READING

#Bookwave2020, ένα “κύμα βιβλίων” στο ...

#Bookwave2020, ένα “κύμα βιβλίων” στο Μουσείο Μπενάκη

Ένα πρωτοφανές και μοναδικό “κύμα βιβλίων” αναμένεται να υψωθεί για έβδομη χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς, από τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου. Μιλάμε φυσικά για to bookwave, την ετήσια δράση του Library4all, που στόχο έχει να ενισχύσει τα δημόσια νηπιαγωγεία που παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε βιβλία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Τι είναι το Library4all;

Το Library4all ιδρύθηκε το 2013. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει και να ενισχύσει τις σχολικές βιβλιοθήκες δημόσιων σχολείων με βιβλία, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη φιλαναγνωσία σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Οι άνθρωποι του Library4all ενημερώνονται για τις ελλείψεις και τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια τα βοηθούν να δημιουργήσουν εξαρχής μια βιβλιοθήκη ή να εμπλουτίσουν την υπάρχουσα βιβλιοθήκη του σχολείου.

Μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 76.000 βιβλία σε 1.900 σχολεία στην Ελλάδα και περισσότερα από 100.000 βιβλία σε κοινωνικούς φορείς, δομές και οργανώσεις στη χώρα μας. Δημόσια σχολεία, παιδιατρικά νοσοκομεία, ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, αλλά και δομές που φιλοξενούν προσφυγόπουλα, έχουν πάρει βιβλία από τις δωρεές που λαμβάνει συνεχώς το Library4all (ιδιωτικά σχολεία, ιδιώτες, συγγραφείς, εκδότες, άλλοι φορείς κ.α.)

Τι είναι το bookwave;

Το bookwave είναι η δράση που πραγματοποιείται ώστε να συγκεντρωθούν τα βιβλία που θα καταλήξουν στις σχολικές βιβλιοθήκες. Διάφορα σχολεία, κυρίως ιδιωτικά, συγκεντρώνουν καινούρια ή σε άριστη κατάσταση βιβλία μέσα από bookdrives. Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε αρκετά βιβλία, ώστε να καλύψουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία της Αττικής και της περιφέρειας.

Και λέω συγκεντρώσουμε, γιατί πέρυσι, για πρώτη φορά, ήμουν κι εγώ στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς και είδα από κοντά τι σημαίνει bookwave!

Ο χώρος ήταν γεμάτος κούτες, ενώ όλο το πρωί κατέφθαναν συνεχώς ακόμη περισσότερες προσφορές. Πέντε άνθρωποι αρχικά (γίναμε περισσότεροι στη συνέχεια), με την καθοδήγηση της υπέροχης Ελένης Γερουλάνου (είναι πραγματική έμπνευση να βλέπεις την Ελένη να δουλεύει για το bookwave!) τσεκάραμε ένα ένα όλα τα βιβλία και τα χωρίσαμε σε κατηγορίες, ανά ηλικία, κατηγορία, θέμα.

Φθαρμένα βιβλία, ή βιβλία που τους λείπουν σελίδες ή το cd που τα συνοδεύει ανακυκλώνονται. Στη συνέχεια τα βάζαμε σε κουτιά ή μεγάλες τσάντες, ώστε να είναι έτοιμα να ταξιδέψουν στον τελικό τους παραλήπτη.

Φέτος το bookwave θα ξεκινήσει στις 3 Φεβρουαρίου. Η αποστολή των βιβλίων στα σχολεία της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου από την Αθηναϊκή Μεταφορική. Τα σχολεία της Αττικής αφού πρώτα ενημερωθούν τηλεφωνικά, θα έρθουν στο Μουσείο Μπενάκη για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Για πληροφορίες μπορείτε να στείλετε email στο info@library4all.com.

Στηρίζουμε το Bookwave 2020

Εάν επιθυμείτε να στηρίξετε κι εσείς το bookwave 2020, μπορείτε να διοργανώσετε το δικό σας “κύμα βιβλίων” στο Σχολείο σας, τον Σύλλογό σας, ακόμη και με την παρέα σας και να συγκεντρώσετε καινούρια ή σχεδόν καινούρια βιβλία κατάλληλα για παιδιά 46 ετών.

Προσοχή: ΔΕΝ δέχονται εγκυκλοπαίδειες, βιβλία δραστηριοτήτων, βιβλία από εφημερίδες, ενηλίκων, με ήρωες κινουμένων σχεδίων και βιβλία που τους λείπουν κομμάτια από παζλ ή το cd.


Εάν είστε σε κάποιο σχολείο που θέλει να λάβει βιβλία μέσω του Library4all, θα πρέπει να στείλετε από το email του σχολείου σας στο info@library4all.com τα παρακάτω: διεύθυνση και τηλέφωνο του Σχολείου, το όνομά σας, ένα κινητό τηλέφωνο και πόσα παιδιά έχετε τη φετινή χρονιά.

Τα σχολεία που έχουν λάβει βιβλία στο παρελθόν δεν μπορούν να ξανακάνουν αίτηση. Επίσης, δεν μπορούν να κάνουν αίτηση τα δημοτικά σχολεία που έχουν ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών κι έχουν λάβει ή έχει δρομολογηθεί να λάβουν χρήματα από το κράτος, καθώς δίνεται προτεραιότητα στα σχολεία που δεν είναι στο πρόγραμμα. Και φυσικά, κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθουν τα βιβλία στο σχολείο μας, καθώς οι αιτήσεις είναι δεκάδες και δεν είναι εφικτό να φύγουν όλες οι κούτες ταυτόχρονα.


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!