Δεκέμβριος στο Athens Book Space – Δωρεάν δράσεις

Πάρκο Ελευθερίας: Οι δωρεάν δράσεις για παιδιά που έρχονται τον Δεκέμβριο στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις για μικρούς και μεγάλους συνεχίζει το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και τον Δεκέμβριο. Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, αλλά και πληθώρα δράσεων για παιδιά, όπως εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους.

Έως τις 30 Δεκεμβρίου, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, σε έναν φιλόξενο χώρο ανάγνωσης και συζήτησης, οι επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να διασκεδάσουν σε διαδραστικά εργαστήρια. Πολλές από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων τον Δεκέμβριο, μάλιστα, θα έχουν και “άρωμα” Χριστουγέννων.

Παράλληλα, το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων παραμένει ανοιχτό για όλους καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή 11.00-19.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-15.00 ως ένας χώρος συνάντησης, ανάγνωσης, και χαλάρωσης μέσα στην καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας. Όσοι επισκεφτούν τον χώρο, έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία, για παιδιά και ενήλικες, καθώς και 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα Δεκεμβρίου:

Κατασκοπεία στο Athens Book Space (!)

Σκακιστικό παιχνίδι μυστηρίου με τον συγγραφέα, Κώστα Στοφόρο

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 11:00

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Διόπτρα συνδιοργανώνουν μια βιωματική παρουσίαση του βιβλίου «Το γκαμπί του βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο». Τα παιδιά από 7-12 ετών θα λάβουν μέρος σ’ ένα διαδραστικό παιχνίδι με γρίφους και κρυμμένα αντικείμενα στην αυλή και θα δημιουργήσουν μια δική τους ιστορία (σκακιστικού) μυστηρίου.

*Σε συνεργασία με τον Χρήστο Πιλάλη, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, διεθνή εκπαιδευτή και διεθνή διαιτητή στο σκάκι.

** Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00 & Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00 )


Άλκη Ζέη, «Το καπλάνι της βιτρίνας», Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εικαστικής δημιουργίας και ανάγνωσης

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 12.00

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνδιοργανώνουν ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο με εικαστική δημιουργία και ανάγνωση για παιδιά από 7 ετών και άνω. Στο εργαστήριο αυτό μαζί με τη δημιουργό, Γεωργία Ζάχαρη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για αγαπημένα βιβλία και κόμικς και να γίνουν καλλιτέχνες, φτιάχνοντας ένα συλλογικό κόμικ.

* Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00 & Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00 )


«Γνωρίστε τον Κρτεκ» : Ο τυφλοπόντικας που ταξίδεψε στο διάστημα

Εργαστήριο Κινουμένων σχεδίων | Τσέχικο Μορφωτικό Ινστιτούτο

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 11.00

Το Τσέχικο Μορφωτικό Ινστιτούτο διοργανώνει στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων το εργαστήριο «Γνωρίστε τον Κρτεκ», που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Εκεί θα μάθουν τα παιδιά ποιος είναι αυτός ο μικρός εθνικός ήρωας της Τσεχίας, των οποίο λατρεύουν και μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές και εκτός του ότι είναι διάσημος στην χώρα του, τον γνωρίζουν παντού σε όλο τον κόσμο και ο μικρός τυφλοπόντικας ταξίδεψε μέχρι και στο διάστημα! Ο Κρτεκ είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη Ζντένεκ Μίλερ, ο οποίος τον «έφερε στη ζωή» το 1954. Κοντεύει, λοιπόν, τα 70! Έκτοτε έχουν γυριστεί 50 επεισόδια μικρού μήκους ταινιών με πρωταγωνιστές τον Κρτεκ και τους φίλους του, τον λαγό, τον σκαντζόχοιρο, το ποντικάκι, το βατραχάκι κ.ά. Αυτό το παράξενο ζωάκι, που δε βλέπουμε σχεδόν ποτέ, έγινε το αξεπέραστο φαινόμενο του τσεχικού animation.

