READING

Kids SunDay – Μια ημέρα αφιερωμένη στο παιδί...

Kids SunDay – Μια ημέρα αφιερωμένη στο παιδί, την ελπίδα & την τέχνη

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου το Bobos Arts Festival σε συνεργασία με την Μέριμνα, διοργανώνουν στο The HUB Events τη δράση Kids SunDay, μια ξεχωριστή εκδήλωση για τα παιδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τις Αλκυονίδες ημέρες και την ελπιδοφόρο δράση της Μέριμνας, η οποία στηρίζει παιδιά που βιώνουν εμπειρίες αρρώστιας ή απώλειας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πρωτότυπη παιδική παράσταση για την όπερα και μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων, εμπνευσμένα από το μύθο της Αλκυόνης, ο οποίος πέρα από το καιρικό – ημερολογιακό φαινόμενο, τονίζει την ελπίδα και την αισιοδοξία, όπως αυτήν που φέρνει ένας ζεστός ήλιος μέσα στο χειμώνα!

12.00-13.00 | Θεατρική παράσταση «Τι τρέχει με την όπερα;» :

Μια ιδιαίτερη παράσταση με θέμα την όπερα από το φωνητικό σύνολο 8tetto, η οποία δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν και να αγαπήσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου. Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα; Ποιος είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της παράστασης;

Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό και ενίοτε παρεξηγημένο κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Στην παράσταση ακούγονται έργα των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστών συνθετών, ενώ όλα τα τραγούδια και η μουσική αποδίδονται ζωντανά.

13.00-15.00 | Δημιουργικά εργαστήρια & παιχνίδια

Μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων εμπνευσμένων από τις Αλκυονίδες ημέρες, στα οποία τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους πρωτότυπες κατασκευές. Μεγάλα συνεργατικά κολάζ, ήλιοι, ουράνια τόξα και όμορφα διακοσμητικά στοιχεία, με πολύ χρώμα και αστείρευτη φαντασία.

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μια σειρά διασκεδαστικών κινητικών παιχνιδιών.

Σχεδιασμός & υλοποίηση δράσεων: Ομάδα Πολιτισμού Πeripatos

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του έργου της Μέριμνας.

Τι είναι η Μέριμνα;

Το 2020 αποτελεί ορόσημο για την λειτουργία της Μέριμνας καθώς σηματοδοτεί τα 25 χρόνια κοινωνικής προσφοράς. Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Μέριμνα” ιδρύθηκε από 9 πανεπιστημιακούς, διευθυντές παιδιατρικών τμημάτων κι επιστήμονες ψυχικής υγείας με στόχο την δωρεάν παροχή ποιοτικών υπηρεσιών:

  • από το Συμβουλευτικό Κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου, και
  • από την Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι στο παιδί που πάσχει από απειλητική για τη ζωή ασθένεια.

Επιπλέον στόχοι της Μέριμνας είναι η εξειδικευμένη κατάρτιση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών, η επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας στην παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα καθώς και η έρευνα και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας.

H λειτουργία της Μέριμνας εξαρτάται αποκλειστικά από δωρεές πολιτών, εταιρειών και ιδρυμάτων, καθώς και από το Σωματείο «Οι Φίλοι της Μέριμνας», χωρίς καμία οικονομική στήριξη από κρατικό φορέα.

www.merimna.org.gr

Το Bobos Arts Festival είναι μια σειρά ξεχωριστών πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά. Σε συνεργασία με έμπειρους παιδαγωγούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους όλων των ειδικοτήτων, με αγάπη για το παιδί και την τέχνη, φαντασία και όρεξη για πρωτότυπο δημιουργικό παιχνίδι, παρουσιάζει μια σειρά ιδιαίτερων πολιτιστικών δράσεων, οι οποίες στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να προσφέρουν ποιοτική ψυχαγωγία σε ολόκληρη την οικογένεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κυριακή 26 Ιανουαρίου, 12.00-15.00

Εισιτήρια: 15€ / άτομο

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

H εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από 3-12 ετών.

ΧΩΡΟΣ

The HUB Events, Αλκμήνης 5, Αθήνα, 210 3411009


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!