READING

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μέγαρο Μο...

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δυο ξεχωριστές μουσικές εμπειρίες θα μυήσουν φέτος τους μικρούς φίλους της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής στα μυστικά της μουσικής. Τα παιδιά της προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (2-5 ετών) θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια που ζωντανεύουν και φτιάχνουν μια Μουσική Συμμορία. Τα παιδιά του δημοτικού (6-12 ετών) θα γνωρίσουν τέσσερις από τους σημαντικότερους συνθέτες, ανάμεσά τους και τον Έλληνα Νίκο Σκαλκώτα.

Το Κάθε μέρα γονείς έχει από φέτος τη χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας των εκπαιδευτικών δράσεων στο Μέγαρο Μουσικής!

Μουσική Συμμορία

Για παιδιά 2-5 ετών και τους γονείς τους. Θα πραγματοποιηθούν αυτοτελείς συναντήσεις τις Κυριακές 6 & 13 Οκτωβρίου, 3 Νοεμβρίου, 8 & 22 Δεκεμβρίου στις 12:00. Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, θα γίνει μια επιπλέον συνάντηση στις 16:00. Το πρόγραμμα διαρκεί 60 λεπτά.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μετατρέπεται σε παιδικό δωμάτιο, όπου τα παιχνίδια φτιάχνουν μια Μουσική Συμμορία και έρχονται να γράψουν τη δική τους ιστορία! Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μουσικοκινητικό πρόγραμμα, με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών.

Τι το διαφορετικό έχει το μουσικόφιλο ποντικάκι; Και πως το αντιμετωπίζει το μεταλλικό robot; Ποιο από τα παιχνίδια θα παίξει το ρόλο του ειρηνοποιού; Και γιατί οργανώνει μια μουσική συμμορία;

Ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα μυθοπλασίας, όπου γνωστά παιχνίδια ζωντανεύουν και μας μαθαίνουν παίζοντας τις βασικές αρχές της μουσικής, θίγοντας διακριτικά το θέμα της διαφορετικότητας.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά, αφουγκράζονται, αλληλεπιδρούν, πειραματίζονται, παίζουν παιχνίδια μίμησης και εξασκούνται σε ρυθμικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας μικρά μουσικά όργανα αλλά και το σώμα τους ως μουσικό όργανο (body percussion). Τα τραγούδια που ακούγονται είναι συνθέσεις της Ειρήνης Γεωργιάδη και ερμηνεύονται ζωντανά.

Ανακαλύπτουν έτσι ότι το παιχνίδι ως αντικείμενο, κάτι τόσο οικείο και απαραίτητο για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και ωριμότητα των παιδιών, μπορεί να αποτελέσει ένα ευφάνταστο μουσικό εργαλείο!

Ιδέα: Ειρήνη Περσίδου, ιστορικός τέχνης, εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Σχεδιασμός & Υλοποίηση προγράμματος:  Ειρήνη Περσίδου & Ειρήνη Γεωργιάδη, μουσικός

Σχεδιασμός αφίσας: Ελίνα Ζερβού

Συμπαραγωγή: Novel Vox

Χορηγοί: ΙΚΕΑ, fagottobooks                                                           

Πολυχώρος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Τιμές εισιτηρίων: €15 (ενιαίο με 1 συνοδό), €18 (ενιαίο με 2 συνοδούς), €8 (επιπλέον παιδί)

Εσύ έχεις κάνει εγγραφή στο newsletter μας;

Συγχαρητήρια για τη μουσική σας!

Για παιδιά 6-12 ετών. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για Δεύτερη χρονιά τις Κυριακές 20 Οκτωβρίου, 10 & 24 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου στις 12:30. Το πρόγραμμα διαρκεί 90 λεπτά.

Τα παιδιά εξερευνούν τον μουσικό κόσμο τεσσάρων αγαπημένων συνθετών, ανάμεσά τους και αυτόν του σημαντικότερου έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα, τον οποίο τιμά φέτος η Μουσική Βιβλιοθήκη που διατηρεί το αρχείο του, στο πλαίσιο του Έτους Σκαλκώτα.

Γνωρίζουν τους συνθέτες από την παιδική τους ηλικία μέχρι την ωριμότητα και τους συγχαίρουν «αυτοπροσώπως» για το έργο τους! Ζωγραφίζουν, ακούν ιστορίες, παίζουν μουσικοκινητικά παιχνίδια και, αφού ανακαλύψουν κρυμμένα προσωπικά αντικείμενα του κάθε συνθέτη στα ράφια της Βιβλιοθήκης, αφήνονται στη μαγεία της ζωντανής μουσικής.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου Συγχαρητήρια κύριε Μπαχ!

Κυριακή 10 Νοεμβρίου Συγχαρητήρια κύριε Μπετόβεν!

Κυριακή 24 Νοεμβρίου Συγχαρητήρια κύριε Τσαϊκόφσκι!

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου Συγχαρητήρια κύριε Σκαλκώτα!

Σχεδιασμός και επιμέλεια: Gabriella Spanò

Παρουσίαση και συντονισμός: Gabriella Spanò, Ρηνιώ Χρυσαδάκου

Πολυχώρος Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής

Τιμή εισιτηρίου € 10


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00

Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, Δε-Πα & Κυ, 10:00 – 16:00
Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικές αγορές 210 72 34 567. Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο 210 72 82 554

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Cosmote Tv, Tρίτο πρόγραμμα, Αθήνα 9.84, Στο Κόκκινο, monopoli.gr, art&life.gr, deBop, Days of Art, infowoman, infokids.gr, talk, elamazi.gr, childit.gr, paidiko.theatro.gr, kathemeragoneis.com


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!