*Στο εργαστήρι θα γίνει προβολή επεισοδίων.

** Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00 & Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00 )


Άλκηστη Χαλικιά, «Σαν διακοπές ρεύματος» (εκδόσεις Ίκαρος)

Πολιτιστική εκδήλωση για παιδιά από 5 ετών και άνω

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 10:30

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Ίκαρος συνδιοργανώνουν μια πολιτιστική εκδήλωση για παιδιά από 5 ετών που αγαπούν τις περιπέτειες στη φύση, τις νέες ανακαλύψεις, τις πρωτότυπες ιστορίες και την ωραία μουσική.

Με αφορμή το βιβλίο «Σαν διακοπές ρεύματος», ελάτε να δραπετεύσουμε από την πόλη παρέα με τη συγγραφέα Άλκηστη Χαλικιά και τη μουσικό Λουίζα Σοφιανοπούλου! Το ρεύμα πέφτει κι οι περιπέτειες στη φύση αρχίζουν. Ο μικρός Άγγελος μας προσκαλεί στο καταφύγιό του για να γνωρίσουμε τους νέους τους φίλους, τα πλάσματα του βουνού και να ζήσουμε τις πιο ευτυχισμένες μέρες!

* Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00 & Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00 )


Christmas Magic Bubble Show

από την καλλιτεχνική ομάδα «La Petite Marguerite» για παιδιά από 0 ετών κι άνω

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 11:30-12:30

H καλλιτεχνική ομάδα La Petite Marguerite σας προσκαλεί στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων για ένα συμμετοχικό Christmas Magic Bubble Show. Ένα Χριστουγεννιάτικο – θεαματικό bubble show που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, την φαντασία και το όνειρο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον εύθραυστο κόσμο της σαπουνόφουσκας, αλλά και τη ρευστότητα της σύγχρονης εποχής. 

Το Christmas Magic Bubble Show μας περιμένει να μας ταξιδέψει στην μοναδική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων!

*Χώρος υλοποίησης: Στον εξωτερικό χώρο του Πάρκου Ελευθερίας (έξω από το Athens Book Space)


Τα Χριστούγεννα του Andy Warhol

Εργαστήριο εικαστικών και curatorial design

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 12:30 – 13.30

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων θα φιλοξενήσει ένα εργαστήριο εικαστικών και curatorial design για οικογένειες με παιδιά από 6-11 ετών, με την performance based facilitator- ερευνήτρια, θεωρητικό τέχνης και παιδαγωγό θεάτρου, Δήμητρα Νικολοπούλου

Ένα εργαστήριο πειραματισμού και δημιουργίας posters αφιερωμένο στην pop art και στα Χριστούγεννα με έμπνευση από τον εμβληματικό καλλιτέχνη Andy Warhol περιμένει τους μικρούς μας φίλους! Δημιουργώντας τυπώματα με ποικίλες τεχνικές και παρατηρώντας τα μοτίβα στα χριστουγεννιάτικα έργα του Andy Warhol, θα φιλοτεχνήσουμε ευφάνταστα posters, ενώ μέσα από βιωματικές και συμμετοχικές δράσεις, θα γνωρίσουμε πληροφορίες για το πρωτότυπο έργο του καλλιτέχνη. Στο τέλος της εικαστικής μας περιπλάνησης, τα παιδιά θα επιμεληθούν ομαδοσυνεργατικά το στήσιμο μιας μικρής έκθεσης, τοποθετώντας τα έργα – posters τους στο χώρο του Athens Book Space, μετατρέποντας τον στην απόλυτη gallery των Χριστουγέννων!

*Οι μικροί curator, μετά το πέρας της δράσης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ομαδικά την εικαστική έκθεση του Κώστα Μπασάνου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

** Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00 & Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00)


Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία

Χριστουγεννιάτικη διαδραστική παράσταση

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 17:00-18:15

Η ομάδα θεάτρου «Ανεμόμυλοι» παρουσιάζει στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων τη Χριστουγεννιάτικη διαδραστική παράσταση “Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία” για οικογένειες με παιδιά από 4-7 ετών.

