READING

Είδαμε την παράσταση “Αισώπου Φίλοι” α...

Είδαμε την παράσταση “Αισώπου Φίλοι” από την ομάδα Μικρός Νότος

Κυριακή πρωί κι ετοιμαστήκαμε οικογενειακώς για την καθιερωμένη μας βόλτα, η οποία αυτή τη φορά περιελάμβανε και θεατρική παράσταση! Με εφόδιο το κέφι μας, φθάσαμε στο Μεταξουργείο στο θέατρο Σταθμός, για να παρακολουθήσουμε την παράσταση Αισώπου Φίλοι, από την ομάδα Μικρός Νότος.

Βρήκαμε εύκολα να παρκάρουμε και μπήκαμε στο γλυκύτατο φουαγιέ, για να προχωρήσουμε εν συνεχεία στην πλατεία του θεάτρου, όπου μας υποδέχθηκαν με διάπλατα χαμόγελα αυτοί, που όπως αποδείχθηκε αργότερα, ήταν οι τρεις πρωταγωνιστές του έργου. (Εδώ να σημειώσω πόσο χάρηκα που σεβάστηκαν αυτό που είχα παρακαλέσει, δηλαδή να μας δώσουν τέτοιες θέσεις, ώστε η μικρή μου, που είναι 3,5 χρονών, να μπορέσει να παρακολουθήσει ευχάριστα και ισότιμα με τα υπόλοιπα παιδάκια).

Αρχικά οι τρεις πρωταγωνιστές του έργου (πολυεργαλεία θα τους χαρακτήριζα εγώ!) μας συστήθηκαν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής και Χαρά Δημητριάδη. Μας μίλησαν για τα μουσικά όργανα που θα συναντούσαμε στο έργο (γιουκαλίλι, κουίκα, καζού, μπάντζο κλπ) και να, το τραγούδι ξεκινάει, η παράσταση αρχίζει! Όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει από τον τίτλο, το θέμα της παράστασης είναι η φιλία μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου: το Λιοντάρι και το Ποντίκι, η Αλεπού και τα Σταφύλια, ο Ψεύτης Βοσκός, οι Δυο Φίλοι και η Αρκούδα – με προσαρμογή σε σύγχρονους ρυθμούς, άφθονο κι ευρηματικό χιούμορ, ζωντανή μουσική, τραγούδι και χορό!

Όλα αυτά σε συνεχή αλληλεπίδραση με το κοινό (μας είχαν ξεσηκώσει, μικρούς και μεγάλους!), διαδραστικά και με φοβερή ικανότητα αυτοσχεδιασμού εκ μέρους των ηθοποιών. Πρέπει να αναφέρω πόσο συγκινήθηκα όταν ρωτούσαν τα παιδιά τι πιστεύουν ότι είναι η φιλία: αγάπη, παιχνίδι, γέλιο, αλήθεια… Πραγματικά, ήταν μια τόσο ζωντανή παράσταση, μεστή σε νοήματα, με τρόπο κατανοητό χωρίς “μεγαλίστικο” διδακτισμό. Κανένας μας δεν κατάλαβε πότε τελείωσε!

Και τι να πρωτοπώ για τους ηθοποιούς; Απολαυστικοί, με πηγαίο χιούμορ, απίστευτη ικανότητα να εναλλάσσουν ρόλους χωρίς να χάσουν ούτε μία λέξη. Και όλα αυτά με χαμόγελο!!! Στο τέλος, κάλεσαν τα παιδιά στη σκηνή και με υπομονή απάντησαν στις ερωτήσεις τους και τους έδειξαν κάποιες από τις μάσκες που χρησιμοποίησαν, εξηγώντας την ιστορία της κάθε μάσκας.

Κι αν όλα αυτά δε σας έπεισαν, θα ακούσετε και ρεμπέτικα καλέ, να πάτε! Εμείς περάσαμε φανταστικά και ανυπομονούμε για την επόμενη παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος!!!


Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση.


Είμαι η Ελεάννα, μαθητευόμενος γονιός, νυν και αεί! Είμαι βιοχημικός κι εργάζομαι ως επιστημονική σύμβουλος σε φαρμακευτική εταιρεία. Όμως, οι μεγάλες μου αγάπες είναι τα βιβλία, το θέατρο και τα ταξίδια, τα οποία πλέον χάρη στην κόρη μου εξερευνώ με άλλη ματιά! Μαζί με τα δυο σκυλιά και τη γάτα μας, είμαστε μια τρελή τρελή οικογένεια και μας αρέσει να μοιραζόμαστε μαζί σας όσα μας ενθουσίασαν!

RELATED POST

  1. Vassilis Mantzorakis

    17 Οκτωβρίου

    Γίναμε όλοι μας παιδιά έστω και για λίγο!!!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!