συμπεριφορές να περιμένετε από κάθε ηλικία
 • Όρια και σταθμά – Αξίες και προσδοκίες για μια υγιή ανάπτυξη
 • Κίνδυνοι και πώς να μιλήσετε γι’ αυτούς
 • Προτάσεις βιβλίων για παιδιά

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 7-9 μ.μ.

Ευτυχισμένο ζευγάρι = Ευτυχισμένα παιδιά

Και ξαφνικά γίνατε τρεις, ίσως και τέσσερις ή… και παραπάνω. Μεγάλη η χαρά πολλές όμως οι προκλήσεις που μπορεί σαν ζευγάρι να σας φτάνουν στα όριά σας. Η συνάντηση αυτή σας βοηθά:

 • Να βρίσκετε τον κοινό σας βηματισμό απέναντι στα παιδιά
 • Να μιλάτε μεταξύ σας ώστε να εισακούεστε
 • Να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τις ανάγκες ο ένας του άλλου
 • Να αποτελείτε ο ένας για τον άλλο ένα ασφαλές λιμάνι
 • Να αποφεύγετε παγίδες και στερεότυπα
 • Να νιώθετε πιο κοντά κι αγαπημένοι

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, 7-9 μ.μ.

Το ΟΧΙ που προστατεύει: Θωρακίστε τα παιδιά απέναντι σε κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν μεγαλώνοντας

Μια ενδυναμωτική, διαδραστική συζήτηση για γονείς που αναζητούν εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για το πώς να θωρακίσουν τα παιδιά τους απέναντι σε κινδύνους όπως ο εκφοβισμός, η χειραγώγηση από τρίτους, η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, η παιδεραστία. Μερικά ενδεικτικά θέματα στα οποία θα επικεντρωθούμε είναι:  

 • Κακές παρέες και ανόητα ρίσκα
 • Πειράγματα και ενδοσχολικός εκφοβισμός
 • Ουσίες που εθίζουν
 • Κακοπροαίρετοι και επικίνδυνοι ενήλικες
 • Κίνδυνοι στο διαδίκτυο

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e- mail:  polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Λίγα λόγια για την Χριστίνα Ρασιδάκη

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος γονέων. Είναι πιστοποιημένη στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα και Αποτελεσματικού Εκπαιδευτικού, και για δέκα χρόνια δίδαξε στο βρετανικό Open University. Έχει συντονίσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας, συγκρούσεων και αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού. Συντονίζει ομάδες γονέων και δίνει ομιλίες σε σχολεία. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ πρακτικές ομιλίες της σε ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ανατροφή των παιδιών.

Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και συγγραφέας των βιβλίων Ξέρω να λέω ΟΧΙΣχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω, που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, και Σχολικός Εκφοβισμός Bullying που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Στον προσωπικό της ιστότοπο www.parentcoaching.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για γονείς.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Όροι συμμετοχής:

Είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τα πλήρη και ακριβή στοιχεία σας στην φόρμα, για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας. Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά. Επιπλέον συμμετοχές με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη και ο διαγωνιζόμενος αυτόματα αποκλείεται από τον διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός θα λήξει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 23:59. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν στο e-mail που έχουν καταχωρήσει στη φόρμα. Η συμμετοχή σας στη σχολή γονέων δεν μεταφέρεται σε άλλη ημερομηνία από αυτήν που δηλώσατε στη φόρμα που συμπληρώσατε.

Διαβάστε εδώ την πολιτική απορρήτου του Κάθε μέρα γονείς.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!