Στο λύκο Ζαχαρία δεν αρέσουν καθόλου τα Χριστούγεννα! Τριγυρίζει μουτρωμένος, ψάχνοντας παρέα να παίξει χιονοπόλεμο. Όλοι όμως είναι απασχολημένοι με τις προετοιμασίες των γιορτών. Οι φίλοι του όμως θα τον βοηθήσουν να μπει σε κλίμα γιορτινό. Και φυσικά μία ωραία έκπληξη τον περιμένει!

*Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της σειράς που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

**Σχεδιασμός: Χρήστος Χριστόπουλος | Υλοποίηση: Αγγελική Παναγιωτοπούλου, Σοφία Νικολοπούλου / Χρήστος Χριστόπουλος

*** Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11.00-19.00 & Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00)


«Αγέλαστη Πολιτεία κι οι Καλικάντζαροι»

Μουσικοθεατρική παράσταση

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 12:00-13:00

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων αποχαιρετά το 2023 με μουσική, χορό και τραγούδι με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αγέλαστη Πολιτεία κι οι Καλικάντζαροι» » από την εταιρεία Novel Vox για μικρούς και μεγάλους.

Μία φορά κι έναν καιρό… ήταν μια πολιτεία όμορφη, μα πάντα λυπημένη… Το μουσικό σχήμα Ρουμπαγιάτ έχει το αντίδοτο για να μη γίνουν και οι δικές μας πολιτείες… αγέλαστες! Νοσταλγώντας τα παιδικά τους Χριστούγεννα, θυμούνται και παρουσιάζουν το πολυαγαπημένο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα «Αγέλαστη Πολιτεία», μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Παρέα με τους καλικάντζαρους και τον Ζαχαρία Σπανό στην αφήγηση, θα ταξιδέψουμε φέτος τις γιορτές σε όλη την Ελλάδα!

*Χώρος υλοποίησης: Στον εξωτερικό χώρο του Πάρκου Ελευθερίας (έξω από το Athens Book Space)

Περισσότερα για:

Πάρκο Ελευθερίας

Το Πάρκο Ελευθερίας επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, αναδεικνύεται σήμερα σε ένα ζωντανό, διαδραστικό, πολιτιστικό κόμβο. Μαζί με το Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων που αποτελεί έναν σύγχρονο εκθεσιακό χώρο, το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, και τους πέντε νέους, φιλόξενους, θεματικούς κήπους, το σημείο επανασυστήνεται ως χώρος συνάντησης, γνώσης, μνήμης και πολιτισμού. Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την επανέκθεση του Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου και οι μελέτες για τη δημιουργία του Μουσείου Αντιδικτατορικού Αγώνα. Στόχος είναι να διαφυλαχτεί και για τις επόμενες γενιές η ιστορική μνήμη της πόλης.

Athens Book Space

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων είναι ένας σύγχρονος χώρος ανάγνωσης, συνάντησης, χαλάρωσης και εκδηλώσεων με επίκεντρο το βιβλίο, μέσα στην καταπράσινη καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας, στην Βασ. Σοφίας. Ελεύθερη πρόσβαση σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία, για παιδιά και ενήλικες, 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi, podcasts, συναντήσεις και συζητήσεις με συγγραφείς, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλά ακόμα σας περιμένουν στο νέο πολιτιστικό τοπόσημο της Αθήνας. Το Athens Book Space υλοποιείται από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Πληροφορίες και κρατήσεις: 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή: 11.00-19.00 & Σαββατοκύριακο: 10.00-15.00)


Περισσότερες οικονομικές και δωρεάν προτάσεις για παιδιά.

Ακολούθησε το Κάθε μέρα Γονείς στο Instagram και στο TikTok.


Μη χάσεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου. Φρόντισε να κάνεις την κάθε μέρα μοναδική, όπως εσύ την θέλεις. Κι αν θέλεις λίγη βοήθεια, εμείς είμαστε εδώ!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

INSTAGRAM
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
error: Content is protected !!