Η δασκάλα μας

Θα ήθελα να σας πω δύο λόγια για την δασκάλα μας, την κυρία Δ.
Η Δ. είναι μια νέα γυναίκα, μητέρα η ίδια, εργαζόμενη αρκετά χρόνια στον παιδικό σταθμό που πηγαίνει ο Άρης. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, φροντίζει το παιδί μου 5 ημέρες την εβδομάδα, 6 ώρες την ημέρα. Είναι εκεί κάθε πρωί, πανέτοιμη καθώς φαίνεται να αντιμετωπίσει 20 νήπια, γεμάτα ενέργεια, όρεξη για παιχνίδι, σκανταλιά, λαχτάρα για μάθηση και λαχτάρα για αγκαλιές και φιλιά. Αυτό τουλάχιστον είναι το δικό μου παιδί. Και πρέπει να πω, πως η Δ. έχει απλόχερα προσφέρει όλα αυτά στο παιδί μου κι ακόμη περισσότερα.

Το αρχικό γράμμα του ονόματός μας

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω; Και τι δεν έχουν κάνει μαζί της φέτος: πήγανε στο θέατρο, παρακολουθήσανε παραστάσεις στο σχολείο, είδανε μουσεία, συμμετείχαν σε διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες, καλέσανε τις μαμάδες στο σχολείο με αφορμή την γιορτή της μητέρας, κάνανε pyjama party, οργανώσανε μια ινδιάνικη γιορτή, μάθανε για τον τρύγο, ζυμώσανε ψωμάκια, λειτούργησε η δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης τους, συζητούσανε και φυσικά κάνανε απίθανες “εργασίες”, όπως τις λέει και ο Άρης. Και άλλα πολλά… Και όλα αυτά πρέπει να σας πω με πρωτοβουλία της δασκάλας!

Από την έκθεση των παιδιών (Ιούνιος 2013): ένα φίδι φτιαγμένο από καπάκια

Το πιο σημαντικό για μένα όμως είναι το προσωπάκι του παιδιού κάθε μεσημέρι που γυρίζει στο σπίτι του. Το παιδί μου πέρασε μια υπέροχη χρονιά, δεν ξύπνησε ούτε ένα πρωινό
παραπονούμενο ότι δεν θέλει να πάει στο σχολείο (με εξαίρεση τις
τελευταίες μέρες, που το καημένο θέλει λέει να πάει και αυτός διακοπές
όπως οι φίλοι του). Χαρούμενο, όλο ιστορίες, ενθουσιασμένο και γεμάτο αγάπη για την δασκάλα που, όπως λέει με τόση τρυφερότητα, τον αγκαλιάζει και τον λέει αγάπη μου. Του αρέσει τόσο πολύ, που δεν μπορώ καλά καλά να σας το περιγράψω. Κάθε μέρα παρατηρεί την Δ., μου σχολιάζει πόσο όμορφη είναι, πόσο της πάνε τα νύχια της όταν τα βάφει κόκκινα, αλλά και πόσο έξυπνη είναι. “Τα ξέρει όλα μαμά σου λέω. Τα πάντα.”. Πάμε στο χωριό; Θέλει να της μαζέψει πορτοκάλια και σύκκα. Θέλει να πιάσει έντομα για να τις τα δείξει. Πάμε σε κάποια δραστηριότητα; Θα της τα πω όλα αύριο της κυρίας μου, που της αρέσουν αυτά. Τώρα τελευταία θέλει να την καλέσουμε στο σπίτι για να της δείξει τα παιχνίδια του και το δωμάτιό του.

Ένας δεινόσαυρος

Και εγώ αισθάνομαι απέραντη χαρά. Και ευγνωμοσύνη.

Τοτέμ

Είναι πολύ βασικό να αισθανόμαστε ασφάλεια με τους ανθρώπους που εκπαιδεύουν τα παιδιά μας. Είναι πολύ βασικό να τους έχουμε εμπιστοσύνη, να αποκτήσουμε όσο μπορούμε και μας επιτρέπεται μια σχέση μαζί τους, να καταλάβουμε τι πιστεύουν για την εκπαιδευτική διαδικασία. Το μεράκι για την δουλειά τους και η αγάπη προς τα παιδιά δεν κρύβεται. Ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες ένας καλός εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει υπέροχη δουλειά με τα παιδιά.

Ένας κροκόδειλος (φτιαγμένος από αυγοθήκη)

Οφείλουμε όλοι οι γονείς να ευχαριστήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τον άνθρωπο που φροντίζει τα παιδιά μας όταν εμείς δεν είμαστε εκεί. Είναι και αυτοί άνθρωποι και η δική τους επιβράβευση έρχεται από εμάς και τα παιδιά μας. Φανταστείτε πώς θα ήταν τα πρωινά των παιδιών σας με έναν ανόρεκτο, κουρασμένο εκπαιδευτικό. Όταν λοιπόν βλέπετε το αντίθετο να το λέτε! Τι πιο όμορφο άλλωστε, από το να σου πει κάποιος “Σε ευχαριστώ. Ευχαριστώ που είσαι εδώ κάθε μέρα και κάνεις αυτό που κάνεις. Ευχαριστώ που το παιδί μου είναι χαρούμενο, γεμάτο… Σε ευχαριστώ για όλα”.

Το μουσικό μου όργανο, μια μαράκα

Δ., σε ευχαριστώ! Ελπίζω και την επόμενη χρονιά να ολοκληρώσουμε μαζί σου αυτό το υπέροχο ταξίδι που πρόσφερες στο παιδί μου. Ευχαριστώ για όλα!

Το πορτρέτο της γιαγιάς μου

Μπαλόνια από τα δακτυλικά αποτυπώματα των συμμαθητών του

Η τσάντα της δανειστικής βιβλιοθήκης

Μια μικρή σημείωση: Τα έργα είναι όλα δημιουργίες του Άρη στο σχολείο, υπό την καθοδήγηση φυσικά της δασκάλας του. Υπάρχουν κι άλλα, πολλά, υπέροχα, το ένα πιο όμορφο και δημιουργικό από το άλλο. Θα σας τα παρουσιάσω πιο αναλυτικά κάποια άλλη στιγμή, γιατί πραγματικά αξίζουν και ως χειροτεχνίες που μορείτε να κάνετε και μόνοι σας στο σπίτι με το παιδί σας!


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!