READING

Η Αργυρώ Πιπίνη μας μαθαίνει να γράφουμε παραμύθια...

Η Αργυρώ Πιπίνη μας μαθαίνει να γράφουμε παραμύθια

Σας αρέσουν τα παραμύθια; Και σε ποιον δεν αρέσουν δηλαδή; Αν όμως θέλετε να γράφετε παραμύθια, να τα ακούτε να ζωντανεύουν και να τα διαβάζουν τα παιδιά, η γνωστή, πολυβραβευμένη κι αγαπημένη φίλη μας και συγγραφέας Αργυρώ Πιπίνη, είναι εδώ για να σας βοηθήσει στο δικό σας παραμύθι!

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι, μέσα από παραδείγματα και ασκήσεις, να δώσει τα εφόδια σε όποια κι όποιον το παρακολουθήσει, για να γράψει τα δικά του παραμύθια! Τις δικές του ιστορίες που απευθύνονται στο μέλλον, δηλαδή στα παιδιά! Όσες κι όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεχίσουν τις ιστορίες τους, βελτιώνοντας όσες έγραψαν ή γράφοντας καινούργιες, στον β’ κύκλο του μαθήματος. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα παραμύθια μέσα στη σχολική τάξη, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά ή ως χόμπι με τη συγγραφή παραμυθιών.

Οι Ενότητες του σεμιναρίου συγγραφής παραμυθιού, παιδικού βιβλίου και βιβλίου για εφήβους, εικονογραφημένου ή μη, είναι:

Η τέχνη της επινόησης και η εξάσκηση του βλέμματος. Πώς συνδυάζουμε τα βιώματά μας με υλικό μυθοπλασίας ή με την πραγματικότητα. Η παρατήρηση ως δεξαμενή θεμάτων προς ανάπτυξη.

Η γλώσσα στα βιβλία για παιδιά και στα βιβλία για εφήβους (young adults).

Τα μηνύματα στα βιβλία για παιδιά.

Τα “δύσκολα” θέματα στο παραμύθι: απώλεια, υιοθεσία, μετανάστευση, φτώχεια. Ποιος βάζει τα όρια; Τι λέμε, πόσα λέμε.

Τα ‘δύσκολα’ θέματα στο βιβλίο για εφήβους. Ποιος βάζει τα όρια; Τι λέμε, πόσα λέμε.

Από το κείμενο στην εικόνα και από την εικόνα στο κείμενο: συνεργασία συγγραφέα-εικονογράφου ή ξεχωριστές αναγνώσεις συγγραφέα και εικονογράφου;


Το σεμινάριο διοργανώνει η Ανοιχτή Τέχνη, θα διαρκέσει 11 εβδομάδες και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 17:45-19:45. Θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Η Ανοιχτή Τέχνη παρέχει Βεβαίωση Σπουδών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


H Αργυρώ Πιπίνη είναι συγγραφέας, ηθοποιός και μεταφράστρια. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και θέατρο. Αγαπάει τα βιβλία, ζει για τα βιβλία, αλλά και από τα βιβλία. Διδάσκει θέατρο, μεταφράζει λογοτεχνία, κείμενα για το θέατρο, παιδικά βιβλία.

Το 2012 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και το 2013 αναγράφηκε στους τιμητικούς πίνακες της IBBY (The International Board on Books for Young People) για τις μεταφράσεις της. Το 2015 το βιβλίο της Το δικό τους ταξίδι κέρδισε το βραβείο του περιοδικού “Ο Αναγνώστης” στην κατηγορία “Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά” και η Διεθνής Παιδική Βιβλιοθήκη του Μονάχου το συμπεριέλαβε στα White Raven, διάκριση που απονέμεται σε βιβλία που αξίζουν διεθνούς προσοχής λόγω των θεμάτων που πραγματεύονται και της εξαιρετικής και πρωτοπόρου λογοτεχνικής και εικαστικής προσέγγισής τους. Το ίδιο βιβλίο βρισκόταν στις βραχείες λίστες του ελληνικού τμήματος της ΙΒΒΥ και στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.

Την ίδια χρονιά στη βραχεία λίστα του Αναγνώστη αλλά και των Κρατικών Βραβείων βρέθηκε και το βιβλίο της Η Αλίκη στην πόλη, στην κατηγορία Εφηβικού-Νεανικού βιβλίου. Το 2017 το βιβλίο της Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι… πήρε το βραβείο ΙΒΒΥ (Ελληνικό Τμήμα) – Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, και το βιβλίο της Μελάκ, μόνος κέρδισε το βραβείο του περιοδικού “Ο Αναγνώστης” στην κατηγορία “Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά”.

Το site της είναι: www.argyropipini.com


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!