READING

Ομιλία για τη συναισθηματική κακοποίηση στις Μικρέ...

Ομιλία για τη συναισθηματική κακοποίηση στις Μικρές Ιστορίες (κι ένα δώρο μόνο για εσάς!)

Συζητάμε και ακούμε πλέον πολύ συχνά την λέξη κακοποίηση. Κυρίως αναφερόμαστε στην σωματική κακοποίηση, την βία που ασκείται σε έναν άνθρωπο, μικρό ή μεγάλο. Υπάρχει όμως και η κακοποίηση που δεν φαίνεται, αυτή που δεν αφήνει εμφανή σημάδια, αυτή που αρκετές φορές δεν την αναγνωρίζουμε ούτε ως παιδιά, αλλά ούτε και ως ενήλικες…Πότε ξεκινάμε να μιλάμε για συναισθηματική κακοποίηση μέσα σε μία σχέση και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της;

Πως θα την αναγνωρίσω αν υπάρχει στη σχέση μου; 
Ποιος είναι ο ρόλος του θύτη και ποιος του θύματος;
Με ποιο τρόπο τους έχουμε μοιραστεί και πώς ο κάθε ρόλος βοηθάει στο να συντηρείται η κακοποίηση; 
Ποιες επιπτώσεις έχει στο παιδί η συναισθηματική κακοποίηση;
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της επικοινωνίας που οδηγούν στη συναισθηματική κακοποίηση; 
Με ποιο τρόπο μπορώ να φέρομαι και να προκαλώ τον σύντροφό να με κακοποιεί συναισθηματικά; Πως βγαίνω από αυτό αν διαπιστώσω ότι υπάρχει στη σχέση μου;
Για ποιο λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν την αναγνωρίζουν, την θεωρούν κανονική και την μπερδεύουν με την αγάπη;
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν σε μια μοναδική συνάντηση στις Μικρές Ιστορίες με τον ψυχολόγο Γιώργο Παραδείση, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 18:30.
 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΟΜΙΛΙΑΣ

Αν και δυσάρεστη, η σύγκρουση είναι ένα βασικό συστατικό μιας συντροφικής σχέσεις. Σε σημεία διαφωνίας η δυσαρέσκειας ανάμεσα στο ζευγάρι, η σύγκρουση μεταξύ των συντρόφων με στόχο την επίτευξη της λύσης του θέματος που τους απασχολεί, είναι από επιθυμητή έως απαραίτητη. Η σύγκρουση άλλωστε είναι αυτή που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τόσο την επικοινωνία τους όσο και τους μηχανισμούς και τους κανόνες που θα οδηγήσουν τη σχέση στην εξέλιξη.
Ο τρόπος με τον οποίο μπαίνουμε σε συγκρούσεις δεν είναι πάντοτε δημιουργικός. Ο στόχος δεν είναι πάντοτε η επίλυση των προβλημάτων. Συχνά συγκρουόμαστε επιχειρώντας απλώς να επικρατήσουμε έναντι του συντρόφου μας, ή μπορεί να νιώθουμε ότι συγκρούεται μαζί μας με βασικό στόχο να μας πληγώσει και όχι να λύσουμε τα προβλήματα. Η συχνότητα των συγκρούσεων μπορεί επίσης να δώσει πολλές πληροφορίες.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο μας κρατάει σε μια σχέση με συναισθηματική κακοποίηση, είναι η έλλειψη ενημέρωσης και η αδυναμία μας να την αναγνωρίσουμε ως τέτοια όταν μας συμβαίνει. Παράλληλα ο φόβος μας δε μας επιτρέπει να δεχτούμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει σε εμάς.
Ο ψυχολόγος Γιώργος Παραδείσης θα μας μιλήσει για την συναισθηματική κακοποίηση και τις επιπτώσεις που έχει αυτή η συμπεριφορά στα μέλη μιας οικογένειας. Τα ερωτήματα είναι σίγουρα πολλά και μέσα από την συζήτηση θα γεννηθούν ακόμη περισσότερα. Στόχος της συζήτησης είναι να δώσουμε μια απάντηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να θωρακιστούμε απέναντι στο φαινόμενο της συναισθηματικής κακοποίησης και να την αναγνωρίζουμε με το που προκύπτει, τόσο στις δικές μας σχέσεις όσο και στις σχέσεις των κοντινών μας ανθρώπων.
Το κόστος συμμετοχής μόνο για τους φίλους του 
“Κάθε μέρα γονείς” είναι 8 ευρώ! 
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 210-9227730 ή στο info@mikresistories.gr γράφοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία σας. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε ότι είστε μέλος της ομάδας “Κάθε μέρα γονείς” για να έχετε την έκπτωση!
ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ εφόσον ζητηθεί.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιώργος Παραδείσης είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Εξειδικεύτηκε στην παιδοψυχολογία (διάγνωση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών, προβλήματα συμπεριφοράς. διαχείριση συναισθημάτων), στην ψυχολογία εφήβων και στη συνέχεια στην ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, στη θεραπεία και στην συμβουλευτική ζευγαριών, γάμου και οικογένειας, την υποστήριξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ε άτομα με αναπηρία και την εκπαίδεση ενηλίκων σε θέματα που σχετίζονται με την συμπεριφορά και το συναίσθημα. Εργάζεται ιδιωτικά στο Κουκάκι ως ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.paradeisis.com


Γεια σας! Είμαι η Μάγδα και σας καλωσορίζω στο «Κάθε μέρα γονείς». Κατάγομαι από τα Γιάννενα και σπούδασα δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο. Για πολλά χρόνια εργάστηκα στον χώρο του Πολιτισμού, στις Δημόσιες Σχέσεις. Πλέον, έκανα το χόμπι μου επάγγελμα! Εκτός από το "Κάθε μέρα γονείς" έχω δημιουργήσει και το www.familyfriendlytravel.gr

RELATED POST

 1. Ελένη B

  23 Οκτωβρίου

  Εγώ δε θα μπορώ να είμαι εκεί… υπάρχει μια κάποια απόσταση…
  Πολύ θα ήθελα όμως να μας έγραφες όσα θα ζητήσετε!!!

 2. Momma Machi

  24 Οκτωβρίου

  Πόσο σημαντική εκδήλωση! Κρίμα που θα πάρω άδεια και θα ετοιμαζόμαστε να φύγουμε ενόψει του 3ημέρου!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!