READING

Μάρτιος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου – ...

Μάρτιος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου – Δράσεις για την οικογένεια

Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού στην Τεχνόπολη και ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από ευφάνταστες δράσεις!

Σαββατοκύριακο 12-13 & Κυριακή 27 Μαρτίου 2022

Για περιορισμένο αριθμό – Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Η άνοιξη μπαίνει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δράσεων. Νέες αλλά και αγαπημένες δράσεις προσκαλούν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου, μέσα από μια θεματική ξενάγηση στους μουσειακούς χώρους, μια νέα σειρά εργαστηρίων που συνδυάζουν τα εικαστικά με τον χορό αλλά και ένα ανοιξιάτικο εικαστικό με θέα 360° στην Αθήνα!


«Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ»
Εικαστικό εργαστήρι δύο συναντήσεων για παιδιά 11-13 ετών

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το νέο εικαστικό εργαστήριο Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ για παιδιά 11-13 ετών από την ομάδα «100 Περιστροφές». Το εργαστήριο αυτό, που θα ολοκληρωθεί σε δύο συναντήσεις, έρχεται για πρώτη φορά στο μουσείο, συνδυάζοντας τη ζωγραφική με τον χορό, δύο κόσμους που συνομιλούν και έχουν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο! Μέσα από παραδοσιακά παιχνίδια, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ζωγραφίσουν χρησιμοποιώντας τις κινητικές τους ικανότητες και θα κινηθούν χρησιμοποιώντας τις ζωγραφικές τους δεξιότητες.

Μπορείς να αποτυπώσεις στο χαρτί τον ήχο μιας ατμομηχανής; Πώς εκφράζεται με το σώμα μια έντονη γραμμή στο χαρτί; Τα παιδιά θα παρατηρήσουν τις διαφορετικές ποιότητες της κίνησης μέσα από τα ίχνη που αυτή αφήνει και θα εξερευνήσουν τις εκφραστικές της δυνατότητες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία και αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους, θα αντιληφθούν καλύτερα τον χώρο, τον χρόνο και την αίσθηση του σώματός τους σε σχέση με το περιβάλλον. Ήχοι, ιστορίες και εικόνες από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου θα εξάψουν την φαντασία τους και θα τους εμπνεύσουν ώστε να δημιουργήσουν… «από την κορυφή ως τα νύχια»!


«Στον Πύργο του Εργοστασίου»
Εικαστικό εργαστήριο για οικογένειες με παιδιά από 3-8 ετών

Την Κυριακή 27 Μαρτίου, οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών θα παίξουν δημιουργικά Στον Πύργο του Εργοστασίου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με έμπνευση τις μυρωδιές και τα χρώματα της άνοιξης. Πόσα χρώματα έχει το δικό σου λουλούδι; Πόσο γρήγορα ένα λουλούδι ξεπροβάλει; Έρχεται η άνοιξη και η φύση αλλάζει! Γεμίζει χρώματα και ο πιο παράξενος κήπος ανθίζει στον πύργο του παλιού εργοστασίου! Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και βάζοντας πολλή φαντασία, οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τα δικά τους λουλούδια, δίνοντάς τους κίνηση και ζωή!

Πληροφορίες

Εικαστικό εργαστήριο Κυματιστές τροχιές με χρωματιστά παστέλ
Για παιδιά 11-13 ετών
Πότε: Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Μαρτίου, ώρα 17:00-18:30
Κόστος συμμετοχής (για τις 2 συναντήσεις): 20€
Σημείο συνάντησης: Κτίριο Παλαιών Φούρνων

Εικαστικό εργαστήριο Στον Πύργο του Εργοστασίου
Για παιδιά 3-8 ετών
Πότε: Κυριακή 27 Μαρτίου, ώρες: 11.00-12.00 & 12.00-13.00
Συμμετοχή: 6€
Σημείο συνάντησης: Πωλητήριο ΒΜΦ

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 213-0109325 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-16.00)

Οι ενήλικες συμμετέχοντες πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (3 μηνών). Τα παιδιά, 4-17 ετών εναλλακτικά, μπορούν συμμετέχουν με βεβαίωση αρνητικού self test 24 ωρών.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Tηλ: 213-0109325
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr
www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!